631 ساعت آموزش تخصصی در

آموزشـــــگاه روبرد

با اشتراک حرفه ای روبرد به همه آموزش ها دسترسی داشته باش!

مشاهده آموزش ها

هنر به مجموعه ای از فعالیت های خلاقانه میگن که از طریق اون ها انسان ها احساسات، افکار، تجربیات و دیدگاه های خودشونو به صورت زیبایی شناسی بیان میکنن.

همیشه کنکور هنر حال و هوای متفاوتی نسبت به بقیه گروه‌های آزمایشی داره. با اینکه شاید تعداد داوطلبان این گروه زیاد نباشه اما رقابت شدیدی بین داوطلبان وجود داره تا بتونن در رشته‌های پرطرفدار قبول بشن. شاید فکر کنید که این گروه محدود به چند رشته‌‌ خاص میشه و تنوعی نداره، اما اینطور نیست و شما گزینه‌های مختلفی برای انتخاب دارید. در این مطلب قصد داریم درباره رشته‌ های هنر صحبت کنیم که شاید بیشتر شما با اون‌ها آشنایی نداشته نباشید. همینطور می‌خواهیم چند نکته مهم و طلایی بگیم که برای انتخاب رشته لازمه این نکات رو بدونید، وگرنه امکان داره دچار اشتباه بشید. اگر شما هم داوطلب گروه هنر هستید و این سوال براتون پیش اومده که چه رشته ای بخونم، با ما همراه باشید تا به جواب سوالتون برسید.

نکات مهم قبل از انتخاب رشته هنر

تو طول زندگی ما با چند تا انتخاب مواجه هستیم که می‌تونه سرنوشت ما رو کامل تحت تاثیر قرار بده. یکی از این انتخاب‌ها مربوط به رشته تحصیلی ما تو دانشگاه میشه، چون انتخاب رشته دانشگاهی آینده شغلی و مالی ما رو تا حد زیادی تحت تاثیر می‌ذاره. حالا اگر بد انتخاب کنیم بدون شک بعداً دچار پشیمونی می‌شیم و اگر درست انتخاب کنیم تو مسیر پیشرفت قدم بر می‌داریم.
یکی از نکاتی که بهتره تو انتخاب رشته حتما بهش توجه کنیم، کسب اطلاعات کافی درباره رشته‌های اون گروه آزمایشی و دونستن جزئیات این رشته‌هاست. اگر آگاهی کافی نداشته باشیم و فقط چون یک رشته پرطرفداره، اون رو انتخاب کنیم، ممکنه دچار خطا و اشتباه بشیم. بنابراین باید بدونیم اون رشته چه ویژگی‌هایی داره، آینده کاری اون چجوریه و به درد چه کسایی می‌خوره. تو ادامه قصد داریم اسامی بهترین رشته های هنر رو بهتون بگیم و بعداً درباره جزئیات هر کدوم از این رشته‌ها تو مقاله جداگانه‌ای صحبت خواهیم کرد.

 

رشته های هنر

 

آشنایی با رشته های هنر

رشته هنر به مطالعه، تحلیل، تاریخ، تئوری و عمل هنر می پردازه. در واقع هنر به مجموعه ای از فعالیت های خلاقانه میگن که از طریق اون ها انسان ها احساسات، افکار، تجربیات و دیدگاه های خودشونو به صورت زیباییشناسی بیان میکنن. اگر داوطلب گروه هنر هستید، احتمالا تصور می‌کنید که رشته‌‌های این گروه آزمایشی خیلی کمه و گزینه‌های محدودی دارید. حقیقت اینه تعداد رشته های هنر شاید به اندازه رشته‌های بقیه گروه‌های آزمایشی زیاد نباشه، اما کم هم نیست. اما باید بهتون بگم شغل های رشته هنر انقدر گستردگی و تنوع داره باورتون نمیشه. تو ادامه با اسامی بهترین رشته‌ های هنر و یا پرطرفدارترین رشت های هنر آشنا می‌شیم: (زیر شاخه های رشته هنر)

  • رشته عکاسی
  • ادبیات نمایشی
  • بازیگری
  • سینما
  • فیلم‌نامه نویسی
  • نمایش عروسکی
  • گرافیک
  • طراحی لباس
  • مجسمه سازی
  • طراحی صحنه
  • طراحی و ساخت جواهر
  • باستان شناسی
  • طراحی صنعتی

۳ فاکتور مهم در انتخاب رشته

برای انتخاب رشته لازمه که به ۳ تا فاکتور مهم و حیاتی توجه کنیم. اولین مورد علاقه‌ست. شما برای انتخاب رشته بهتره سراغ گزینه‌ای برید که بهش علاقه دارید. تحصیل تو رشته‌ای که دوست ندارید، باعث مشکلات زیادی میشه؛ یکی از اون مشکلات اینه که ممکنه تو طول تحصیل خسته بشید و انصراف بدید یا کم انگیزه باشید و در نهایت نتیجه خوبی نگیرید. بدون داشتن علاقه، رشد و موفقیت در رشته های هنری تقریبا غیرممکنه. برای تقویت مهارت های هنری، باید ماه ها و سال ها به صورت مستمر تلاش کنین و این تنها در صورتی امکان پذیره که عاشق اون رشته باشین.

مورد دوم بررسی بازار کاره. بعضی رشته های هنری هر جایی شغل مناسب براشون پیدا نمیشه و بعضیاشون هم همیشه و همه جا متقاضی دارن. اگر قصدتون از ادامه تحصیل اینه که با اون رشته کار کنید، نمیشه بدون در نظر گرفتن بازار کار انتخاب کورکورانه داشته باشید. شما باید با توجه به منطقه محل سکونت‌ و شرایطی که دارید، بررسی کنید که کدوم رشته بازار کار بهتری داره و می‌تونید باهاش درآمد خوبی کسب کنید. بعضی از رشته‌ها تو برخی مناطق بازار کار خوبی داره و همون رشته تو اون منطقه دیگه گزینه مناسبی نیست و اشباع شده. پس باید براساس جایی هستید یا قصد دارید زندگی کنید، این موضوع رو بسنجید.

مورد سوم و آخر شناخت ویژگی‌ها و استعدادهاتونه. شما نمی‌تونید بدون در نظر گرفتن این مورد رشته‌ای انتخاب کنیم که با ویژگی‌هاتون در تضاد باشه و انتظار موفقیت داشته باشید. باید اول خودتون رو بهتر بشناسید و بعد رشته‌ای انتخاب کنید که همسو با روحیه شما باشه. در غیر این صورت خیلی زود از رشته تحصیلی‌تون خسته می‌شید یا احساس یاس و ناامیدی می‌کنید. این موضوع در رشته های هنر خیلی بیشتر احساس میشه.

 

نتیجه گیری

تو این مقاله در مورد رشته های هنر صحبت کردیم و با مهمترین اون‌ها آشنا شدیم. همچنین درباره ۳ تا فاکتور مهم انتخاب رشته هم صحبت کردیم. نکته پایانی و مهمی که حتما باید بهش توجه کنید اینه که این ۳ فاکتور تکمیل کننده همدیگه هستند و باید هر ۳ رو کنار هم بررسی کنید. یعنی اگر آینده شغلی‌تون براتون مهمه و می‌خواهید با رشته دانشگاهی‌تون وارد کار بشید، ۳ فاکتور علاقه، استعداد و بازار کار رو کنار هم بذارید و رشته مورد نظرتون رو پیدا کنید. فراموش نکنید انتخاب رشته دانشگاهی موضوع بسیار مهم و سرنوشت‌سازیه؛ بنابراین نباید اون رو سرسری گرفت. در روبرد میتونین نظرات دانشجوهای رشته هنر رو بپرسین و با اطلاعات دقیق ترین مسیرتونو انتخاب کنین.


نویسنده:

نظرات

مقالات مرتبط: