تعداد زیادی از سازمان های بین المللی هر ساله دوره های کارآموزی با شرایط مختلفی برگزار می کنند. حضور در کشوری دیگر به عنوان کارآموز، این فرصت را به شما می دهد مهارت های جدید یاد بگیرید و با یک زبان و فرهنگ جدید آشنا شوید.

کارآموزی در خارج از کشور

کارآموزی در خارج یکی از جذاب ترین راه های کسب تجربه برای دانشجویان و کسانی است که به تازگی فارغ التحصیل شده اند. معمولا این دسته از افراد به دنبال تقویت رزومه و مهارت های خود هستند. حضور در یک کشور دیگر به عنوان کارآموز، این فرصت را به شما می دهد علاوه بر یادگیری مهارت های تخصصی، با محیط، زبان و فرهنگ جدید آشنا شوید؛ یعنی در این مدت شما در مهارت های نرم نیز به سطح قابل قبولی خواهید رسید. در دنیایی که به سرعت در حال یکپارچگی و جهانی شدن است، سابقه کار در فضای بین المللی یک مزیت عالی به حساب می آید.

شرایط کارآموزی در خارج از کشور

تعداد زیادی از سازمان های بین المللی هر ساله دوره های کارآموزی با شرایط مختلفی برگزار می کنند. این دوره های کارآموزی، رایگان و گاهی پولی هستند. شرط اصلی شرکت در دوره ها داشتن رزومه مناسب و توانایی های کافی برای حضور در محیط کار است. در نظر باشید که تقاضا برای شرکت در دوره های کارآموزی خارج از کشور زیاد است و رقابت بالاست؛ پس با آمادگی روند درخواست را شروع کنید. شرایط کلی در ادامه آورده شده:

  • حداقل سن، 18 سال
  • تسلط به زبان انگلیسی یا زبان کشور مقصد
  • قبول کردن درخواست شما توسط سازمان مربوطه
  • دریافت ویزا
  • داشتن رزومه به روز
  • مدارک ازدواج (در صورت تاهل)
  • مدارک بیمه
  • تمکن مالی
  • دعوت نامه از سوی کارفرما

 

کارآموزی در خارج

 

انواع کارآموزی در خارج از کشور

چند نوع شرایط متفاوت برای گذراندن کارآموزی خارج از کشور وجود دارد. هر نوع کارآموزی را انتخاب کنید شانس این را خواهید داشت که دانش آکادمیک خود را به تجربه کاری حرفه ای و تخصصی تبدیل کنید و به اعتبار بین المللی خود بیفزایید.

  • کارآموزی با حقوق

کارآموزی با حقوق در خارج از کشور، مختص شرکت ها و سازمان های بزرگ است. شرکت های بزرگ بودجه بیشتری دارند و طبیعتا در این سیستم ها می توانید موقعیت کارآموزی با حقوق مناسب خود را بیابید.

  • کارآموزی برای دریافت اعتبار و کسب تجربه

دوره های کارآموزی برای دریافت اعتبار و کسب تجربه برای کسانی است که می خواهند در زمینه شغلی خاصی مهارت های خود را ارتقا دهند. در واقع اگر می خواهید صرفا تجربه کسب کنید و دریافت حقوق برایتان اولویت ندارد، این موقعیت مناسب شماست.

  • کارآموزی بدون سود

کارآموزی بدون سود معمولا در سازمان هایی مانند خیریه ها، ادارات دولتی، دانشگاه ها، بیمارستان ها و مکان ها مذهبی انجام می شود. این نوع کارآموزی برای اهداف انسان دوستانه انجام می شود و حقوق مزایای خاصی ندارد. کارآموزی بدون سود نیز به اعتبار رزومه شما می افزاید.

  • کارآموزی کوآپ

تفاوت کارآموزی کوآپ با دیگر انواع، مدت زمان آن است. کارآموزی کوآپ برای کسانیست که در کانادا مشغول به تحصیل هستند و مدت آن 1 سال یا بیشتر است.

 

چه کشورهایی برای کارآموزی مناسب هستند؟

شرایط همه کشورها برای کارآموزی یکسان نیست. برای مثال کارآموزی در اروپا با کارآموزی در آمریکا شرایط یکسانی ندارد. پس باید زمان بگذارید و با توجه به شرایط خودتان بهترین کشورها برای کارآموزی را پیدا کنید. لیستی از بهترین کشورها برای کارآموزی همراه با سایت های مربوطه را می توانید در پایین مشاهده کنید.

