#کرونا 20 پست

محمد کریمی
مهندسی اکتشافات نفت دانشگاه یزد }

خوشبختانه ماسک تو ایران بی مصرف نمی مونه

#کرونا
#ریز گرد
#هوای آلوده

image

مدارس باید باز باشند/ چاره‌اندیشی برای بازگشت دانش‌آموزان ترک تحصیلی
وزیر آموزش و پرروش گفت: با توجه به این که بیشتر مردم و معلمان واکسیناسیون شده‌اند، مدارس باید با رعایت پروتکل‌ها و توصیه‌های ‌بهداشتی باز و معلمان در مدارس حضور داشته باشند تا چرخه آموزش و پرورش دچار مشکل نشود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هم‌اکنون با توجه به آرام گرفتن طغیان کرونا در کشور، افزایش میزان واکسیناسیون و کاهش آمار جان‌باختگان زمزمه‌های بازگشایی مدارس جدی‌تر شده است.

اگر چه مدارس از ابتدای آذر ماه در تمام مقاطع تحصیلی بازگشایی شده‌اند اما ساعات محدود حضور دانش‌آموزان یا بی‌توجهی برخی مدارس به آموزش حضوری باعث شده تا خانواده‌ها این سبک از بازگشایی را صوری و صرفاً برای رفع تکلیف بدانند.

باتوجه به تأکید رئیس جمهور در تاریخ 18 دی در این باره که براساس نظر ستاد ملی کرونا برگزاری امتحانات و شرکت در کلاس‌های درس به صورت حضوری با رعایت نکات بهداشتی مشکلی ندارد و از وزرای مربوطه، مسئولان دانشگاه‌ها و تمام مراکز علمی می‌خواهم نگذارند در کشور شاهد افت تحصیلی باشیم؛ به نظر می‌رسد که بازگشایی مدارس وضعیت جدی‌تری را پیدا خواهد کرد.

یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش نیز به تازگی با تأکید بر اینکه مدارس همواره باید آماده ارائه خدمات آموزشی و تربیتی به دانش‌آموزان باشند، گفت: از ستاد ملی مبارزه با کرونا درخواست کرده‌ایم تا جایی که امکان دارد اجازه بدهند مدارس به صورت حضوری به فعالیت خود ادامه دهند و از تعطیل کردن مدارس خودداری کنند. با توجه به این که بیشتر مردم و معلمان واکسیناسیون شده‌اند، مدارس با رعایت پروتکل‌ها و توصیه‌های ‌بهداشتی باید باز باشند و معلمان در مدارس حضور داشته باشند تا چرخه آموزش و پرورش دچار مشکل نشود.

تعطیلی دو ساله مدارس و تکیه صرف به آموزش مجازی، آموزش و پرورش کشور را با دو مشکل جدی افت تحصیلی و ترک تحصیل‌ دانش‌آموزان مواجه کرده است به گونه‌ای که طبق آمار ارائه شده از سوی علیرضا کاظمی سرپرست وقت وزارت آموزش و پرورش، 970 هزار دانش‌‌آموز ترک تحصیل کرده‌اند.

هم‌اکنون چاره‌ای اندیشی برای بازگرداندن دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند به یکی از مسائل وزارت آموزش و پرورش تبدیل شده است و وزیر آموزش و پرورش در اینباره گفته است: با یک برنامه ریزی هوشمندانه می‌توانیم دانش‌آموزانی که ترک تحصیل کرده‌اند و از آموزش بازمانده‌اند به چرخه آموزش بازگردانیم تا بتوانند از خدمات آموزشی بهره‌مند شوند.

کارشناسان همواره درباره آسیب‌های تعطیلی طولانی مدت مدارس در دوران کرونا هشدار می‌دهند به گونه‌ای که افت تحصیلی و ترک تحصیل تنها یک روی این ماجراست و آسیب‌های جسمی، روانی و حتی تربیتی دانش‌آموزان تحت تأثیر حضور در فضای مجازی مسائلی است که کمتر به آن پرداخته شد.

در همین باره وزیر آموزش و پرورش هشدار داده است که آسیب‌های تعطیلی مدارس، در سال‌های بعد جامعه را دچار بحران و مشکل خواهد کرد، مدرسه دروازه ورود دانش‌آموزان به اجتماع برای پذیرش مسئولیت است باید رصدهای لازم درباره آسیب‌های اجتماعی و عقب‌ماندگی تحصیلی دانش‌آموزان در دوران کرونا توسط پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش انجام و نتایج آن در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد.
#اخبار_تحصیلی #مدرسه #کرونا

image

📣امکان لغو کلاس‌های حضوری در صورت افزایش پیک کرونا وجود دارد

🔹مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم گفت: اگر وضعیت کرونا همین ثبات کنونی را داشته باشد کلاس‌ها تا پایان ترم ادامه دارد، در غیر این صورت امکان دارد کلاسها به حالت غیرحضوری بازگردد.

🔹محمدرضا آهنچیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به آخرین تصمیم‌گیری‌ها در کمیته بازگشایی دانشگاه‌ها گفت: در کمیته بازگشایی دانشگاه‌ها، وضعیت همه‌گیری کرونا در بازه امتحانات، پوشش واکسیناسیون دانشگاهیان، امکان حضور دانشجویان در دانشگاه‌ها با توجه به تعداد یک دوم شدن ظرفیت خوابگاه‌ها و اومیکرون سویه جدید کرونا مطرح است و قرار شده در مورد همه این موارد هر یک از استان‌ها شرایط دانشگاه‌های خود را مدیریت کنند.

وی ادامه داد: در برخی استان‌ها امکان دارد کلاس‌ها را حضوری ادامه دهند و امتحانات را نیز به‌صورت حضوری برگزار کنند.

آهنچیان افزود: در حال حاضر ۳۵ درصد یعنی یک‌سوم کلاس‌های دانشگاه‌های دولتی به‌صورت حضوری برگزار می‌شود و اینکه این روال تا پایان ترم ادامه داشته باشد بستگی به وضعیت کرونا در منطقه و شهر دارد.

🔹مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی آموزش عالی وزارت علوم یادآور شد: حتی همین الان هم که کلاس‌ها حضوری برگزار می‌شود، اگر پیک کرونا بالا بیاید اثر منفی خود را خواهد گذاشت و ممکن است حتی کلاس‌های حضوری دوباره تعطیل شده و به حالت غیرحضوری بازگردد.

وی افزود: ولی فعلاً در وضعیت کنونی کلاس‌ها برگزار می‌شود، دانشجویان دکتری و کارشناسی ارشد به‌صورت حضوری در دانشگاه‌ها حضور دارند، دانشجویان کارشناسی فقط برای دروس عملی به‌صورت حضوری در دانشگاه‌ها حاضر هستند و اگر وضعیت کرونا همین ثبات کنونی را داشته باشد کلاس‌ها تا پایان ترم ادامه خواهد داشت و اگر این روند ادامه نداشته باشد امکان دارد که دوباره کلاس‌ها به‌صورت غیرحضوری باز گردد.
منبع خبر:
www.mehrnews.com
#اخبار_تحصیلی #کرونا


📣حق الزحمه دانشجویان واکسیناتور تعیین شد

🔹معاون بهداشتی وزارت بهداشت در نامه‌ای به معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت حق‌الزحمه دانشجویان مشارکت کننده در طرح واکسیناسیون سراسری کرونا را اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر کمال حیدری معاون بهداشتی وزارت بهداشت در نامه‌ای به دکتر عباس شیراوژن معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت موضوع مشارکت دانشجویان در طرح واکسیناسیون کشوری را پاسخ داده است.

در این نامه آمده است: «در راستای گام پنجم طرح شهید سلیمانی مبتنی بر واکسیناسیون عمومی، پایگاه‌های تجمیعی واکسیناسیون جهت تسهیل و تسریع در روند واکسیناسیون کووید - ۱۹ راه اندازی و مقرر شد دانشگاه‌های علوم پزشکی از همه امکانات دانشگاه در این راستا استفاده کنند.

🔹یکی از نکات راهبردی بهره‌گیری از نیروهای دانشجو در رشته‌های مرتبط با این موضوع بود که خوشبختانه با حضور همه جانبه دانشجویان و فعالیت‌های بی شائبه آنان، شاهد پیشرفت‌های زیادی در عملکرد پایگاه‌های تجمیعی در امر واکسیناسیون بوده و هستیم که نقش دانشجویان در رسیدن به اهداف غیر قابل انکار است و باید به نحو مقتضی از آنان تقدیر شود.

با توجه به اینکه حضور دانشجویان بر اساس کار دانشجویی معمولاً صورت می‌پذیرد و حق الزحمه در نظر گرفته برای آنان پاسخگوی زحمات و همچنین هزینه‌های ایاب و ذهاب را نخواهد کرد، بنابراین با بررسی‌های صورت گرفته مبلغ حق الزحمه دانشجویان به صورت ساعتی ۱۵۰ هزار ریال (۱۵ هزار تومان) تعیین می‌شود.

امید است با مساعدت‌های معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و با تخصیص اعتبارات مربوط از سوی سازمان برنامه و بودجه به زودی جبران حداقلی زحمات دانشجویان صورت پذیرد.»

🔹پیش از این دکتر حمیدرضا اشراقی مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در گفتگو با خبرنگار مهر درباره کار دانشجویی دانشجویان علوم پزشکی در حوزه واکسیناسیون گفته بود: دانشجویان علوم پزشکی که به عنوان واکسیناتور در واکسیناسیون کرونا همکاری کرده‌اند یک حق الزحمه تحت عنوان کار دانشجویی دریافت می‌کنند که در حال هماهنگی با معاونت بهداشتی برای تعیین آن هستیم.

اشراقی یادآور شده بود: حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان ساعتی به عنوان حق الزحمه کار دانشجویی واکسیناسیون کرونا تعیین شده است که پس از هماهنگی با معاونان بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی و مشخص شدن میزان مشارکت دانشجویان به آنها داده می‌شود.
منبع خبر:
www.mehrnews.com
#اخبار_تحصیلی #واکسیناسیون #کرونا #دانشجویی

image

آمازون با جوایز نیم میلیون دلاری کارکنانش را به تزریق واکسن کرونا تشویق می‌کند

آمازون برای اینکه کارمندانش واکسن کرونا بزنند، یک قرعه‌کشی یا بخت‌آزمایی برای افرادی درنظر گرفته که واکسن زده‌اند. جوایز این قرعه‌کشی در مجموع ارزشی برابر ۲ میلیون دلار دارند و دو نفر می‌توانند برنده جایزه نیم میلیون دلاری شوند.

آمازون به دنبال واکسیناسیون هرچه سریعتر کارمندانش است و به همین دلیل تصمیم گرفته برای بخشی از آن‌ها یک لاتاری درنظر بگیرد. به گزارش بلومبرگ، در این مسابقه که «Max your Vax» نام دارد، کارگران انبارها و لجستیک‌ها، کارمندان ساعتی Whole Foods Market، آمازون Fresh و دیتاسنترهای سرویس وب آمازون (AWS) می‌توانند شرکت کنند.

در این مسابقه حداکثر ۱۸ جایزه وجود دارد که مجموع ارزش آن‌ها به گفته آمازون به ۲ میلیون دلار می‌رسد. این جوایز شامل دو جایزه نیم میلیون دلاری، ۶ جایزه ۱۰۰ هزار دلار، ۵ خودروی جدید و ۵ پکیج تعطیلات می‌شود.

در حالی که کمپانی‌های بزرگ مانند دیزنی و والمارت اخیرا تزریق واکسن را برای شمار بالایی از کارمندانش اجباری کرده‌اند، آمازون هنوز دست به چنین کاری نزده است. این غول آنلاین در ماه مارس کلینیک‌های واکسیناسیون داخلی را راه‌اندازی کرد، اما از ماه ژوئیه تصمیم به توقف تست کووید-۱۹ کارگران انبارها گرفت.
به نظر می‌رسد آمازون بجای اجبار برای واکسیناسیون، راه کمتر تهاجمی را در پیش گرفته. اگر این فروشگاه اینترنتی کارمندانش را مجبور به تزریق واکسن کرونا کند، شاید شماری از آن‌ها استعفا دهند. بنابراین شاید با لاتاری اخیر این شرکت بدون از دست دادن کارکنانش، بتواند به هدفش یعنی تسریع در روند واکسیناسیون دست پیدا کند.

این کمپانی اخیرا اعلام کرده که تمام کارگران انبارها بدون توجه به وضعیت واکسیناسیون باید از امروز ماسک بزنند. علت چنین موضوعی، شیوع گونه بسیار مسری دلتا است که بسیاری از کشورهای جهان را مانند آمریکا درگیر کرده. این فروشگاه اینترنتی علاوه بر اجبار استفاده از ماسک، امکان دورکاری کارکنان تا پایان سال جاری میلادی را هم فراهم کرده است.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #آمازون #جوایز_نیم_ملیون_دلاری #کرونا

image