#c 7 پست

محمد جواد پورکاظمی
 عاشق دنیای تکنولوژی
10 ماه قبل  قبل

کاربرد های زبان سی شارپ
در اینترنت اشیاء
با استفاده از سی شارپ و کتابخانه‌های مورد نیاز برای IoT یا Internet of Things، می‌توانید برنامه های بر پایه IoT را توسعه دهید. دو بسته‌ای که باید برای توسعه اینترنت اشیاء با سی شارپ مورد استفاده قرار بگیرند عبارتند از:
System.Device.Gpio
Iot.Device.Bindings
برای توسعه پروژه های مبتنی بر اینترنت اشیاء که از سنسورهای متعددی استفاده می‌کنند،
#c یک زبان ایده‌آل به حساب می‌آید. از آنجایی که سی شارپ مستقیما می‌تواند از حافظه RAM استفاده کند، قدرت پردازش زیادی نیاز ندارد و نحو ساده‌ای دارد، می‌توان از آن در اینترنت اشیاء بهره برد.

در توسعه برنامه های ویندوز
یکی از بهترین گزینه‌ها برای توسعه برنامه های دسکتاپ، استفاده از سی شارپ است. با استفاده از Visual Studio می‌توانید از Windows Forms App برای توسعه برنامه های دارای GUI یا رابط کاربری گرافیکی برای دسکتاپ استفاده کنید.

البته از تکنولوژی WPF مخفف( Windows Presentation Foundation) نیز می‌توان برای توسعه برنامه‌های دارای رابط گرافیکی استفاده کرد و امکانات جدیدتر و ویژه‌تری را به شما ارائه می‌دهند؛ به عنوان مثال، با استفاده از WPF می‌توانید برنامه‌هایی با UI منعطف‌تر و قوی‌تر ایجاد کنید، در حالی که فرم‌های ویندوز این‌گونه نیستند و ساده ترند. به لحاظ امنیت و سرعت نیز WPF از فرم‌های ویندوز عملکرد بهتری دارد. غیر از این دو مورد می‌توانید با استفاده از Console Applications برنامه‌هایی را بنویسید که در محیط کنسول اجرا می شوند و فاقد هرگونه اجزای گرافیکی هستند. همچنین با استفاده از (UWP (Universal Windows Platform می‌توانید برنامه‌های Client را برای ویندوز 10 و 11 طراحی کنید.
در الکترونیک
سی شارپ همچنین به علت داشتن کتابخانه‌ها و کلاس‌هایی برای کار با انواع پورت‌های سخت‌افزاری و همچنین کار با انواع میکروکنترلرها از جمله Arduino و Raspberry Pi، کاربرد زیادی در حوزه الکترونیک دارد. حتی در حوزه رباتیک و برنامه‌نویسی برای آن‌ها می‌توانید از سی شارپ استفاده کنید.


محمد جواد پورکاظمی
 عاشق دنیای تکنولوژی
10 ماه قبل  قبل

انواع کاربرد های سی شارپ در حوزه های مختلف
هوش مصنوعی
یکی از شاخه‌های پرکاربرد هوش مصنوعی، یادگیری ماشین است. یادگیری ماشین یعنی کامپیوترها بتوانند بدون برنامه‌ای با دستورات واضح، چیزهای جدیدی را با استفاده از نمونه‌ها و تجربیات خود یاد بگیرند. یادگیری ماشین یا ML که مخفف Machine Learning است، در زمینه‌های گوناگون کاربرد دارد، مانند موتورهای جستجو، فیلتر کردن ایمیل‌های دریافتی، تشخیص چهره، تشخیص پزشکی و زبان شناسی. با استفاده از سی شارپ و بسته‌ی نرم‌افزاری ML.Net می‌توانید با زبان سی شارپ و در حوزه یادگیری ماشین، برنامه‌نویسی کنید.

این بسته به زبان
#c و ++C نوشته شده است و در سال 2018 توسط مایکروسافت معرفی شد. مایکروسافت حتی در محصولاتش مانند ویندوز، بسته نرم‌افزاری آفیس و موتور جستجوی Bing از این کتابخانه استفاده کرده است. در حال حاضر، فقط سیستم‌های 64 بیتی می‌توانند از ML.Net استفاده کنند و حتما باید Net Core 3.0. را روی سیستم خود نصب کرده باشید تا بتوانید از آن استفاده کنید. ویژگی‌های ML.Net عبارتند از: Cross-Platform بودن، قابلیت اتصال #c به کتابخانه‌ی معروف Tensorflow، استفاده از هر نوع سیستم مدیریت پایگاه داده ی رابطه‌ ای (RDBMS) مانند Oracle ،SQLite ،PostgreSQL، قابلیت الگوسازی و یادگیری ماشینی خودکار و آموزش شبکه عصبی عمیق با GPU.
یکی دیگر از کاربردهای سی شارپ در هوش مصنوعی، مربوط به فریمورک Accord.Net است که در حوزه‌های متعددی به کار می‌رود، از جمله طبقه‌بندی، رگرسیون، خوشه‌بندی، کار با تصاویر و فایل‌های صوتی. این فریمورک کاملا با زبان سی شارپ نوشته شده است و برای اولین بار در سال 2010 منتشر شد



