استعدادت رو بشناس، شغل مناسبش رو پیدا کن!

اینجا تست بده، با مشاغل مختلف آشنا شو و مسیر شغلیت رو بساز!

تست شخصیت و راهنمای مشاغل

اگر شما هم داوطلب گروه انسانی هستید، از آنجایی که تنوع رشته‌های انسانی بالاست، برای انتخاب درست اول باید این رشته‌ها را بشناسید و بعد با توجه به روحیه خود و بازار کار گزینه مناسب را انتخاب کنید.

رشته انسانی

رشته های انسانی یکی از رشته های شاخه نظری محسوب میشود و پس از رشته تجربی بیشترین داوطلب را در کنکور سراسری دارد. دانش آموزانی که قصد دارند این رشته را انتخاب کنند باید اطلاعات کافی و دقیقی درباره این رشته داشته باشند چرا که رشته ی دانشگاهی آنها و آینده شغلی و تحصیلی شان بستگی به این انتخاب دارد.
در این مقاله سعی داریم با شرح کامل این رشته اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار افرادی که قصد انتخاب این رشته را دارند یا به هر دلیلی علاقه دارند اطلاعات خود را در این رشته کاملتر کنند بگذاریم. پس با روبرد همراه باشید.

معرفی رشته های علوم انسانی

این رشته بر خلاف اذهان عمومی اهمیت بسیار بالایی دارد زیرا دریچه‌ ای به سوی دنیای پیچیده و شگفت‌انگیز انسان، جامعه و فرهنگ می‌گشاید. این حوزه، طیف وسیعی از موضوعات را شامل می‌شود، از تاریخ و فلسفه گرفته تا ادبیات و روانشناسی، و به بررسی جنبه‌های مختلف زندگی بشر می‌پردازد.

متاسفانه یکی از مشکلاتی که در کشور داریم مربوط به همین موضوع یعنی اهمیت ندادن به رشته علوم انسانی و باورهای غلط و اهمیت بیش از حد دادن به رشته های تجربی و ریاضی می‌باشد. چرا که در کشورهای پیشرفته به رشته های انسانی همچون اقتصاد، مدیریت منابع انسانی و ده ها رشته ی دیگر اهمیت بسیار فراوانی می‌دهند و خروجی آن در نهایت منجر به مدیریت بهتر بخش های مختلف شده

رشته انسانی
علوم انسانی، حوزه‌ای گسترده و پویا است و همانطور که گفتیم به مطالعه جنبه‌های مختلف زندگی انسان و جامعه می‌پردازد. این رشته، با بررسی تاریخ، فرهنگ، زبان، فلسفه، روانشناسی، اقتصاد، سیاست و ...، به دنبال درک عمیق‌تر از ماهیت انسان، چالش‌های پیش روی او و راه‌های ساختن جامعه‌ای بهتر است.
دانشجویان علوم انسانی در طول تحصیل، با مفاهیم و نظریه‌های مختلفی آشنا می‌شوند که به آن‌ها کمک می‌کند تا به طور انتقادی به مسائل دنیای اطراف خود نگاه کنند، مهارت‌های حل مسئله را ارتقا دهند و در جهت یافتن راه‌حل‌های خلاقانه برای چالش‌های اجتماعی تلاش کنند.
پس بهتر است با اطلاعات کافی و دقیق وارد این رشته شویم و قبل از هر چیزی علاقه و استعداد خود را در نظر بگیریم.

برای اطلاع بیشتر از هویت و چیستی علوم انسانی می توانید به مقاله وب سایت بریتانیکا به با عنوان Humanities | Description, History, Meaning Facts رجوع کنید.

رشته های علوم انسانی

بعد از انتخاب این رشته نظری اصلی ترین دغدغه افراد انتخاب رشته دانشگاهی می‌باشد. برای انتخاب درست رشته باید شناخت کامل و دقیقی از گرایش های این رشته و بطور تخصصی هر یک از رشته های علوم انسانی داشت. همچنین معیار هر فرد برای انتخاب رشته با دیگری ممکن است تفاوت داشته باشد و هر فرد بدنبال هدف مشخصی می‌باشد. مثلا برای بعضی از افراد بازار کار و میزان درآمد اهمیت بسیار بالایی دارد و به همین منظور باید رشته های پردرآمد تر را انتخاب کند و بعضی از افراد فقط هدفشان لذت بردن از درس خواندن و دنبال کردن استعداد هایشان و علایقه شان است پس باید رشته ای انتخاب شود که با هدف فرد همخوانی داشته باشد و نیازش را برطرف کند.

