مدیریت امور مالی
امور مالی نجات زندگی هر شغلیست. با این حال، منابع مالی، مانند اکثر منابع دیگر، همیشه محدود و از طرف دیگر، خواسته ها همیشه نامحدود هستند. بنابراین، برای یک کسب و کار مهم است که امور مالی خود را به نحو احسن مدیریت کند. به عنوان مقدمه ای بر مدیریت مالی، در این مقاله، ماهیت، دامنه و اهمیت مدیریت مالی، همراه با تصمیمات و برنامه ریزی مالی را بررسی می کنیم.
مقدمه ای بر مدیریت مالی _ مدیریت مالی چیست؟
بیایید مدیریت مالی را به عنوان اولین قسمت از معرفی مدیریت مالی تعریف کنیم. برای هر مشاغل، مهم است که سرمایه ای که تهیه می کند به گونه ای سرمایه گذاری شود که بازده سرمایه گذاری بیشتر از هزینه مالی باشد. مدیریت مالی فعالیتی است مربوط به برنامه ریزی، جمع آوری، کنترل و مدیریت وجوه مورد استفاده در تجارت. به طور خلاصه:
- تلاش برای کاهش هزینه های مالی
- از بودجه کافی اطمینان حاصل می کند
- با برنامه ریزی، سازماندهی و کنترل فعالیت های مالی مانند تهیه و استفاده از وجوه سر و کار دارد
رشته مدیریت مالی
رشته مدیریت مالی یک حوزه مهم در علوم اقتصاد و تجارت است که به مدیریت و کنترل منابع مالی یک سازمان یا فرد می پردازد. این رشته به تجزیه و تحلیل مسائل مالی، تصمیم گیریهای مالی، مدیریت سرمایه، برنامهریزی مالی، ارزیابی ریسکها، و ساختاردهی سرمایههای مالی اختصاص دارد. درارشد مدیریت مالی، اهمیت ویژه ای به مفاهیمی مانند مدیریت درآمد و هزینه، سرمایه گذاری، تامین مالی، ارزیابی پروژه ها و سرمایه گذاریها، مدیریت ریسک مالی، و برنامه ریزی مالی اختصاص داده می شود. هدف اصلی این رشته، تضمین پایداری مالی سازمانها و بهره وری بهینه از منابع مالی است.
بازار کار رشته مدیریت مالی - درآمد رشته مدیریت مالی
با رشد بازارهای سازمایه در سال های اخیر، بازار کار رشته مدیریت مالی نسبت به قبل بهتر شده و فارغ التحصیلان این رشته توانسته اند در موقعیت های خوبی مشغول به کار شوند. البته که بازار کار و درآمد رشته مدیریت مالی فقط در گرو بازارهای سرمایه نیست و موقعیت های شغلی متنوعی در شرکت های گوناگون وجود دارد. مشاغل رشته مدیریت مالی:
- کارمند بانک
- سبدگردانی
- تامین سرمایه
- شرکت های بیمه
- شرکت های سرمایه گذاری
- وزارت دارایی
- مشاور سرمایه گذاری
نظرات دانشجویان رشته مدیریت مالی
شبکع اجتماعی روبرد این امکان را فراهم کرده تا دانشجویان از سراسر کشور و همه دانشگاه ها به راحتی بتوانند با یکدیگر ارتباط بگیرند. در بخش کاربران روبرد میتوانید با فیلتر شهر، دانشگاه و رشته، با کاربران ارتباط بگیرید و نظرات دانششجویامن رشته مدیریت مالی را بپرسید.
ماهیت، اهمیت و دامنه مدیریت مالی
مدیریت مالی تابع ارگانیک هر کسب و کار است. هر سازمانی برای بدست آوردن منابع فیزیکی، انجام فعالیت های تولیدی و سایر عملیات تجاری، پرداخت غرامت به تامین کنندگان و غیره به منابع مالی نیاز دارد. نظریه های زیادی پیرامون مدیریت مالی وجود دارد:
برخی از کارشناسان معتقدند که مدیریت مالی تنها به منظور تأمین وجوه مورد نیاز یک کسب و کار با شرایط مطلوب تر، با در نظر گرفتن اهداف آن است. بنابراین، این رویکرد در درجه اول مربوط به تهیه وجوهی است که ممکن است شامل ابزارها، موسسات و شیوه های جمع آوری وجوه باشد. همچنین از روابط حقوقی و حسابداری بین یک شرکت و منبع سرمایه آن مراقبت می کند.
