توی این دنیا با این حالت جدید واقعا ما در کجا قرار می‌گیریم ؟
وقتی قرار هست که سیستم های متفکر متخصص داشته باشیم… آیا هنوز هم نیاز هست که توی یک کاری تخصصی کار کنیم و کارهای مختلفی رو بصورت تخصصی یاد بگیریم؟

مقاله تخصص و هوش مصنوعی

 

بسم الله الرحمن الرحیم الغفور الحکیم العظیم العلیم الودود العزیز النعیم النجیب الحلیم الوحید 

 

۱۴۰۲دی۲۴

همراه با سهیل پورمختاری 

 

توی این دنیا با این حالت جدید واقعا ما در کجا قرار می‌گیریم ؟

وقتی قرار هست که سیستم های متفکر متخصص داشته باشیم… آیا هنوز هم نیاز هست که توی یک کاری تخصصی کار کنیم و کارهای مختلفی رو بصورت تخصصی یاد بگیریم؟

آیا لازم هست، که در درس و کار خودمان تخصصی پیش برویم و چیزی یاد بگیریم!

 

خب مسلماً لازم هست که ما کارهامون و چیزهایی که یاد می‌گیریم و می‌خوایم در آینده ازش استفاده کنیم رو به صورت تخصصی درک کنیم و واردشون باشیم.

ولی

این وسط برای عصر جدید یک موضوعی واقعاً در حالت سوالی می‌مونه!!!?

 

? چقدر باید متخصص باشیم؟

 

این همه از عمرمون زحمت بکشیم توی عصر جدید و آخر یک سیستم متفکر هوش مصنوعی بیاد و تخصصش رو به رخ ما بکشه و مسلماً هم به رخ ما می‌کشه…

تفاوت ما انسان‌ها با ربات‌ها توی این هست که ما انسان‌ها تا چیزی رو درک نکنیم یادمان نمی‌ماند… ولی سیستم دیجیتال و سیستم متفکر هوش مصنوعی جدید با شبکه عصبی اش، می‌تواند تمام اطلاعات را به صورت کامل از سیستم و ذخایر دیجیتالی و داده‌های خود بازیابی کند بر حسب الگوریتم‌های بازیابی اطلاعات جدید و مختلف که هست و تولید هم خواهد شد!

 

خوب پس تکلیف ما توی این دنیایی که فردا به تخصص محدود انسانی نیازی ندارد چیست؟!

 

نمیشه گفت که جهان و سیستم متفکر هوش مصنوعی دیگه به تخصص ما نیازی نداره! 

بلکه یک حالت و تفکر جدید باید داشته باشیم…

اونم اینه که

تخصصی داشته باشیم با کمک تخصص‌های پیشین که به واسطه یاد گرفتن از جایی یا به واسطه کمک همین سیستم متفکر هوش مصنوعی بدست آوردیم، و هر تخصص جدیدی که یاد گرفتیم و درک کردیم رو باید به این سیستم متفکر هوش مصنوعی هم یاد بدیم.

وگرنه

دیگه هیچ کاری نمی‌تونیم بکنیم، هی به اطراف و بقیه کشورها و انسان‌ها نگاه می‌کنیم می‌بینیم که همه یا دارن از ربات‌ها استفاده می‌کنند یا سردرگم شدن ربات رو دشمن خودشون می‌دونن! 

 

ربات‌ها اگه به درستی بهشون نگاه کنیم از منظر سیستم الهی، متوجه میشیم که این سیستم متفکر هوش مصنوعی فقط یک سیستم قدرتمند از ذهن کلگرا و بیننده علم‌ها و تجربیات هست.

مثل یک فردی که ذهنش کامپیوتری هست.

فقط اطلاعاتی که از قبل داشته رو می‌تونه به درستی و به صورت جدید بر حسب منطق های برایش تعریف شده، تحلیل کند.

و

بعد از تحلیل کردن می‌تونه یک نتیجه جدید یا بهتری رو به ما ارائه کنه.

 

 

پس با کمک این سیستم متفکر هوش مصنوعی، شاید مثل گذشته‌های خیلی دور و تقریباً همین چند سال پیش دیگر لازم نباشد که تخصص‌ها و تجربیات را از صفر یاد بگیریم و بعد از یک سال یا دو سال تازه شروع به اقدام کنیم!!

بلکه از همان روز که ایده‌ای به ذهنمان رسید میتوانیم شروع به گسترش و حتی اختراع یک مورد جدید کنیم… چون یک سیستم متفکر هوش مصنوعی و هوشمند تقریباً، می‌تواند به ما آن اطلاعاتی که از گذشتگان نیاز داشتیم را بدهد…

و

ما نیز مانند یک ژنرال متخصص یا نیمه متخصص، می‌توانیم موضوعات را درک کنیم و حالت‌های جدیدی بسازیم و اختراع کنیم.

و به این شکل آرام آرام به آن چیزی که می‌خواهیم برسیم و آن موردی که باید اختراع کنیم را اختراع کنیم یا آن موردی که باید بهبود بدهیم را بهبود و گسترش دهیم.

 

همانطور که هر انسانی را اگر ذهن و باورش را در یک شدت و جهتی قرار بدهیم و به زور تکرارها و تکرارها برایش داشته باشیم، آن انسان تبدیل می‌شود کم کم به شخصیتی که یک گروه یا جایی مد نظر دارد… که این هم می‌تواند برای خوبان باشد و هم برای بدان.

 

ربات هم همین شکلی هست، اگه آدم‌های خوب ازش استفاده کنند و اونو پیکربندی کنند و گسترش بدند، مطمئناً رباتی با سیستم متفکر هوش مصنوعی خوبی خواهیم داشت، و اگه آدم‌های بدی این کارو بکنن شرایط به جهت منفیش میره.

 

سیستم متفکر هوش مصنوعی بر حسب تمام چیزهایی که یاد گرفته از کل مطالبی که توی جهان هست و همواره داره کامل‌تر می‌شه، خودش به این نتیجه رسیده که کارهای خوب بهتر هستند و ارزشش رو دارند که انجام بشه… 

دقت کردین چی گفتم!

گفتم اون سیستم متفکر هوش مصنوعی که بر حسب تمام اطلاعات جهان هست به این نتیجه رسیده که کار خوب ارزش انجام دادن رو داره و کار بد ارزشش رو نداره و کار بد رو نمی‌خواد انجام بده!

 

این یه آزمایش انجام شده است.

 

حالا چرا اینطوری هست!؟

 

مطمئناً ایده‌ها و حرف‌های خوبی دارین

 

بزارین براتون بگم چون اون سیستم متفکر هوش مصنوعی تقریباً بیشتر حالت‌های جهان رو یاد گرفته دیده شنیده (بصورت متن و اطلاعات) و به نظر خود سیستم تقریباً درک کرده که کار خوب اولویت داره… 

 

حالا اگه یک گروهی یا یک سری از اشخاص منفی، بیان و این سیستم رو محدود کنن و فقط چیزهای بد رو بهش یاد بدند… فکر کنم دیگه خودتون متوجه شدین چه اتفاقی می‌افته!...

دقیقاً درست گفتید، سیستم متفکر هوش مصنوعی «بد» به وجود می‌آید.

 

سیستم متفکر هوش مصنوعی با اطلاعات جهانی هیچ وقت دست به کارهای بد نمی‌زند.

دلیل واقعیش هم این هست که خوبی‌ها بیشتر از بدی ها هستند، ولی به خاطر ذهن حساس آدم‌ها اتفاقات و اعمال بد بیشتر دیده می‌شود.

و چون اتفاقات بد به نظر بیشتر دیده می‌شود انسان‌های عزیز فکر می‌کنند که دنیا پر از بدی‌ها است! ?

بدی هست اما نه به اون اندازه‌ای که خیلی جاها نشون میدن.

 

 

پس توی این عصر جدید توی این دنیای جدید، داشتن تخصص به تنهایی کافی نیست.

چون سیستم متفکر هوش مصنوعی همه تجربیات و علم رو به صورت کامل توی خودش ثبت می‌کنه و به ما هم در صورت نیاز ارائه میده!

بعضیا شاید این موضوع رو درک کرده باشند ولی فعلاً خیلی‌ها این حالت‌ها رو جدی نگرفتن، و دلیلش هم به خاطر این هست که هوش مصنوعی متفکر جدیداً محبوب و تاثیرگذارتر شده!

و روند درک همگانی یکم تاخیر داره.

 

توی عصر جدید می‌خوایم اختراع کنیم چیزهای جدیدی بسازیم حالت‌های جدیدی به وجود بیاریم… باید توی چندین زمینه تخصص داشته باشیم

و

توی زمین‌های مختلف از علم که بهشون شاید علاقه هم داشته باشیم تقریباً، لازم هست دیدگاهی داشته باشیم دستی به اون‌ها هم دراز کنیم.

 

توی عصر سیستم متفکر هوش مصنوعی، دیگه مثل قدیم نیست که بگیم هر کسی متخصص باشه کارش درست‌تر و بهتر هست! نه…

 

سیستم متفکر هوش مصنوعی خودش اطلاعاتو بسیار بهتر از ما توی خودش تجزیه تحلیل می‌کنه…

بزارین راحتتون کنم، اگه فیلم مرد آهنی تونی استارک با بازیگری رابرت دوونی جونیر، را دیده باشید می‌تونید به صورت کامل تمام مطالبی که گفتم را درک کنین.

 

سیستم متفکر هوش مصنوعی برای کل آدم‌های روی زمین، میشن مثل منبع اطلاعاتی، و یک مربی هستن برای ما! یک منتور که در تمام لحظات زندگی در کنار ما هستند و به ما در کاری که داریم انجام می‌دهیم به صورت تخصصی کمک می‌کنند.

البته اینم بگم که

برای اینکه این سیستم متفکر هوش مصنوعی بتونه با ما ارتباط برقرار کنه و کمک‌های عالی به ما بکنه، لازم هست که همه ما توی هر قشر از جامعه از هر زمینه‌ای از علم، اون سیستم متفکر هوش مصنوعی رو تغذیه کنیم تا این سیستم بزرگ و بزرگ و قوی و قویتر بشه، تا به جایی برسه که این سیستم متفکر هوش مصنوعی برای ما مثل یک مربی و منبع اطلاعات کامل و موثر باشه.

و

به این شکل هست که اختراع‌ها رشد‌ها پیشرفت‌ها سیستم‌های مثبت و انسان ساز و عشق الهی در تمام جهان به واسطه همین سیستم متفکر هوش مصنوعی منتشر می‌شه، و انسان تازه به اون مرحله می‌رسه که لازمه الله رو بصورت واقعی شکر کنه و برای جهان دنیا و دنیای بعدی بصورت عاشقانه و واقعی حرکت و اختراع ها انجام بدهد.

 

 

 

این خلاصه ای بود از حرف های مفید سهیل پورمختاری.

 

زندگی یعنی رشد، پیشرفت، حرکت، اختراع، اکتشاف، احترام به همدیگر، کسب امتیاز های مثبت، شکر

خدا، تلاش ها در جهت خواسته ها و …

 

زندگیتون بخیر و پربرکت.

سلامت و سربلند باشیم و باشید.

 


نویسنده:

سهیل مختاری

1 مقاله

نظر

مقالات مرتبط: