استعدادت رو بشناس، شغل مناسبش رو پیدا کن!

اینجا تست بده، با مشاغل مختلف آشنا شو و مسیر شغلیت رو بساز!

تست شخصیت و راهنمای مشاغل

پردیس فارابی دانشگاه تهران در شهر قم قرار گرفته است. این مجموعه در سال ۱۳۴۹ تاسیس و راه‌اندازی شده و در حال حاضر قدیمی‌ترین مرکز آموزش عالی در استان قم محسوب می‌شود.

پردیس فارابی دانشگاه تهران

معرفی پردیس فارابی دانشگاه تهران

دانشگاه فارابی توسط دکتر محمد حسین ضیایی بیگدلی تاسیس شده و تاکنون چندین بار نام خود را تغییر داده است. برای اولین بار این مجموعه با عنوان مدرسه عالی امور قضایی و اداری فعالیت خود را آغاز کرد و محل آن خیابان ایستگاه بود. اما از سال ۱۳۵۳ محل و موقعیت قرارگیری آن تغییر کرده و به محل فعلی منتقل شد. هم اکنون نیز به آن دانشکدگان فارابی دانشگاه تهران گفته می‌شود. در این مقاله به معرفی پردیس فارابی دانشگاه تهران خواهیم پرداخت و برخی از مهمترین بخش‌ها و ساختمان‌های تشکیل دهنده آن را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما در روبرد همراه باشید.

خوبه که همین ابتدای مقاله توضیحی در مورد کلمه دانشکدگان بدیم. این کلمه به جای کلمه پردیس استفاده میشه و جمع کلمه دانشکده می‌باشد. ولی اینکه چی شد که به جای کلمه پردیس گفتن دانشکدگان و کِی تغییر کردو می‌تونید به خبر سایت خبرگزاری جوان رجوع کنید.

معرفی فضای پردیس فارابی دانشگاه تهران


این مجموعه آموزشی از چهار دانشکده به وجود آمده است که عبارتند از: دانشکده الهیات، دانشکده مدیریت و حسابداری، دانشکده حقوق و دانشکده مهندسی. در حال حاضر چیزی در حدود ۶۰۰۰ دانشجو در این مرکز به ادامه تحصیل مشغول هستند.

پردیس فارابی از ابتدا با هدف تامین نیازمندی‌های نیروی انسانی ماهر و متخصص و کمک به ارتقای توان علمی و فرهنگی کشور و تقویت آموزش و پژوهش تاسیس شد و در حال حاضر امکان پذیرش دانشجو در رشته‌های مختلف و در مقاطع  تحصیلی کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را دارد.

پردیس فارابی دانشگاه تهران

فضاهای آموزشی دانشکدگان فارابی

دانشگاه فارابی نیز مانند دیگر موسسات آموزشی نیاز به فضای مناسب، امن و آرام برای تحصیل و پژوهش دارد. این فضاها باید استاندارد باشند تا دانشجویان و اساتید بتوانند به نحوی مطلوب به درس و تحقیق مشغول شوند. از مهمترین این فضاها می‌توان به سالن مطالعه مجهز، سالن‌ها و زمین‌های ورزشی، خوابگاه و... اشاره کرد.
موسسین پردیس فارابی دانشگاه تهران سعی خود را به کار گرفته‌اند تا این مجموعه آموزشی را از این لحاظ مجهز کنند. به همین منظور برای آن بخش‌ها و فضاهای مختلفی از قبیل سردر اصلی، ساختمان مرکزی، فضای سبز، ساختمان دانشکده حقوق، ساختمان دانشکده مدیریت و حسابداری، چند خوابگاه‌ و.... در نظر گرفته‌اند.

سردر اصلی

یکی از مهمترین بخش‌های دانشکدگان فارابی سردر اصلی مجموعه است. سردر اصلی دانشگاه فارابی هویت و کارکرد آن را نشان می‌دهد و طراحی آن در سال ۱۳۸۰ و ۱۳۸۱ انجام گرفته است‌.
این بخش تلفیقی از نماد حوزه علمیه قم و دانشگاه تهران بوده و سازه‌ای از نوع بتن آرمه نمایان دارد. چهار یال بتنی را نیز در بر گرفته است. هر کدام از این یال‌ها از دهانه ۵ متری برخوردار شده و ارتفاع آن‌ها به ۱۰ متر می‌رسد. به طور کلی با مشاهده این سردر متوجه پیوند و تلفیق عمیق میان دین و دانش خواهید شد.

ساختمان مرکزی

فضای دیگر این دانشگاه، ساختمان مرکزی آن است. ساختمان مرکزی این دانشگاه در سال ۱۳۸۲ بهره برداری شد و وسعت و مساحتی در حدود ۳۲۵۰ متر مربع دارد. ساختمان مرکزی دانشکدگان فارابی ۴ طبقه بوده و هر کدام از طبقات آن به فعالیت خاصی اختصاص پیدا کرده‌اند.