 

کارآموزی در خارج

 

نکات مهم کارآموزی در خارج

  • محل درخواست را نهایتا به دو کشور محدود کنید. کشورهایی که شانس بیشتری برای گرفتن موقعیت کارآموزی از آن ها دارید و مناسب شما نیز هستند. طبیعتا 2 درخواست که برای آن وقت گذاشته اید موثرتر است نسبت به 10 درخواست که زمان زیادی برایشان صرف نکرده اید. مقررات کشورها برای دریافت ویزا متفاوت است، مراقب باشید وقت خود را تلف نکنید.
  • بعضی از شرکت ها در تمام طول سال کارآموز می گیرند اما شرکت های بزرگ برنامه های کارآموزی تابستانی دارند. در نتیجه زمان خاصی از سال را به ثبت نام در این برنامه ها اختصاص می دهند. به زمان محدود شرکت ها برای ثبت نام دقت کنید.
  • یک نامه حرفه ای بنویسید و به کارفرما بگویید چرا شما برای شرکت آن ها مناسب هستید و بالعکس! اگر می دانید چه کسی نامه ها را می خواند، متن را مستقیما خطاب به او بنویسید.
  • حتما قبل از انجام این کار برنامه ریزی مالی داشته باشید. هزینه های بالقوه زندگی در آن جا را در نظر بگیرید و با حقوق کارآموزی مطابقت دهید. شما باید اطلاعات دقیقی از اجاره خانه، هزینه خورد و خوراک، هزینه حمل و نقل و ... داشته باشید.

 

کارآموزی آنلاین در خارج از کشور

از زمان شیوع کرونا بعضی از شرکت های بین المللی دوره های کارآموزی را به صورت آنلاین برگزار می کنند. این بهترین فرصت است برای کسانی که امکان مسافرت به کشوری دیگر را ندارند و یا نمی خواهند هزینه کنند. به عنوان مثال کشوری مانند سوئیس که قوانین سختی برای صدور ویزا دارد، دوره های کارآموزی سوئیس را به صورت آنلاین برگزار می کند. مایکروسافت نیز از این قافله عقب نمانده. دوره کارآموزی مایکروسافت یکی از معروف ترین دوره های آنلاین است. این دوره رایگان می باشد و در پایان دوره گواهی رایگان صادر می کند.

 

با کارآموزی در خارج از کشور می تونم اقامت بگیرم؟

اخذ اقامت با کارآموزی امکان پذیر است. شما با ویزای تحصیلی یا کاری می توانید در دوره های کارآموزی خارج از کشور شرکت کنید؛ اما معمولا افراد با ویزای توریستی به کشور مقصد سفر می کنند. اگر کارآموزی را به موفقیت پشت سر بگذارید اماکن دارد خود شرکت شما را استخدام کند و یا در سازمانی دیگر شغل پیدا کنید. در این صورت می توانید ویزای خود را دائمی کنید و از کشوری که در آن کارآموز بودید، اقامت بگیرید.

 

کارآموزی در خارج با حقوق یا بدون حقوق؟

اجازه دهید که صریح و واضح با شما حرف بزنم. گاهی تبلیغاتی می بینید با این مضمون: پرداخت ما به شما تجربه ای است که به دست می آورید. متداول بودن اینکه کارآموز حقوق نمی گیرد به این معنا نیست که منصفانه است. ممکن است شما در حال کسب تجربه باشید، اما به هر حال برای آن شرکت کار می کنید. به یاد داشته باشید که شما یک نیروی خام نیستید، در واقع کارمند حرفه ای هستید که می خواهید تجربه به دست بیاورید و مسیر شغلی آینده خود را بیابید. در نتیجه حقوق ندادن به شما کمی غیر منصفانه به نظر می آید. پیشنهاد می کنم به دنبال کارآموزی با حقوق باشید. اگر وضعیت مالی خوبی دارید و یا به دانش شرکت مقصد نیازمند هستید، این موارد را نادیده بگیرید و تمرکزتان روی به دست آوردن تجربه و مهارت جدید باشد.

 

معرفی سایت کارآموزی در خارج از کشور

با توجه به موارد گفته شده باید به اندازه کافی تحقیق کنید تا موقعیت کارآموزی مناسب با شرایط خود را بیابید. با کامل کردن رزومه خود در لینکدین و سرچ و مشاهده موقعیت هایی که به اشتراک گذاشته می شوند، اطلاعات بسیاری به دست می آورید. linkdin، monster و Glassdoor سایت های مرجع برای یافتن کارآموزی در خارج محسوب می شوند. اگر در گوگل سرچ می کنید و در سایت ها به دنبال فرصت های کارآموزی در خارج هستید، مراقب باشید سایت ها معتبر باشند. در دام کلاه برداران نیفتید، بخصوص کسانی که در ازای یافتن این فرصت ها از شما پول هنگفتی می خواهند. تعدادی از سایت ها را برای راحت کردن مسیر شما در ادامه آورده ایم:

  • www.diversityabroad.com این سایت به شما در پیدا کردن موقعیت های کارآموزی، فرصت های شغلی و بورسیه ها کمک می کند.
  • erasmusintern.org از دانشجویانی که مایل به گذراندن دوره کارآموزی در کشوری دیگر هستند، پشتیبانی می کند. 
  • fundforeducationabroad.org هدف دانشجویان بین المللی است که سرعت یادگیری بالایی دارند.
  • scholarship.mastersportal.com این بورسیه به کسانی اعطا می شود که پتانسیل تبدیل جهان به مکانی بهتر برای زندگی را دارند.
  • www.european-funding-guide.eu راهنمای کارآموزی در اروپا را در این سایت می توانید مشاهده کنید.

نویسنده:

نظر

مقالات مرتبط: