استعدادت رو بشناس، شغل مناسبش رو پیدا کن!

اینجا تست بده، با مشاغل مختلف آشنا شو و مسیر شغلیت رو بساز!

تست شخصیت و راهنمای مشاغل

کدام کارها دانشجویی هستند؟ آیا هرکاری مناسب یه دانشجو هست؟ دانشجو بودن شرایط و سختی های خاص خودش رو داره که ممکنه دانشجو رو در این دوران علاوه بر تحصیل، وادار به کسب درآمد هم کنه.


آمار و ارقام نشون میده حدود 62 درصد دانشجوها کار پاره وقت یا کار دانشجویی دارن. واضحه که وام های دانشجویی برای تامین هزینه ها کافی نیست و دانشجوها برای امرار معاش دنبال پیدا کردن یه کار سبک و با زمان منعطف هستن. البته همیشه هم هدف کار کردن در زمان دانشجویی درآمدزایی نیست؛ گاهی لازمه برای کسب تجربه و یاد گرفتن مباحث عملی و تخصصی، دانشجو در محیط واقعی کار قرار بگیره. در هر صورت با هر هدفی که دارین، دنبال کاری میگردین با وضعیت تحصیلی شما تناقض نداشته باشه. یادتون باشه که اولویت شما درس خوندنه و نباید اجازه بدین کار کردن بهش آسیب بزنه.

 

چطور کار دانشجویی پیدا کنم؟

پیدا کردن کار در زمان دانشجویی تقریبا شبیه به وقتیه که فارغ التحصیل شدین اما چندتا مرحله بیشتر داره. انجام دادن این مراحل و استفاده از نکاتی که در ادامه بیان میشه، شانس شمارو برای پیدا کردن کار دانشجویی افزایش میده.

 

درباره تخصص نهایی خودت تصمیم بگیر

قبل اقدام به هر کاری درباره تخصصی که میخوای دنبال کنی و یا حتی کارایی که نمیخوای سمتشون بری تصمیم بگیر. گزینه های زیادی داری، از کارای هنری و معماری و ساخت و ساز گرفته تا گردشگری و فروشندگی و میهمان داری و ... . خیلیا میرن دنبال کارای خرده فروشی و خدمات به مشتریا، چون تا حدی به رشته تحصیلیشون مربوطه و مهارت های ارتباطیشون رو تقویت می کنن.
اجازه بده اینجا یه صحبت دوستانه داشته باشیم، تکلیف خودتو روشن کردی چرا میخوای کار دانشجویی داشته باشی؟ اگه به درآمدش نیازی داری دقیقا برای خودت مشخص کردی چقدر پول میتونه مشکلاتتو حل کنه؟ و یا اینکه دقیقا چقدر و چند ساعت از روزتو میتونی به کار اختصاص بدی؟ ذهنتو مرتب کن و بعد دنبال کار بگرد تا نتیجه بهتری بگیری.

 

رزومه منحصر به فرد بساز

برای هر درخواست شغلی یه رزومه هدفمند بساز. نباید برای همه موقعیت های شغلی رزومه یکسان بفرستی. برای مثال اگه در شغل درخواستیت مهارت های ارتباطی مهمه، در رزومت نشون بده در این باره استعداد داری و خیلی خوب با همه ارتباط موثر برقرار میکنی. اگه فقط برای جلب رضایت کارفرما بی حاصل صفحات رزومتو پر میکنی انتظار نتیجه مثبت نداشته باش!

 

کار دانشجویی

 

همه سایت های کاریابی تو مشتت باشه

هیچ سایت کاریابی رو از دست نده. سعی کن همه جا حساب کاربری بسازی و ایمیلتو وارد کنی تا هر روز موقعیت های کاری مناسب تو برات ارسال شه. در این حالت از همه موقعیت های کاری به روز اطلاع داری. سایت و اپلیکیشن های داخلی مثل روبرد که مختص به دانشجوها و فارغ التحصیلاست، موقعیت های کاری فراوانی رو روزانه قرار میده که ممکنه کاردانشجویی موردنظر تو هم در میان آنها باشه.

 

حضوری دنبال کار دانشجویی بگرد

بیاین واقع بینانه به ماجرا نگاه کنیم. رزومه شما هر چقدرم کامل باشه شخصیت شمارو دقیق نشون نمیده. در عوض اگه شخصا به شرکت ها، سازمان ها و فروشگاه ها مراجعه کنین و با مدیر مجموعه گپ و گفت حرفه ای داشته باشین، شانس بیشتری برای استخدام دارین. هر چند ملاقات اینطوری یکم غیر حرفه ای بر نظر میاد اما شما باید نشون بدین که چقدر پرانگیزه و جاه طلب هستین.

 

13 مورد از بهترین شغل های دانشجویی

تعدادی از مشاغل (part time jobs) به دلیل درآمد نسبتا خوب و ساعت کاری منعطف، مناسب دانشجوها هستن. میدونم شاید بعضیاتون از شروع کار دانشجویی بترسین و دغدغه درس و نمرات بهتون اجازه ریسک نده اما من یه توصیه دوستانه براتون دارم؛ دنبال تجربه و فرصت های جدید باشید. اینجا لیستی از شغل هایی که میتونه مناسب شما باشه تهیه کردیم:


• فروشندگی

کارهای دانشجویی مثل فروشندگی و بازاریابی به روابط عمومی بالا و تسلط به مهارت های فروش نیاز داره. دانشجوهای رشته های بازاریابی، بازرگانی و ... میتونن حین تحصیل در این دسته از مشاغل فعالیت کنن. البته برای سایر دانشجوها هم این فضا فراهمه و بستگی به شرایط و علایق هر شخص داره.


• کار در کتابفروشی

میشه گفت دانشجوهای رشته علم اطلاعات به دلیل تخصصشون در کتابخونه ها و کتابفروشیا راحت کار دانشجویی پیدا میکنن. اما به طور کل کار کردن در این محیط ها برای همه تحصیل کرده ها لذت بخشه.


• مکانیک دوچرخه

این یکی خوراک بچه های فنیه. حتی اگه فنی نیستی و هیچ سر رشته ای از تعمیرات نداری با گذروندن یه دوره 1 ماهه کارو یاد میگیری و بعدش میتونی برای خودت درآمد داشته باشی. خوبیشم اینه که میتونی هر چقدر که در توانت بود زمان بذاری و ساعت کاریت دست خودته.


• مربی شنا و نجات غریق

اکثر دانشجوهای رشته تربیت بدنی یا دانشجوهایی که شنارو به شکل تخصصی بلدن از این راه درآمد دارن و تقریبا ساده ترین درآمدزایی براشون محسوب میشه.


• صندوقدار

از بهترین شغل های پاره وقتی که برای دانشجویان حسابداری میشه بهش اشاره کرد، صندوق داریه؛ حالا میتونه توی فروشگاه موادغذایی، رستوران یا کافی شاپ باشه. البته که این شغل مختص به بچه های حسابداری نیست و به دلیل ساعت کاری شناور و حقوق قابل قبولی که داره خیلی از دانشجوها خواستار کار در این زمینه هستند.


• معلم خصوصی

اگه در رشته تحصیلی خود یا هر حرفه دیگه ای مهارت دارین و در جست و جوی درآمد خوبی هستین، حتما پیگیر تدریس به صورت خصوصی باشین؛ چون در کنار ساعت کاری انعطاف پذیری که داره به افزایش اعتماد به نفس و مهارت های فردی و کاری یک دانشجو در ادامه مسیر کمک می کنه.


• دستیار اداری

شخصی که ما اکثر اوقات در مراکز خصوصی و دولتی مشاهده می کنیم و وظیفه اصلیش رسیدگی به کارهای اداری شرکته، تحت عنوان دستیار اداری شناخته میشه. حالا اگه شما دوست عزیز فن بیان خوب، ظرفیت اجتماعی بالا و شناخت نسبی با کامپیوتر دارین، می تونید کار به عنوان دستیار اداری رو جزو گزینه های پیش رویتان برای کار دانشجویی بدانید.