برای نمونه طبقه اول آن به حوزه ریاست مربوط شده و در طبقات دوم و سوم می‌توانید به معاونت‌های اجرایی و علمی دسترسی پیدا کنید.
همکف این سازه نیز با کمک یک راهروی ارتباطی به دانشکده حقوق دسترسی دارند و در طبقه دوم نیز یک راهرو ساختمان را به حوزه ریاست، روابط عمومی و تالار شهید مطهری متصل ساخته است.

پردیس فارابی دانشگاه تهران

فضای سبز

یکی دیگر از مهمترین فضاهای پردیس فارابی دانشگاه تهران، فضای سبز آن است. همان‌طور که می‌دانید استان قم از آب و هوایی گرم و خشک برخوردار شده است. به همین دلیل نیاز به فضای سبز وسیع دارد تا از طریق آن آرامش روانی انسان‌ها تامین شده و مخدوش نگردد و از سوی دیگر هوا نیز لطیف و ملایم شود. به همین دلیل ایجاد فضای سبز مطلوب، مناسب و آرامش بخش یکی از مهمترین اهداف و چشم اندازهای موسسین پردیس فارابی بوده است. به این منظور فضای سبزی به وسعت ۶ هکتار برای آن در نظر گرفته‌اند. یکی از مهمترین مسائل مربوط به فضای سبز نحوه آبیاری گیاهان است. به گونه‌ای که صرفه‌جویی لازم در مصرف آب به وجود آید و از هدر رفت آن پیشگیری شود. برای دستیابی به این هدف نیز تلاش شده تا از سیستم آبیاری قطره‌ای و مکانیزه در بیشترین بخش فضای سبز دانشگاه پردیس استفاده شود تا این محل آموزشی نیز نقش و سهم موثر خود در صرفه جویی در مصرف آب را به خوبی ایفا کند.

پردیس فارابی دانشگاه تهران

ساختمان دانشکده حقوق

ساختمان دانشکده حقوق یکی دیگر از بخش‌های این موسسه آموزش عالی محسوب می‌شود. ساختمانی که در سال ۱۳۷۶ به بهره برداری رسید. زیربنای این مجموعه به چیزی در حدود ۱۳۵۰ متر مربع می‌رسد و دو طبقه دارد.
شما می‌توانید کلاس‌های درس دانشجویان حقوق و سالن‌های دفاع از پایان‌نامه‌های مربوط به این رشته تحصیلی را در این ساختمان پیدا کنید.

ساختمان دانشکده مدیریت و حسابداری

فضاهای آموزشی و فیزیکی پردیس فارابی دانشگاه تهران به موارد گفته شده در بالا خلاصه نمی‌شود و شما می‌توانید در آن ساختمان دانشکده مدیریت و حسابداری را نیز پیدا کنید. این ساختمان یک سازه پنج طبقه محسوب می‌شود که معماری مدرنی دارد و تجهیزات و لوازم متنوعی در آن به چشم می‌خورند.

زیربنای ساختمان دانشکده مدیریت و حسابداری دانشکدگان فارابی به مساحتی در حدود ۵۶۰۰ متر مربع می‌رسد. در این مجموعه فضاهای اداری و کلاس‌های درس دانشجویان رشته‌های مدیریت و حسابداری وجود دارد و علاوه بر آن چند سالن مخصوص برگزاری جلسات نیز به چشم می‌خورد. از مهمترین این سالن‌ها می‌توان به سالن‌هایی اشاره کرد که به طور ویژه به منظور برگزاری جلسات دفاع از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی ارشد و دکتری به وجود آمده‌اند.

ساختمان دانشکده مهندسی

در پردیس فارابی دانشگاه تهران شهر قم دانشکده مهندسی که به آن ساختمان دکتر ضیایی بیگدلی نیز گفته می‌شود، اهمیت و جایگاه خاصی دارد. ساختمانی که در سال ۱۳۵۳ تاسیس و بهره برداری شد و مساحتی در حدود ۵۵۰۰ متر مربع دارد. این دانشکده در دو طبقه ساخته شده و می‌توان آن را قدیمی‌ترین سازه در این مرکز آموزش عالی به شمار آورد. در سال ۱۳۶۸ یک طبقه دیگر نیز به این بنا اضافه شد و مساحت آن نیز چیزی در حدود ۲۰۰ متر مربع افزایش یافت. در این ساختمان فضاهای اداری زیادی را مشاهده خواهید کرد و اتاق کار اساتید دانشکده نیز در آن واقع است. دیگر بخش‌های این ساختمان کلاس‌های درس و تالار فرهنگ هستند. تالار فرهنگ بزرگترین تالار این مجموعه آموزشی بوده و ظرفیت ۶۰۰ نفره دارد. این بخش در سال ۱۳۹۳ بهره‌برداری شده است.

دیگر بخش‌های دانشگاه پردیس فارابی

خوابگاه‌ها

یکی از مهمترین بخش‌ها و فضاهای فیزیکی دانشگاه پردیس فارابی، خوابگاه‌های آن هستند که بررسی آن‌ها برای دانشجویان اهمیت زیادی دارد. این مجموعه آموزشی در حال حاضر دارای ۵ خوابگاه است که از این میان سه ساختمان به برادران و دو خوابگاه به خواهران اختصاص پیدا کرده است.
خوابگاه‌های مخصوص برادران با اسامی دانش، اندیشه و حکمت شناخته شده و معروف هستند و برای استراحتگاه‌های خواهران نام‌های خوابگاه حضرت معصومه و خوابگاه حضرت زهرا در نظر گرفته شده است. وسعت این سازه‌ها، تعداد طبقات آن‌ها، تعداد اتاق‌ها و ظرفیت هر یک با دیگری متفاوت است.

برای نمونه خوابگاه پسرانه دانش از فضا و مساحتی در حدود ۳۳۵۰ متر مربع برخوردار شده و در چهار طبقه ساخته شده است. این سازه ۶۴ اتاق دارد و گنجایش و ظرفیت آن به چیزی در حدود ۳۰۰ نفر می‌رسد. خوابگاه پسرانه اندیشه نیز مساحت ۳۳۵۰ متر مربعی دارد.
این ساختمان در کنار خوابگاه دانش واقع شده و چهار طبقه، ۶۴ اتاق و گنجایش ۳۰۰ نفره دارد. خوابگاه پسرانه حکمت از وسعت ۱۷۵۳ متر مربع بهره مند شده و در سه طبقه ساخته شده است. این بنا دارای ۳۷ اتاق بوده و می‌تواند از ۲۰۰ نفر از دانشجویان مهمان پذیرایی کند.
خوابگاه دختران حضرت معصومه سلام الله علیها پردیس فارابی دانشگاه تهران در وسعت و مساحت ۳۷۵۰ متر مربع ساخته شده و دارای سه طبقه است. این بنا ۶۶ اتاق را در خود جای داده و گنجایش آن برای پذیرش دانشجویان دختر ۳۰۷ نفر است.
دیگر خوابگاه مخصوص دختران دانشجو در دانشکدگان فارابی خوابگاه حضرت زهرا سلام الله علیها است که ۴۳۰۰ متر مربع وسعت داشته و در ۳۰ طبقه ساخته شده است. این مجموعه دارای ۷۵ اتاق با ظرفیت پذیرش ۳۷۰ نفر است.

پردیس فارابی دانشگاه تهران

مسجد امام علی علیه السلام

مسجد امام علی(ع) دیگر ساختمانی است که می‌توانید در پردیس فارابی دانشگاه تهران پیدا کنید. این ساختمان در سال ۱۳۸۴ بهره‌برداری شد و زیربنای آن به چیزی در حدود ۷۵۰ متر مربع می‌رسد. این مسجد بخش‌هایی مانند شبستان اصلی و آبدارخانه دارد و به یک ایوان مسقف نیز مجهز شده است. دیگر بخش‌های مسجد امام علی علیه السلام دانشگاه پردیس فارابی عبارتند از: سرویس‌های بهداشتی، وضوخانه و....
دانشگاه پردیس فارابی دارای کتابخانه مرکزی و انفورماتیک و مرکز آموزش‌های الکترونیکی با وسعت ۳۴۲۰ متر مربع، ساختمان تالارها با زیربنای ۱۰۲۵ متر مربع و دو طبقه، سلف سرویس با زیربنایی در حدود ۲۲۵۰ متر مربع و یک طبقه، سالن ورزشی ۲۲ بهمن با زیربنای ۷۰۰ متر مربع شامل سالن سرپوشیده برای ورزش‌های والیبال، بسکتبال، بدمینتون، فوتسال، مجتمع شهدای دانشکدگان فارابی با زیربنای ۲۶۰۰ متر مربع، زمین چمن مصنوعی و پیست دوچرخه سواری، زمین چمن طبیعی، یادمان شهدا و.... نیز است.

راستی بچه ها این دانشگاه توی روبرد صفحه داره که می‌تونید برید تعداد دانشجوهای فعالش توی شبکه اجتماعی روبرد، پست های گذاشته شده توسط این دانشگاه و موقعیت های کارآموزی پردیس فارابی دانشگاه تهران رو ببینید.   

صفحه اختصاصی پردیس فارابی دانشگاه تهران در روبرد


نویسنده:

نظرات

مقالات مرتبط: