رشته های ریاضی و فیزیک
تا همین چند سال پیش، رشته ریاضی محبوبترین گروه آزمایشی کنکور بود و افرادی زیادی تو آزمون این گروه شرکت میکردند، اما در حال حاضر آمار افرادی که تو کنکور ریاضی شرکت میکنند، به طرز چشمگیری کم شده. همین موضوع نشون میده میزان رقابت تو رشته های ریاضی کمتره و شانس زیادی برای قبولی تو رشته دلخواهتون دارید. البته قبل از هر چیزی باید بدونید که گروه ریاضی چه رشتههایی داره و این رشتهها چه ویژگیهایی دارند، تا در نتیجه انتخاب درستی داشته باشین. تو این مطلب درباره پرطرفدارترین رشته های ریاضی صحبت میکنیم و چند نکته مهم برای انتخاب درست در اختیارتون میذاریم. با ما همراه باشید تا تو این مسیر بهتون کمک کنیم.
نکته مهم قبل از انتخاب رشته
قبل از اینکه سراغ معرفی رشته های ریاضی بریم، بهتره یه نکته مهم رو که مربوط به قبل از انتخاب رشته میشه، یادآوری کنیم. خیلی از ما از بچگی با لقب آقا یا خانم مهندس بزرگ شدیم و فکر میکنیم تنها رشته خوب گروه ریاضی رشتههای مهندسیه؛ در حالی که تو این گروه آزمایشی گزینهها و گرایشهای خیلی خوبی برای شما وجود داره که میتونه آینده مالی و شغلی خوبی براتون رقم بزنه. شما باید با توجه به سلیقه، شرایط و محل زندگیتون بهترین گزینه رو انتخاب کنید.
در هر صورت، به هیچ وجه از اهمیت انتخاب رشته غافل نشید، چون ارتباط مستقیم با آینده شغلی شما داره. اگر رشته اشتباهی رو انتخاب کنید، ممکنه زمان و هزینه از دست رفته رو هیچوقت نتونید برگردونید. پس سعی کنید قبل از هر اقدامی حتما درباره جزئیات هر رشته تحقیق کنید و با آگاهی کامل گزینه درست داشته باشید.
آشنایی با رشته های ریاضی
به قول بعضی ها رشته ی ریاضی مادر رشته های مهندسیه و اگه به این مشاغل مهندسی علاقه دارین از این راه میتونین وارد بشین. رشته ریاضی مجموعه ای از دروس ریاضی، آمار، فیزیک، شیمی و محاسباته که مداوم ذهن شمارو به چالش میکشه. شغل های رشته ریاضی و فیزیک گستردگی زیادی زیادی داره و به تناسب رشته ای که در دانشگاه تحصیل میکنین متفاوت هستن. بازار کار رشته ریاضی و فیزک هم به عوامل مختلفی مثل رشته دانشگاهی، تلاش و پشتکار و تجربه بستگی داره؛ به طور کل میشه گفت بازارکار این رشته در ایران روند خوبی رو طی میکنه. تو هر گروه آزمایشی بعضی رشتهها بیشتر از بقیه طرفدار دارند که خب دلیل اصلی این موضوع میتونه آینده مالی خوب این رشتهها باشه. تو گروه ریاضی هم بیشتر داوطلبها ترجیح میدن رشتههای پرطرفدار رو انتخاب کنند. اینجا لیستی از رشته های ریاضی رو براتون آماده کردیم و با کلیک روی اسم رشته میتونین اطلاعات دقیقشو مطالعه کنین: (شاخه های رشته ریاضی و فیزیک)
- رشته مهندسی عمران
- رشته مهندسی مکانیک
- رشته مهندسی صنایع
- رشته مهندسی کامپیوتر
- رشته علوم کامپیوتر
- رشته آمار
- رشته مهندسی برق
- رشته مهندسی شیمی
- رشته مهندسی معماری
- رشته ریاضیات کاربردی
- رشته مهندسی نفت
- رشته فیزیک
- رشته شیمی محض
- رشته شیمی کاربردی
- رشته حسابداری
فاکتورهای مهم در انتخاب رشته
هر کسی برای انتخاب رشته و شغلش یه سری معیارها داره که در بیشتر موارد با معیارهای بقیه متفاوته و به شرایط و اهداف فرد بستگی داره. از اونجایی که بعضی از رشته های ریاضی با کارهای محاسباتی و ذهنی بیشتری ارتباط داره، پس به استعداد، روحیه و علاقه خودتون هم حتما توجه کنید تا سراغ رشتهای که مناسب شما نیست، نرید. بنابراین علاقه یکی از فاکتورهای مهم و اساسی تو انتخاب رشتهست. البته تنها علاقه کافی نیست و شناخت صحیح استعدادها هم اهمیت زیادی داره؛ امکان داره شما به یه رشته بدون شناخت کافی علاقهمند باشید، ولی استعداد لازم رو نداشته باشید.
فاکتور مهم دیگه که نباید فراموش کنید، آینده مالی رشتهای که میخواهید انتخاب کنید. حقیقت اینه که تو بعضی رشتهها میشه به درآمد بالا رسید، در حالی که تو رشتههای دیگه این امکان کمتره. البته آینده کاری رو هم مد نظر بگیرید، چون بعضی رشتهها با اینکه درآمد بالا دارند، اما ممکنه آینده کاری خوبی رقم نزنند و اشباع شده باشند. نکته خیلی مهم اینه که بازار کار هر رشتهای تو شهرها و مناطق مختلف متفاوته؛ پس بهتر با توجه به اهداف و برنامههایی که دارید، شرایط رو بسنجید.
البته تنها بازار کار هم نمیتونه ملاک شما باشه و باید حتما کنار توانمندی و علاقه با هم قرار بگیره. به عنوان مثال، شاید مهندسی نفت تو محل زندگی شما بازار کار خوبی داشته باشه و باهاش به درآمد بالا برسید، اما با توجه به روحیه و ویژگیهاتون بعدا نتونید با شرایط این رشته کنار بیایید. پس برای یه انتخاب آگاهانه حتما این فاکتورها رو کنار هم در نظر بگیرید.
کلام آخر
تو این مطلب درباره رشته های ریاضی صحبت کردیم و با پرطرفدارترین و بهترین رشتهها آشنا شدیم. علاوه بر اون، به چند تا نکته مهم و اساسی هم اشاره کردیم. اینجا بهتره باز رو این موضوع تاکید کنیم که برای انتخاب رشته حتما باید به شناخت کامل خودتان رسیده باشید. پس وقتی میخواهید به این سوال پاسخ بدید که چه رشته ای بخونم؟ قبلش بدونید که چه ویژگیهای دارید، هدفتون چیه و کجا میخواهید برسید و در کنارش هم با جزئیات رشتههای مختلف و شرایط کاری اونها آشنا بشید تا بهترین گزینه رو انتخاب کنید.