• باریستا

امروزه با افزایش تعداد کافه های موجود در سطح کشور، تقاضای صاحب کافه ها برای جذب باریستا کار به شدت افزایش یافته و فرصت شغلی مناسبی را برای دانشجویان علاقه مند به قهوه فراهم کرده. شاید برای بعضیا سوال پیش بیاد که اصلا باریستا به چه کسی میگن؟ خب به صورت خلاصه باریستا کار کسیه که تخصصش قهوه است و مسئولیت تهیه نوشیدنی های گرم و سرد برپایه اسپرسو رو در کافه برعهده داره. این حرفه ساعت کاری متغیری داره که برای دانشجوهای وارد به این حرفه می تونه مناسب باشه.

 

شغل های دانشجویی


• گرافیست

اگه در کار با نرم افزارهای گرافیکی (مانند فتوشاپ) حرفه ای هستین و در طراحی خلاقیت به خرج می دهید، باید عرض کنم که به عنوان دانشجو می تونید به درآمد عالی دست پیدا کنید. پوینت مثبتی که خیلی از کارهای دانشجویی ندارند ولی در این کار دیده میشه، نحوه کاری آن است که می تونه به صورت دورکاری انجام بشه و ساعت کاری شناور داره. با دریافت پروژه های گوناگون و البته مهارت و سرعت عمل خودتون، می تونید روی حقوق نسبتا بالایی حساب باز کنید.


• تولید محتوای متنی

این کار هم از آن دسته مشاغلی است که در بیشتر اوقات به صورت دورکاری انجام میشه. تنها چیزی که شما برای این کار نیازمندین، سرعت تایپ بالا و ذهن خلاق است. پس اگه این قابلیت هارو در خودتون می بینید، از تولید محتوای متنی غافل نشوید.


• راهنمای تور

در صورتی که تجربیات و ظرفیت مورد نیاز جهت راهنمای تور بودن را دارین، این کار مناسب با تایم کاری انعطاف پذیر، درآمد مناسب و سرگرم کننده رو بهتون پیشنهاد می کنم.


• دستیار تحقیق

به دنبال کسب تجربه در زمینه تحقیقات علمی و پژوهشی هستین؟ با کارکردن به عنوان دستیار تحقیقاتی یکی از اساتید دانشگاه در زمینه مورد علاقتون، به خواستتون می رسید. از مزیت های این کار پاره وقت می توان به محل کاری آن اشاره کرد که معمولا در محوطه دانشگاه انجام میشه و ازین نظر برای دانشجو دارای ارزشه؛ همچنین درآمد نه چندان بدی رو برای شخص به همراه داره.


• ادمین صفحات مجازی

اگه در طول شبانه روز تایم زیادی رو در فضای مجازی می گذرونید و ازاین طریق به کسب درآمد نرسیدید، شاید در ادامه حسرت تایمی که از دست دادین رو بخورید! چون خیلی از افراد با صرف وقتشان در فضای مجازی به درآمد های هنگفتی رسیدند. اما اصلا نگران نباشید؛ هرروز با رونق کسب و کارهای اینترنتی، درخواست جذب ادمین صفحات مجازی رو به افزایش است و به عنوان دانشجو و تنها با داشتتن یک گوشی هوشمند و به صورت دورکاری میتوانید از این راه کسب درآمد داشته باشید.

 

مزایای کار دانشجویی چیست؟

از مزیت های مشاغل دانشجویی که اغلب به صورت پاره وقت هستن اینه که دانشجو پول توجیبی بیشتری به دست میاره؛ مهمتر از اون مهارت های مختلفی رو در خودش توسعه میده که فرصت یادگیری آنها رو در دبیرستان و قبل از دانشگاه نداشته. بهرحال انگیزه شخص هرچی باشه، کار دانشجویی مزایای متعددی رو به همراه داره که در ادامه به آنها می پردازیم:

 

  • مستقل شدن

این مزیت کار دانشجویی میتونه برای همه جوانان مهم باشه. زمانی که به عنوان دانشجو مشغول به کار هستین، شما رو به عنوان یه جوان مستقل تر نشان می دهد. در نتیجه ی مهارت هایی که توسعه میدین، دوستانی که پیدا می کنین و متوجه سهولتی که در پرداخت هزینه های تحصیلیتون می شوید، احساس استقلال بیشتری به شما دست میده و مطمئنا این یک مزیت بزرگ برای دانشجو به شمار میره.