 

رشته های انسانی

معرفی پرطرفدارترین رشته های علوم انسانی

دانشگاه‌ها، طیف گسترده‌ای از رشته‌های علوم انسانی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ارائه می‌کنند که هر کدام به بررسی جنبه خاصی از زندگی انسان و جامعه می‌پردازند. برخی از رشته های پرطرفدار در این رشته را برای شما دوستان لیست کرده ایم که با کلیک بر روی هر کدام می‌توانید مقاله مربوط به آن بخش را که بصورت دقیق و موشکافانه به بررسی هر رشته پرداخته ایم مطالعه کنید:

رشته حقوق

رشته روانشناسی

رشته حسابداری

رشته فلسفه

رشته تاریخ

رشته مدیریت بازرگانی

رشته علوم تربیتی

رشته روابط عمومی

رشته مشاوره

رشته آموزش ابتدایی

رشته مدیریت دولتی

رشته مدیریت صنعتی

رشته مد

یریت جهانگردی

رشته زبان و ادبیات فارسی

رشته علوم سیاسی

رشته جامعه شناسی

رشته مدیریت بیمه

رشته علوم ورزشی

رشته علوم ارتباطات اجتماعی

رشته اقتصاد

اهمیت انتخاب رشته

انتخاب رشته تحصیلی یک تصمیم مهم و سرنوشت‌ساز است که باید با دقت و ظرافت انجام شود. اگر به مطالعه انسان، جامعه، تاریخ، فرهنگ و ... علاقه‌مند هستید و در عین حال تمایل دارید مهارت‌های حل مسئله، تفکر انتقادی و برقراری ارتباط موثر را در خود ارتقا دهید، رشته علوم انسانی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
با این حال، قبل از انتخاب رشته مورد نظر، بهتر است ابتدا گرایش خود را مشخص کنید از جمله این گرایش‌ها در رشته علوم انسانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

زبان و ادبیات:

این گرایش شامل رشته‌هایی مانند زبان و ادبیات فارسی، انگلیسی، عربی، فرانسه، آلمانی و ... می‌شود. دانش‌آموختگان این رشته‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند آموزش و پرورش، ترجمه، نویسندگی، روزنامه‌نگاری و ... فعالیت کنند.

علوم اجتماعی:

این گرایش شامل رشته‌هایی مانند جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، روانشناسی، علوم تربیتی، مطالعات فرهنگی و ... می‌شود. دانش‌آموختگان این رشته‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند تحقیقات اجتماعی، مشاوره، مددکاری، تدریس و ... فعالیت کنند.

تاریخ:

این گرایش شامل رشته‌هایی مانند تاریخ ایران، تاریخ اسلام، تاریخ جهان و ... می‌شود. دانش‌آموختگان این رشته‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند تحقیقات تاریخی، تدریس، موزه‌داری و ... فعالیت کنند.

فلسفه:

این گرایش شامل رشته‌هایی مانند فلسفه غرب، فلسفه شرق، فلسفه علم و ... می‌شود. دانش‌آموختگان این رشته‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند تدریس، پژوهش، نویسندگی و ... فعالیت کنند.

حقوق:

این گرایش شامل رشته‌هایی مانند حقوق خصوصی، حقوق جزا، حقوق بین‌الملل و ... می‌شود. دانش‌آموختگان این رشته‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند وکالت، قضاوت، مشاوره حقوقی و ... فعالیت کنند.

اقتصاد:

این گرایش شامل رشته‌هایی مانند اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، اقتصاد بین‌الملل و ... می‌شود. دانش‌آموختگان این رشته‌ها می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند کارشناس اقتصادی و تحلیلگر مالی  تدریس و ... فعالیت کنند.

رشته های علوم انسانی

علاوه برانتخاب گرایش و سپس رشته مورد نظر باید به نکات زیر توجه کنید:

علاقه و انگیزه: مهم‌ترین عامل در انتخاب رشته، علاقه و انگیزه شما است. اگر به علوم انسانی علاقه‌مند نباشید، ممکن است در ادامه تحصیل با مشکل مواجه شوید.
مهارت‌ها و توانایی‌ها: برای موفقیت در این رشته، باید از مهارت‌های خوب تفکر انتقادی، حل مسئله، برقراری ارتباط و نوشتن برخوردار باشید.
بازار کار: فارغ‌التحصیلان علوم انسانی، با توجه به تخصص و مهارت‌های خود، می‌توانند در طیف وسیعی از مشاغل در بخش‌های دولتی، غیردولتی و خصوصی فعالیت کنند.

برخی از این مشاغل عبارتند از:

معلم:

تدریس در مدارس در مقاطع مختلف تحصیلی

استاد دانشگاه:

تدریس و پژوهش در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی

مشاور:

ارائه مشاوره تحصیلی، شغلی، روانشناسی و ...

مددکار اجتماعی:

ارائه خدمات حمایتی و توانمندسازی به افراد و گروه‌های آسیب‌پذیر

روزنامه‌نگار:

خبرنگاری، نویسندگی و ویراستاری در رسانه‌ها

کارشناس:

کار در ادارات و سازمان‌های دولتی و غیردولتی در زمینه‌های مختلف مانند: امور فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و ...

پژوهشگر:

انجام پژوهش در مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها

مترجم:

ترجمه متون و اسناد از زبانی به زبان دیگر

کارآفرین:

راه‌اندازی کسب‌وکار خود در زمینه‌های مرتبط با علوم انسانی

نویسندگی:

در روزنامه‌ها، مجلات، وب‌سایت‌ها و انتشارات

مدیریت:

در سازمان‌ها و ادارات دولتی و غیردولتی

کار در حوزه گردشگری:

راهنمایی گردشگران، مدیریت هتل‌ها و ...

و صدها مثال دیگر...

 

رشته های علوم انسانی

 

آشنایی با رشته های علوم انسانی

حدود ۸۰ رشته تو لیست رشته‌های گروه انسانی قرار داره که تو این بخش اسامی رشته‌های پرطرفدار این گروه رو براتون نوشتیم. قبل از معرفی اسامی بهتره یادآوری کنیم که این رشته‌ها هر کدوم ویژگی‌های خاص خودشون رو دارن و بازار کارشون هم متفاوته.

رشته‌های علوم انسانی شامل این موارد میشن:

بازار کار رشته های علوم انسانی

هدف اصلی بیشتر ما از ادامه تحصیل اینه که بتونیم تو آینده وارد بازار کار بشیم و از رشته تحصیلی‌مون درآمد خوبی کسب کنیم. البته بعضی افراد هدفشون کار نیست و ممکنه دنبال یادگیری اون موضوع یا حتی کسب تجربه باشند، اما تعداد این افراد زیاد نیست و بیشتر داوطلبان می‌خوان کار مرتبط با رشته خودشون داشته باشند و به درآمد برسن. اگه شما هم تو دسته اول قرار دارید و دنبال وارد شدن به بازار کار و کسب درآمد هستید، بهتره قبل از انتخاب رشته درباره بازار کار رشته‌های مختلف انسانی تحقیق کنید.
بعضی از رشته‌های انسانی نسبت به بقیه پرطرفدارتر هستند و رقابت برای انتخاب این رشته‌ها زیادتره؛ از جمله این موارد می‌تونیم به حقوق، روانشناسی، علوم تربیتی و حسابداری اشاره کنیم. البته اینکه یک رشته طرفدارهای زیادی داره و خیلی‌ها می‌خوان تو اون رشته تحصیل کنند، دلیل نمیشه که حتما برای شما هم بازار کار خوبی داشته باشه. موضوعی که تو بحث بازار کار باید بررسی بشه اینه که این رشته پرطرفدار آیا تو محل زندگی شما اشباع شده یا نه؟ آیا تو جایی که زندگی می‌کنید فرصت‌های شغلی خوبی برای این رشته وجود داره؟ یا اینکه آیا روحیاتت مناسب اون رشته هست؟ محبوب بودن یک رشته دلیل نمیشه که اون رشته برای همه افراد مناسب باشه.

نکته پایانی

علوم انسانی، رشته‌ای جذاب و پویا است که می‌تواند دریچه‌ای نو به دنیای پیرامون شما بگشاید. اگر به دنبال درک عمیق‌تر از انسان، جامعه و جهان هستید، علوم انسانی می‌تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.
امیدواریم با خواندن این مقاله شناخت بهتری نسبت به این رشته که دارای اهمیت بسیار زیادیست پیدا کرده باشید و با خواندن مقالات مربوط به هر رشته و کسب اطلاعات دقیق تر انتخاب های بهتری را انجام دهید. 

در شبکه اجتماعی روبرد علاوه بر به دست آوردن اطلاعات کلی درباره رشته‌ها، می‌توانید با دانشجوها و فارغ التحصیلان هر رشته مستقیما ارتباط بگیرید و مسائل خود را با آنها مطرح کنید. 


نویسنده:

نظرات

مقالات مرتبط: