دانشگاه تربیت مدرس

رویداد شب علم به همت دانشگاه تربیت مدرس و حمایت بنیاد علم ایران روز 5 شنبه 2 آذر ماه برگزار می شود.

رویداد شب علم با دعوت از خانواده دانشگاه تربیت مدرس و همسایگان دانشگاه ،‌ همراه با روایت های دانشگران و مروجان علم برای علاقه مندان به دنیای بی کران علم و دانش روز 5 شنبه 2 آذر ماه از ساعت 17 تا 23 در دانشگاه تربیت مدرس برگزار می شود.
شب علم، همراه با اجراها و نمایش‌های علمی پرانرژی که در آن برگزار می‌شود، تجربیات شگفت‌انگیزی از علم را که در کلاس درس یا در خانه نمی‌توانند آن را به دست آورند به بازدیدکنندگان ارائه می‌کند. رویداد شب علم برای بازدیدکنندگان فرصت‌هایی را فراهم می‌کند تا مستقیماً با دانشمندان، کارشناسان، مهندسان و هنرمندان ارتباط برقرار کنند. در رویداد شب علم بازدیدکنندگان این فرصت را پیدا می‌کنند تا در یک آزمایش واقعی شرکت کنند و با پژوهشگران این آزمایش در مورد کارشان صحبت کنند و بینش دقیق تری از فرایند علمی به دست آورند.
شب علم از طریق ارائه برنامه های علمی متنوع، تحقیقات زنده، ارتباط کارکنان حاضر در محل، نمایشگاه ها و بخش های گوناگون رویداد، موضوعاتی خارج از برنامه درسی به حاضران ارائه می دهد. همچنین می تواند سبب ارتباط کودکان، نوجوانان و جوانان با علم شده و در ایجاد نگرش و درک علمی آنان در علم نقش مهمی دارد.
این رویداد فضاهای فوق العاده ای را برای تعامل خانواده ها با یکدیگر فراهم می کند؛ فضایی برای یادگیری تجربیات الهام بخش، به یاد ماندنی و مشترک که باعث ترویج بحث و گفتگو بین گروه ها و نسل های مختلف می شود.
اشاعه نگرش و بینش علمی، ترویج حس کنجکاوی، پرسشگری و خلاقیت، رقابت سالم، صداقت، گفتگو، تعامل با چاشنی بازی، مسابقه، سرگرمی، شادی، خنده و شیرینی کشف گشودن راه های تازه به علاقه مندان و شرکت کنندگان، یادگیری بین نسلی، الهام بخشیدن به جوانان و کمک به انتقال یافته های علمی به عموم مردم با ساده ترین و جذاب ترین روش ها از جمله برخی از اهداف این رویداد است.

image

نشست مشترک گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه و هیأت اعزامی از دانشگاه های هند

در نشست مشترک گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه و هیأت اعزامی از دانشگاه های کشور هند، بر گسترش همکاری های بین دانشگاهی تأکید شد.
هیأتی 15 نفره متشکل از دانشجویان دوره دکترای زبان و ادبیات فارسی از 5 دانشگاه بزرگ هند شامل دانشگاه های دهلی نو، جواهر لعل نهرو، مولانا آزاد، بنارس و کشمیر، روز شنبه 22 مهرماه سال جاری، با حضور در دانشگاه تربیت مدرس، مهمان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشکده علوم انسانی بودند.
در این نشست مشترک دکتر ایمانی رئیس دانشکده علوم انسانی در سخنانی جایگاه زبان فارسی و پیشینه آن در کشور هند را تشریح کرد.
دانشجویان هندی نیز ضمن معرفی خود در مورد موضوع پژوهش دوره دکترا و اساتید راهنمای خود توضیحاتی ارائه و ابراز امیدورای کردند که در سفرهای بعدی از فرصت های مطالعاتی و دوره های آموزشی در دانشگاه تربیت مدرس بهره مند شوند.
همچنین در این جلسه اعضای هیأت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی در خصوص اهمیت زبان فارسی در هند و لزوم همکاری های بیشتر بین دانشگاهی به سخنرانی پرداختند.
گفتنی است این گروه برای گذراندن یک دوره دانش افزایی15 روزه در ایران، مهمان بنیاد سعدی بودند.

image

✅ پژوهشگران گروه ریاضی کاربردی دانشگاه تربیت مدرس طی پژوهشی با استفاده از شبکه چندلایه، چگونگی تأثیر طرز تفکر و تعامل افراد جامعه در مورد واکسیناسیون بر انتشار بیماری را بررسی کردند.

عشاقی اضافه کرد: یکی از چالش هایی که امروزه در مدل سازی شیوع بیماریهای همه گیر وجود دارد، توسعه روش هایی برای کنترل انتقال بیماری است. ازآنجایی که روند انتشار بعضی از بیماری ها وابسته به واکسیناسیون است، ازاین رو طرز تفکر افراد جامعه در مورد دریافت واکسن و عدم دریافت واکسن می تواند در روند انتقال بیماری نقش داشته باشد.


دانشگاه تربیت مدرس مقام اول سرآمد علمي کشور را کسب کرد

پنجمین نشست سرآمدان علمی ایران که همه ساله توسط معاونت علمی وفناوری ریس جمهوری برگزار میگردد در سالجاری نیز با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر علوم، تحقیفات و فناوری برگزار شد.
در این دوره دانشگاه تربیت مدرس هم با کسب 10859 امتیاز عنوان نخست موسسات علمی پژوهشی برتر هفتمین دوره سرآمدان علمی ایران را از آن خود کرد. دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه دانش های بنیادی به ترتیب مقام های دوم و سوم را کسب کردند. دکتر ابوالقاسم سرآبادانی مشاور رییس دانشگاه و مدیر کل حوزه ریاست به نیابت از رییس دانشگاه تربیت مدرس در این مراسم حضور داشت و لوح تقدیر دانشگاه را دریافت کرد.
در دوره هفتم این برنامه؛ در مجموع 100 نفر به عنوان سرآمد علمی کشور معرفی شدند که دکتر علی مرسلی از دانشگاه تربیت مدرس رتبه نخست سرآمدان علمی کشور، دکتر سید حامد ابوطالبی رتبه دوم و دکتر محمدعلی شهبازی و دکتر میرفضل الله موسوی ( عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس) هم به صورت مشترک رتبه سوم را کسب کردند. 5 نفر دیگر از اعضای هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس نیز در میان 100 برگزیده علمی هستند که نام آنها متعاقبا اعلام خواهد شد.
تاکنون در ذیل این برنامه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ۵/ ۵۱ میلیارد تومان حمایت به ۱۱۹۲ نفر از ۱۱۹ موسسه حمایت مالی ارایه کرده است. همچنین در قالب این رویداد ۳۳۰ فرصت مطالعاتی، ۲۷۰ مقاله برتر، ۲۵۳ پژوهانه، ۴۸۳ پژوهشگر پسادکتری حمایت شدند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این نشست، گفت: خیلی خوشحالم که مدل مدنظر معاونت علمی و فناوری در معرفی سرآمدان علمی ایران به هفتمین دوره خود رسیده و توسعه یافته است و به زودی طرح ها و مدل های جدیدی هم ارائه خواهد شد.
وی، بیشتر موانع پیش روی جذب و استفاده ار توان و ظرفیت سرآمدان علمی را مشکل فرهنگی دانست و بیان کرد؛ خوشبختانه همکاری دانشگاه ها در این زمینه و برای جذب سرآمدان علمی که بنیاد ملی نخبگان معرفی می کند، همکاری خوبی دارند.
ستاری سرآمدان علمی کشور را سرمایه های انسانی و ملی خواند و رفع مشکلات آنها درهر زمینه ای را ضروری دانست و بر همکاری معانت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در رفع این مشکلات تاکید کرد.

علوم پایه را احیا کنیم

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری هم در این نشست، با بیان اینکه سرآمدان علمی مرجعیت علمی کشور را در دست دارند، گفت: این افراد در عرصه فراملی به اسطوره های ملی ایران بدل شده اند .
زلفی گل، رفع مشکلات استخدامی و جذب این افراد را وظیفه وزارت علوم عنوان کرد و گفت: تلاش می کنیم با استفاده از همه ظرفیت های خود این موانع و مشکلات را مرتفع کنیم.
زلفی گل ادامه داد: باید تلاش کنیم جذب دانشجویان در رشته های علوم پایه را افزایش دهیم. متاسفانه هنوز برخی از رشته های علوم پایه مغفول مانده است.
وی افزود: تعداد دانشگاه هایی که با صنعت همکاری نزدیکی را آعاز کرده اند رو به افزایش است و باید تلاش کنیم‌ تعداد آنها را بیشتر هم کنیم.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه بر ایجاد فدراسیون سرآمدان فناوری و نوآوری و سرآمدان دیپلماسی علمی در کشور با همکاری نهادهای دیربط تاکید کرد.

اختصاص امتیاز ویژه برای اساتید سرآمد

سعید سرکاردبیر ستاد نانو معاونت علمی هم در این نشست اعلام کرد: اگر دانشجویان پسادکتری یک استاد به عنوان سرآمدان انتخاب شود، ۱۰ درصد امتیاز دانشجوی سرآمد شده به استاد مربوط اختصاص می‌یابد.
وی با بیان اینکه امروز شاهد پنجمین دوره برگزاری این نشست و هفتمین دوره معرفی سرآمدان علمی کشور هستیم، افزود: در طی ۷ دوره برگزاری این رویداد 306 نفر سرآمد معرفی شده است و برخی از این سرآمدان در دوره‌های قبلی نیز حضور داشته‌اند.
سرکار، دانشگاه صنعتی شریف را بالاترین امتیاز و ۲۵ سرآمد در این رویداد عنوان کرد و یادآور شد: دانشگاه‌های تربیت مدرس،پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان، تربیت دبیر شهید رجایی و شیراز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.
دبیر ستاد نانو معاونت علمی به توزیع سرآمدان انتخاب شده در ۷ دوره معرفی سرآمدان اشاره کرد و با بیان اینکه از ۲۵ استان کشور سرآمدان انتخاب شده‌اند، خاطر نشان کرد: تاکنون از سوی معاونت علمی 51.5 میلیارد تومان از 1192 سرآمد علمی از 119 موسسه حمایت شده است.
همچنین ۲۳ میلیارد تومان برای ۴۸۳ پژوهشگر پسا دکتری، ۱۸ میلیارد تومان از ۲۵۳ سرامد علمی در قالب گرنت پژوهانه، ۲.۸ میلیارد تومان از ۲۳۰ فرصت مطالعاتی و ۳ میلیارد تومان از ۲۷۰ مقاله برتر حمایت شده است.
دانشگاه صنعتی شریف با ۸.۲ میلیارد تومان بیشترین میزان حمایت را در حوزه سرآمدان داشته است و بعد از آن پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با ۴.۴ میلیارد تومان، تربیت مدرس با ۴.۳ میلیارد تومان، دانشگاه تهران با ۴ میلیارد تومان، دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با ۳.۴ میلیارد تومان و شهید بهشتی با ۲.۳ میلیارد تومان در رده های بعدی جذب حمایت قرار دارند

image