#یادگیری 6 پست

🔳⭕️یاد بدهیم تا یاد بگیریم.

🔴روش‌های اثربخش یادگیری، تنوع زیادی دارند. ما با انجام دادن، با اشتباه کردن، با الگوبرداری، با چرخش شغلی، با دیدن و شنیدن و ... یاد می‌گیریم.

🔴یاد دادن از روش‌های موثر یادگیری است. اگر بتوانیم "یادگیری مبادله‌ای" یعنی یاد دادن و یاد گرفتن را در سازمان و در بین همکارانمان به یک روال جاری و رایج تبدیل کنیم، از منافع پرتعداد آن برخوردار خواهیم شد، از جمله:

1.آنها که یاد می‌دهند یاد هم می‌گیرند.

2.آنچه بین طرفین یادگیری مبادله می‌شود کاربردی است.

3.روابط بین کارکنانی که به یکدیگر یاد می‌دهند تلطیف می‌شود و این روابط حسنه، روی کار و فضای همکاری آثار مطلوبی دارد.

🔴و چند نکته:

1.کارکنانمان را تشویق کنیم که به یکدیگر یاد بدهند.

2.در مورد قدردانی و پرداخت پاداش به کسانی که این کار را می‌کنند خسیس نباشیم.

3.وقتی معلم یا مربی را از خارج از سازمان دعوت می‌کنیم تا از او یاد بگیریم، هزینه ها را هم می‌پذیریم و می‌پردازیم، چرا در مورد همکارانمان این کار را نکنیم؟

#یادگیری


.
🔸ما زمانی درباره یه موضوع یادگیری خوبی خواهیم داشت که درک روشنی از چرایی و علت اهمیت اون موضوع داشته باشیم. مثلاً اگه قراره یه مهارت جدید مثل برنامه‌نویسی یاد بگیریم، در کنار اینکه لازمه از افراد کاربلد، قانون و نحوه کد زدن رو یاد بگیریم (یعنی چگونگی انجام کار)، بهتره که تو قدم اول بفهمیم چرا این مهارت مهمه و ارزش یادگیری داره.
.
🔹آگاهی از «چرایی» یه موضوع یا کار کمک می‌کنه تا بینش و درک عمیق‌تری پیدا کنیم؛ یادگیری‌مون اثربخش‌تر بشه و متکی به خودمون باشیم؛ نه دیگران.
_______________________________________
❓شما تا چه حد به‌دنبال یادگیری و یافتن دلیل و چرایی یه کار هستین؟
_______________________________________
#یادگیری #پرسشگری #درک_عمیق #رشد_فردی
#learning #asking #knowledge #selfgrowth

image

درسی بزرگ از سرنوشت NOKIA
شرکتی که قربانی موفقیت خودش شد!

شرکت نوکیا یكی از قدرتمندترین شرکت های دنیا و بزرگترین تولید کننده گوشی های تلفن همراه در جهان بود که اخیرا پس از کاهش 99درصدی ارزش سهامش توسط شرکت مایكروسافت خریداری شد در طول برگزاری نشست خبری اعلام فروش این شرکت به مایكروسافت رییس این شرکت گفت: "ما بهترین تیم مدیریتی و اجرایی را در اختیار داشتیم، ماهیچ اقدام اشتباهی انجام ندادیم، سخت تلاش کردیم اما علیرغم همه این ها شكست خوردیم."
بعد از گفتن این جمله تمام تیم مدیریتی نوکیا و خود رییس آن شرکت به طور غم انگیزی گریه کردند. از اوایل سال 1990تا سال ،2011نوکیا یكی از قدرتمندترین کمپانی های دنیا و بزرگترین تولیدکننده گوشی های تلفن همراه در جهان با در اختیار داشتن 80درصد سهم بازار بود. قیمت هر سهم این شرکت 42دلار و ارزش این شرکت 250میلیارد یورو بود. نوکیا یک شرکت فوق العاده قوی با مدیرانی کاربلد و حرفه ای بود که کارشان را به خوبی انجام می دادند. اما متاسفانه امروزه به خوبی کار کردن(انجامِ درستِ کار) و حفظ وضع موجود برای موفقیت کافی نیست.( بلكه باید به دنبال انجام " کارِدرست" باشید)
رهبران نوکیا، به دنبال یادگیری مداوم و تغییر و نوآوری سریع نبودند.
آنها نتوانستند "تغییـــرات مداوم و سریع صنعت تلفن همراه "را که به واسطه شرکت های SAMSUNGو APPLEآورده شدند را پیش بینی کنند و یا در آن راه قدم بگذارند .
شرکت های اپل و سامسونگ تا چند سال قبل هرگز گوشی موبایل تولید نمی کردند اما آنها شرکت های یادگیرنده ای بودند و مدام به دنبال یادگیری، تغییر و نوآوری می گشتند.
خیلی سریع iPhoneو Galaxyگوشی های نوکیا را در بازار کنار زده و سهم قابل توجهی از بازار گوشی های تلفن همراه را به خود اختصاص دادند.
از سال 2011تا 2013نوکیا از رتبه اول بازار به رتبه دهم سقوط کرد. سهم بازار 80درصدی نوکیا به 3درصد رسید. ارزش هر سهم نوکیا از 42دلار به 2.5دلار کاهش پیدا کرد. هزاران کارمند سخت کوش نوکیا از کار برکنار شدند. ارزش شرکت نوکیا با کاهشی 99درصدی از 250میلیارد یورو به 3.79میلیارد یورو رسید.

❇️شرکت نوکیا هیچ اشتبا هی نداشت. آنها هیچ کار خطایی انجام ندادند اما " جهان به سرعت در حال تغییر" است. ضعف آنها در عدم یادگیری،
رشد و تغییر مداوم و سریع بود. ( عدم آموزش مداوم یا توسعه)

آنها به این خاطر که یادگیری مداوم را فراموش کردند،نه تنها شانس خود برای رسیدن به موفقیت را از دست دادند ، بلكه شانس بقا را نیز از دست دادند امروزه اگر به دنبال رشد و پیشرفت نباشید و از موفقیت امروز خود راضی بوده و به دنبال حفظ وضع فعلی باشید شكست خواهید خورد. نوکیا به واسطه موفقیت چشمگیری که داشت شكست خورد.

👈👈👈آنها " قربانی موفقيت خود " شدند

#تغییر
#یادگیری


حسن حسینعلی پور  
 مدیرعامل روبرد
3 سال قبل  قبل

از زمانی که منتور شده ام بیشتر از اینکه آموزش بدهم، آموزش میبینم . این نوعی لذت دوگانه ی زندگی من است .
#منتورینگ #آموزش #یادگیری


سه بخش اصلی مثلث یادگیری عبارتند از:

1. Verbal
2. Visual
3. Action

👈یادگیری واقعی تنها با کار عملی، شبیه سازی یک فعالیت و تدریس آن حاصل می شود.

#یادگیری

image