در توسعه صفحات وب
برای کدنویسی سمت سرور وبسایت‌ها با استفاده از سی شارپ، می‌توانید از تکنولوژی محبوب ASP.Net استفاده کنید. ASP مخفف Active Server Page است. برای کار با این فریمورک، باید ابتدا زبان سی شارپ را به خوبی یاد بگیرید، چون بسیاری از کدهای مورد استفاده در ASP.Net به زبان سی شارپ هستند. همچنین، پایگاه داده مورد استفاده، Microsoft SQL Server و وب سرویس مورد نیاز جهت اجرای صفحاتی که با ASP نوشته شده باشند، IIS می‌باشد. منحنی یادگیری دشوار و هزینه‌های بیشتر برنامه نویسی سمت سرور یک وب سایت با استفاده از ASP.Net از معایب این تکنولوژی است.


محمد جواد پورکاظمی
 عاشق دنیای تکنولوژی
10 ماه قبل  قبل

انواع کاربرد های سی شارپ در حوزه های مختلف
در برنامه نویسی موبایل
زامارین (Xamarin) یک فریمورک از زبان
#c است و مشابه فلاتر (Flutter) و React Native برای توسعه برنامه‌های چندسکویی یا Cross-Platform استفاده می‌شود. یعنی کافیست فقط یک بار برنامه را بنویسید و برای دستگاه های مختلف خروجی بگیرید و دیگر نیازی نیست برنامه‌ی نوشته شده را برای هر پلتفرم بازنویسی کنید. با استفاده از این فریمورک هم می‌توان برای دستگاه‌های اندروید و هم دستگاه‌های iOS برنامه نویسی کرد. البته به یاد داشته باشید برای این که بتوانید برای دستگاه های iOS برنامه بنویسید و خروجی بگیرید، باید حتما از دستگاهی استفاده کنید که سیستم عامل MacOS روی آن نصب شده باشد. زامارین می‌تواند در هر پلتفرمی که استفاده می‌شود، با ویژگی‌های برنامه‌های Native آن پلتفرم، سازگاری خوبی پیدا کند. حتی سخت افزار و سنسورهای هر پلتفرمی توسط زامارین به راحتی پشتیبانی می شود. زامارین کتابخانه‌های متعددی جهت توسعه برنامه‌های موبایل دارد.
زامارین برای اولین بار توسط گروهی از توسعه دهندگان مطرح شد که هدف آنها برنامه نویسی چند سکویی بر مبنای Net. بود. اولین بار چنین موضوعی در سال 2001 مطرح شد و کمپانی زامارین سال 2011 تاسیس شد. مایکروسافت در سال 2016 زامارین را خرید و آن را مجانی و Open Source به Visual Studio اضافه کرد.
زامارین معایبی نیز دارد از جمله اینکه برنامه‌های توسعه داده شده، حجم بالایی دارند. به نسبت پلتفرم‌های دیگر جامعه توسعه دهندگان آن کوچکتر است و همچنین، در صورتی که قصد توسعه بازی‌هایی با گرافیک سنگین را دارید استفاده از زامارین توصیه نمی‌شود.


محمد جواد پورکاظمی
 عاشق دنیای تکنولوژی
10 ماه قبل  قبل

در چارچوب دات نت می‌توان از چندین زبان، ویرایشگرها و کتابخانه‌ها استفاده کرد؛ به همین دلیل برنامه‌نویسان برای توسعه برنامه خود حق انتخاب زیادی دارند. پرکاربردترین این زبان‌ها عبارتند از:
سی‌شارپ (
#c): یک زبان برنامه‌نویسی ساده، مدرن، شی گرا
ویژوال بیسیک ( VB ) : یک زبان ساده و دوستانه ار نوع شی‌گرا با نوشتار آسان برای برنامه‌های کاربردی

محیط‌های مناسب برای برنامه نویسی NET.
ویژوال استودیو (Visual Studio) جامع‌ترین محیط برای توسعه برنامه با دات نت است. گزینه بعدی که تا حدودی سبکتر است و بیشتر توسعه‌دهندگان وب به کار می‌برند ویژوال استودیو کد می‌باشد. رایدر (Rider) که توسط کمپانی JETBRAIN طراحی شده از دیگر گزینه‌های انتخاب محیط دات نت است.


محمد جواد پورکاظمی
 عاشق دنیای تکنولوژی
10 ماه قبل  قبل

تولد دات نت
دات نت برای اولین بار در سال 2002 با خبر انتشار یک زبان جدید به‌نام
#c توسط مایکروسافت منتشر شد. هدف اولیه توسعه برنامه‌های نرم‌افزاری بر پلتفرم ویندوز بود، اما با گذشت زمان مایکروسافت شروع به سیاست‌گذاری روی چارچوب‌های فراتر از ویندوز نمود و امروزه دات نت برای برنامه‌نویسی سایر زمینه‌ها مانند وب، تلفن همراه و غیره نیز به کار می‌رود.

انواع دات نت:

دات نت در سه دسته جامع ارائه می‌شود:
Net Framework.
Net Core.
Xamarin