مجموعه ای دیگر از کارشناسان معتقدند که همه امور مالی مربوط به پول نقد است. از آنجا که همه معاملات تجاری به طور مستقیم یا غیر مستقیم شامل پول نقد می شود، امور مالی مربوط به همه کارهایی است که توسط این تجارت انجام می شود.
سومین و بیشتر مورد پذیرش این دیدگاه است که مدیریت مالی شامل تهیه وجوه و استفاده موثر از آن ها می شود. به عنوان مثال، در مورد یک شرکت تولیدی، مدیریت مالی باید اطمینان حاصل کند که بودجه ای برای نصب کارخانه و ماشین آلات تولید وجود دارد. علاوه بر این، باید اطمینان حاصل کند که سود به طور کافی هزینه ها و خطرات ناشی از تجارت را جبران می کند.
در یک بازار توسعه یافته، اکثر مشاغل می توانند به راحتی سرمایه خود را افزایش دهند. با این حال، مشکل واقعی استفاده بهینه از سرمایه از طریق برنامه ریزی و کنترل مالی موثر است.
مهارت های مدیر مالی چیست؟
مهارت های مدیر امور مالی مهارت هایی هستند که به افراد در این نقش کمک می کند تا بر همه جنبه های معاملات مالی شرکت از جمله تجزیه و تحلیل بودجه و محاسبه بازده سرمایه گذاری و همچنین تصمیمات خرید و کارکنان نظارت کنند. مدیران مالی تجزیه و تحلیل دقیق داده ها و پیشنهادات استراتژیک برای ایجاد سود و کاهش ضرر را ارائه می دهند. مهارت های مدیر مالی از طیف وسیعی از نقش ها و مسئولیت ها ساخته شده است.
وظایف مدیران امور مالی:
- درک و ارزیابی سناریوهای جریان نقدی
- تجزیه و تحلیل داده های مالی
- پیش بینی درآمد و هزینه های آینده
- مفاد قرارداد را بشناسید و به کار بگیرید
- نظارت بر قراردادهای فروش یا دولتی
- اجرای سیاست انطباق قرارداد
- تهیه سیستم های مدیریت مالی مطمئن
نمونه هایی از مهارت های مدیر امور مالی
مدیران امور مالی مهارت های زیادی را در طول تحصیل، تجربه و مسئولیت های روزانه خود جمع آوری می کنند. مدیران مالی موفق در موارد زیر ماهر هستند:
- رهبری
- حل مسئله
- ارتباطات
- تحلیل و بررسی
- مهارتهای بین فردی
- مهارت ریاضی
- توجه به جزئیات
- سازمان
- مهارت های تکنولوژیکی
- توانایی کار مستقل
رهبری
مدیران امور مالی با افراد یا به عنوان بخشی از یک تیم کار می کنند و عموماً پایه قوی تیم های پیشرو مالی را به ارمغان می آورند. مدیران می دانند که چگونه می توانند کارآیی و بهره وری را افزایش دهند و در عین حال به توانایی خود در پیشبرد شرکت اطمینان داشته باشند. رهبران موثر توانایی هدایت دیگران و تفویض وظایف را نشان می دهند. مدیران مالی خوب موقعیت ها را بر عهده می گیرند و راه حل های موثری را برای تشویق اعتماد به مهارت های رهبری خود شکل می دهند.
حل مسئله
خواه تجزیه و تحلیل بودجه یا محاسبه خطرات سرمایه گذاری، مدیران مالی در انجام اقدامات و یافتن راه حل ماهر هستند. مدیران درک عمیقی از اهداف مالی شرکت دارند و راه های موثری را برای نیل به این اهداف بدون به خطر انداختن کسب و کار می یابند.
ارتباطات
از آنجا که همه افراد در یک شرکت داده ها یا اسناد مالی پیچیده را درک نمی کنند، مدیران مالی موثر باید از مهارت های ارتباطی کتبی و کلامی قوی برخوردار باشند. مدیران امور مالی می توانند فرمول ها یا تجزیه و تحلیل های پیچیده را برای ارائه اطلاعات به شیوه ای در دسترس توضیح دهند. مدیران مالی ممکن است با بخش های زیادی کار کنند و توانایی تغییر شیوه ارتباطی آن ها برای انتقال آسان اطلاعات، یک مهارت حیاتی برای مدیران موفق است.
تحلیل و بررسی
به عنوان بخشی از فرایند تصمیم گیری، مدیران مالی تفکر منطقی را نشان می دهند. مدیران موثر می توانند به منظور ارائه یک تحلیل جامع و قابل درک، به همه گزینه ها نگاه کنند. مدیران مالی هنگام نوشتن قرارداد، ایجاد بودجه و پیش بینی سود و زیان از مهارت های تحلیلی استفاده می کنند.
مهارت های بین فردی
مدیران مالی با بسیاری از افراد یا تیم های دیگر برای حل مشکلات مالی همکاری می کنند. آن ها ممکن است بر فعالیت ها یا وظایف و توانایی آن ها برای کار یکپارچه با سایر بخش ها و افراد نظارت کنند. مدیران مالی موفق به خوبی با افراد ارتباط برقرار می کنند و تیم ها را تشویق می کند تا محاسبات و تجزیه و تحلیل را با کارایی و دقت کامل انجام دهند.
مهارت ریاضی
مدیران مالی با مبالغ هنگفتی کار می کنند و برای جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده ها به توانایی های ریاضی پیشرفته متکی هستند. مدیران مالی ماهر به خوبی در ریاضیات جبری ماهرند و توانایی درک و ایجاد فرمول ها را دارند. مدیران مالی از امور مالی بین المللی مطلع هستند و می توانند انواع زیادی از اسناد مالی را رمزگشایی کنند.
توجه به جزئیات
مدیران مالی باید هنگام برخورد با اعداد دقت خود را حفظ کنند. مدیران مالی باید توجه خود را به بسیاری از عملکردهای مالی یک تجارت تقسیم کنند. هنگام نوشتن یا تجزیه و تحلیل قراردادها، نیاز به درک قوانین و مقررات داخلی و بین المللی دارند.
سازمان
مدیران مالی با بسیاری از اسناد مالی مختلف از جمله صفحات گسترده، قراردادها، محاسبات و پیش بینی ها کار می کنند. توانایی سازماندهی اطلاعات برای موفقیت به عنوان یک مدیر مالی ضروریست.
مهارت های تکنولوژیکی
با پیشرفت فناوری و اتوماسیون در محیط کار، مدیران مالی ممکن است خود را بیش از صفحات گسترده و دفتری کار کنند. مدیران مالی موثر با فناوری راحت هستند و می توانند به راحتی از برنامه ها و برنامه های مختلف به نفع خود استفاده کنند.
توانایی کار مستقل
مدیران مالی موفق نیازی به نظارت زیادی ندارند زیرا می دانند چه چیزی باید انجام شود و چگونه اهداف شرکت را برآورده می کند. مدیران مالی خوب نه تنها مبتدیانی هستند که می توانند وظایف خود را اولویت بندی کنند، بلکه مهارت های رهبری آن ها را قادر می سازد تا دیگران را نیز برای کار مستقل ترغیب کنند.
مهارت های مدیر امور مالی در مصاحبه شغلی
در طول مصاحبه شغلی، ممکن است از شما خواسته شود اطلاعات خاصی را ارائه دهید که شواهدی از دانش شما در مورد ابزارها و تکنیک های مالی ارائه می دهد. تهیه یک مطالعه موردی یا سناریویی مانند زمانی که شما با جلوگیری از سرمایه گذاری مخاطره آمیز پول شرکت را پس انداز کرده اید یا چگونه پس از تجزیه و تحلیل زنجیره تامین، حاشیه سود را افزایش داده اید، در نظر بگیرید.