 

  • فراگیری مهارت های مدیریت پول

این مورد ازون دسته مزیت هاست که در تمام مراحل زندگی به درد شما خواهد خورد. هنگامی که شروع به کسب درآمد در سنین کم می کنید، طبیعتا احتیاط بیشتری در مواجه با خرج کردن پول هاتون به خرج میدین که به شما کمک می کنه تا در همین جوانی از لحاظ مالی آگاه شوید. در نتیجه با افزایش سن، مهارت های بودجه ریزی و مدیریت پول بهتری خواهید داشت.

 

مزایای کار دانشجویی

 

  • فرصت اجتماعی شدن

به دست آوردن یه کار پاره وقت می تونه زندگی اجتماعی شما رو بهبود ببخشه؛ مخصوصا اگه ازون دسته آدم های سر به زیر و درونگرایی هستین که برقراری رابطه با دیگران براتون سخت و دشواره. از این طریق شما میتونین دوست های جدید پیدا کنید و اگه همه چی خوب پیش بره، میتونن به دوست های دائمی شما تبدیل بشن که نه تنها به شما کمک میکنه تا افرادی برای اعتماد کردن بهشون وجود داشته باشه، بلکه شغل و حرفه خودتون روهم در آینده ارتقا بدین. به صورت کلی کار با همکاراتون این شانس رو میده تا دوستان جدیدی پیدا کنید و گاها از زندگی یکنواخت دانشجویی فاصله بگیرین.

 

  • افزایش اعتماد به نفس و احساس مسئولیت

در دوران کار دانشجویی، وظایف و مسئولیت های جدیدی رو بر عهده میگیرید؛ وظایفی همچون حضور به موقع در محل کار و تحصیل، نشان دادن بهترین ورژن خودتون و برخورد منطقی در مواجه با مشکلات مختلف. این امر ممکنه اعتماد به نفس شمارو به عنوان بزرگسال مستقل تقویت کنه و ویژگی هایی رو در شما ایجاد کنه تا موفقیت در حرفه ای که قرار دارین رو براتون به ارمغان بیاره.

 

  • توسعه اخلاق کاری

هر وظیفه ای که شما در زمان کار دانشجویی برعهده دارین و اونو انجام میدین، تمرینی هست برای آینده شغلیتون که از مهمترین این تمرینا اخلاق یا وجدان کاریه. "اخلاق کاری" دیدی قاطعانه همراه با تعهد نسبت به شغلتونه. هرچه شما این مهارت رو بهتر در خودتون پرورش بدین، در آینده از شانس بیشتری برای استخدام شدن برخوردار هستین؛ چرا که کارفرماها نسبت به این موضوع خیلی حساسیت به خرج میدهند. همچنین کسایی که دارای اخلاق در کارن، بدین معناست که ارزش بالایی برای موفقیت فردیشون قائلن.

 

  • تقویت رزومه

مشخصه که تجربه کاری برای هر دانشجو خیلی مهمه. همچنین کارفرماها ترجیح میدن با افرادی کار کنند که تجربه کاری داشته و تا حدودی با اخلاق کاری و فرهنگ اداری آشنا باشن. تجربه کاری در دنیای واقعی نه تنها به شما نسبت به دانشجوهای هم سن و سالتون برتری میده، بلکه سختکوشی و تعهد شمارو هم نشان میده و شما چیزی فراتر از معدل دانشگاهی برای استخدام شدن در اختیار دارین. آیا شماهم در نوشتن یه رزومه خوب و درجه یک مشکل دارین؟ پیشنهاد میکنم مقاله نکات مهم نوشتن رزومه کاری رو مطالعه کنید.

 

کلام آخر

در این مقاله متوجه شدیم دانشجویی که قصد موفقیت در شغل آیندش رو داره، ابتدا باید حرفه و تخصص خودش رو مشخص کنه و از این مسیر به تجربه کاری برسه. کار دانشجویی و پاره وقت این شرایط رو برای شخص مهیا میکنه تا با فراگیری مهارت های مختلف کاری و ساخت یه رزومه کاری خفن، با قدرت پا به عرصه کاری مدنظرش بزاره و به درآمدهای بسیار خوبی برسه.


نویسنده:

نظرات

مقالات مرتبط: