#مدیریت 32 پست

الهام یاوری
 مدیریت کسب وکار علامه طباطبایی

مدیریت ذره بینی (micro management)، نمونه‌ای از ضعف مدیریتی است که مبین کنترل بیش از اندازه و غیر ضروری #کارکنان توسط #مدیریت و توجه شدید مدیر به جزئیات کاری است. مدیران ریزبین (micromanager) به دلیل غرق شدن در مسائل جزئی، توانایی تحلیل کل سیستم و توجه به بهره‎وری کلی را ندارند.

احساس عدم اطمینان و شک و تردید مدیر نسبت به دیگران، باعث #کنترل شدید #پرسنل شده و همین امر موجب تکرار کار‌ها، اتلاف وقت و انرژی و تحمیل هزینه‌های اضافی بر #سازمان و کسب و کار می‌شود. برخی از مدیران میکرو، معتقدند برای انجام درست کار‌ها باید شخصاً خود اقدام کنند.

آن‌ها خود را بهترین #تصمیم‌گیرندگان می‌دانند، تمام کار‌ها و وظایف را در دست می‌گیرند و اجازه نمی‌دهند که تصمیم‌گیری به زیردستان تفویض شود. برخی دیگر از مدیران ذره‌بین نیز کسانی هستند که کارکنان را ابزار تحقق اهداف می‌دانند. تا زمانی که کارکنان انتظارات آن‌ها را برآورده سازند، این مدیران مشکلی ندارند، اما چنانچه کاری اشتباه انجام گیرد، آن‌ها مستبد و زورگو می‌شوند و رفتار‌های وسواس‌گونه خود را نشان می‌دهند.

یکی از نشانه‌های بارز مدیران ریزبین، تأکید بیش از اندازه آن‌ها بر گزارش کاری است. آن‌ها می‌خواهند کارکنان لحظه به لحظه زمان کاری خود را گزارش دهند. علاوه بر این مدیران ذره‌بینی کارکنانی را که شبیه خودشان هستند، ارتقا می‌دهند. بنابراین کارکنان چنین مدیرانی یاد می‌گیرند برای پیشرفت و ارتقا، ریزبین و دقیق باشند و به این ترتیب آن‌ها نیز تبدیل به افرادی ذره‌بین می‌شوند


🔳⭕️داستان مدیریتی: نحوه مدیریت انسان‌های خلاق

🔴مردی بود که پاییز هر سال در آبگیر مزرعه‌اش به تماشای مرغابی‌های مهاجر می‌نشست و به آن‌ها غذا می‌داد. او مرغابی‌ها را دوست داشت و با حسن نیت این‌کار را می‌کرد.

🌀اما به مرور متوجه شد که آن‌ها از پرواز و مهاجرت به جنوب منصرف شده‌اند. مرغابی‌ها با غذایی که مرد برایشان تامین می‌کرد، زمستان را در آبگیر سپری کردند و پس از گذشت چند سال چنان چاق و تنبل شدند که دیگر توانایی پرواز نداشتند.

🔴ما می‌توانیم همواره اندیشمندان خلاق و توانا استخدام کنیم، اما در صورت ورود رسمی به سازمان و تضمین آب و نان، ویژگی‌های خود را از دست می‌دهند.

🔴شما می‌توانید مرغابی‌های وحشی و مرزگستر را اهلی کنید، اما نمی‌توانید از مرغابی‌های اهلی، مرغ‌های وحشی بسازید.

#مدیریت
#مرغابی


🔳⭕️مدیریت به سبک هاروارد

اولویت بندی اهداف
🔴 اهداف از نظر میزان اهمیت و زمانی که باید محقق شوند باهم فرق دارند. طبقه بندی اهداف به ما کمک می کند تا میان اهداف توازن ایجاد کنیم. در ادامه انواع اهداف را به ترتیب اهمیت توضیح می دهیم.

1⃣ اهداف حیاتی
2⃣ اهداف توانمندساز
3⃣ اهداف خوب

اهداف حیاتی برای ادامه کار ما ضروری هستند. این اهداف باید برای تداوم درست کارها و یا حفظ مزیت رقابتی مورد توجه قرارگیرند.

اهداف توانمندساز شرایط مطلوب تری برای کسب و کار خلق کرده و یا فرصت جدیدی را برای شرکت ایجاد می کند.این اهداف مهم هستند اما در بلندمدت شرایط بهتری را در سازمان ایجاد میکنند تا اینکه به توفیق کسب و کار در حال حاضر کمک کنند.

اهداف خوب بهبود هایی ایجاد می کنند که باعث تقویت کسب و کار می شوند. این اهداف به انجام سریعتر و یا آسان تر کارها مربوط می شوند.

#مدیریت
#هاروارد
#اهداف


🔳 تصور کنین #مدیرعامل #ایران‌خودرو و سایپا جرات داشته باشن همچین تبلیغی رو برای محصولاتشون انجام بدن!

▪️البته این که این خودروساز اگر کارش خوب نباشه شرکت درآمدش کم میشه و یا از کار بیکار میشه هم مهمه چون برای ایران خودرو و سایپا اصلا اهمیتی نداره.


#خلاقیت
#مدیریت


علیرضا امیدوند
 دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت تکنولوژی

https://omidvand.ir/u6ba

مایکروسافت؛ انقلاب در کسب‌وکار با هوش مصنوعی کوپایلوت

با پیشرفت‌های اخیر فناوری، تعداد کمی از نوآوری‌ها به اندازه‌ی هوش مصنوعی، ظرفیت تغییر شکل کار و بهره‌وری ما را دارند؛ این یکی از بدیهیات عصر حاضر است. ما پیش از این شاهد تکامل این فناوری از یک کلیدواژه‌ی صرف به یک ابزار کاملا محصول‌سازی شده بودیم که توسط بیش از ۱۰۰ میلیون نفر استفاده می‌شود (البته اغلب برای کارهای کم‌ارزش). اما گام بعدی، دگرگون‌سازی نحوه‌ی کار کارمندان یقه سفید است.

یک مقاله‌ی پژوهشی با عنوان «ابزارهای مبتنی بر ال‌ال‌ام اولیه برای کارکنان اطلاعات سازمانی افزایش معناداری در بهره‌وری را فراهم می‌کنند» در زمان حساسی منتشر شده است. این مقاله که توسط تیمی از مایکروسافت شامل الکسیا کامبون (مدیر ارشد تحقیقات)، برنت هشت (مدیر علم کاربردی)، بن ادلمن (اقتصاددان ارشد) و دیگران نوشته شده است و به بررسی تاثیر هوش مصنوعی، به ویژه LLMها بر بهره‌وری محیط‌های کاری می‌پردازد؛ با استفاده از Copilot خود مایکروسافت به عنوان یک مطالعه‌ی موردی تدوین گردیده است. البته با توجه به منشأ این مطالعه، باید با کمی دیده‌ی شک به آن نگاه کرد … اما به هر حال دیدگاه‌های جذابی ارایه می‌دهد.

#هوش_مصنوعی #منابع_انسانی #نیروی_انسانی #مدیریت #بهره_وری #بهره‌وری #ai #hr #مایکروسافت #copilot #کوپایلوت #llm

image