مهارت های نرم و سخت
مهارت های نرم و سخت

مهارت های نرم و سخت

@soft_skills

چطوری موقع درس خوندن زود خسته نشیم و فوری کم نیاریم؟!

‏💭 ایام، ایام امتحاناته و فصل نتیجه گرفتن از زحمات. اما چطوری موقع درس خوندن زود خسته نشیم و فوری کم نیاریم؟!
با رعایت چند تا نکته ساده اما بسیار تاثیرگذار.

نکات مهمی مثل:
‏📌 ۱) سعی کن زیاد قوز نکنی!، چون عضلات دیافراگم تحت فشار قرار می‌گیره و اکسیژن رسانی به مغز مختل میشه و سلول‌های خاکستری مغز زودتر خسته میشن.

‏📌 ۲) درس‌های سخت رو پشت سرهم نخون. چون انرژی روانی ما محدوده و هرچی بیشتر گاز بدی زودتر باکت خالی میشه. پس: گاز وِرمَه...

‏📌 ۳) تو فضای خفه با هوای گرم درس نخون!، چون با کاهش هشیاری همراهه و به خستگی سرعت میده. درس خوندن باید تو آب و هوای خنک با جریان باز اکسیژن باشه که ریه‌ها حال ادامه دادن رو به مغز دستور بدن...

‏📌 ۴) زیاد با صدای بلند درس نخون. چون درس خوندن به اندازه کافی انرژی بره، ترکیب اون با رفتار دوم سرعت فرسایش رو بیشتر می‌کنه.

‏📌 ۵) موقع درس خوندن خوراکی نخور!، چون توجه تقسیم شده سرعت پردازش مغز رو میاره پایین. درست عین کامپیوتری که همزمان چند تا برنامه نصفه نیمه و باز رو تو خودش داره.

‏📌 ۶) توی تخت خوابت یا دراز کش درس نخون. چون طبق اصول زیاد شرطی‌سازی تخت خواب با خواب تداعی میشه و درازکش با استراحت. پس با اینکارها مغز رو به سمت استراحت و خستگی زودرس داری هل میدی.

‏📌 ۷) مدام به جمله قبل برنگرد و وسواس به خرج نده!، چون این تله کمال‌گراییه که با گول زدن تو می‌خواد تمام متن رو کامل و دقیق بخونی و حفظ کنی و یاد بگیری. نه لازمه و نه بدردبخور...

‏📌 ۸) از تکنیک مطالعه "دکتر فاینمن" استفاده کن.
+ ساده‌ش میشه اینکه: بخون، به ساده‌‌ترین شکل به خودت توضیح بده، ایراداتت رو پیدا کن، دوباره بخون، دوباره با تمثیل و معنادار کردن جریان به خودت توضیح بده. چرا که شرط اصلی ورود اطلاعات به حافظه بلندمدت معنادار بودن اونهاست...

‏📌 ۹) به حافظه‌ت اکتفا نکن و حتما نت بردار.
با نوشتن از حواس ششگانه برای پردازش مفهوم آموخته شده استفاده می‌کنیم که سرعت شکل‌گیری مدارهای عصبی رو بیشتر می‌کنه. پس به این فکر نکن که یاد گرفتم و تمام!، به این فکر کن که قراره برگردی و مرور کنی.

_دکتر امید امانی_


👩🏻‍💻 خیلی اوقات شده که در برخورد با ترم بالایی‌ها، دوستامون، فامیل یا حتی اساتید شنیدیم که: «دانشگاه بدرد نمیخوره» ، «من اگه تو جای تو بودم تا الان انصراف می‌دادم می‌رفتم دنبال کسب و کاری یا مهارتی» و...

🔷 اما واقعیت چیه؟
◻️ فرهنگ ما تا حدود زیادی درگیر نمایش «ترک تحصیل موفق تر از دانشگاهه!» هست. تو این قضیه هم داستان چهره‌هایی مثل استیو جابز، بیل گیتس و مارک زاکربرگ - که همگی پس از رها کردن تحصیلات خودشون شرکت‌های میلیارد دلاری تأسیس کردند، اغلب به صورت تمثیلی بیان میشه تا همه یک هدف رو نمایش بدن؛ «اینکه نابغه‌های واقعی نیازی به تحصیلات عالی ندارند!»
◼️ اما واقعیت اینه، افرادی که دارای تحصیلات دانشگاهی هستند هنوز (به طور متوسط) بیشتر از افراد بدون دیپلم درآمد کسب می‌کنند. به بیان دیگه افرادی که دیپلم ندارند، با احتمال بسیار کمی در راس شرکتی مانند فیس بوک یا اپل قرار خواهند گرفت.

🔶 پس چرا این آمار دیده نمیشه؟ علتش چیه؟
✅ «اصل سوگیری بقا»
◼️ سوگیری بقا یک میانبر شناختی است و زمانی رخ می دهد که یک زیرگروهِ موفقِ قابلِ مشاهده، به عنوان کلِ گروه اشتباه گرفته شود! زیرا زیر گروه شکست قابل مشاهده نیست. در واقع ما همیشه دوست داریم یک داستان موفقیت بخونیم تا ده تا داستان شکست!
◻️ این خوبه که دیدمون مثبت باشه و به دنبال انگیزه باشیم، اما نه اینکه دچار تفریط بشیم و فقط قصه‌های موفقیت‌ رو بخونیم و هزاران قصه شکست رو نادیده بگیریم!
این خوبه که ما در کنار دانشگاه، مهارت های نرم و سخت خودمون رو هم ارتقا بدیم، اما نه اینکه دچار تفریط بشیم و فکر کنیم دانشگاه مزاحم، کسب مهارت ماست و از تحصیل انصراف بدیم!

🔰 این هرم چی میگه؟
◼️ این هرم میگه سوگیری بقا می‌تونه ما رو به تمرکز بر روی داستان‌های موفقیت سوق بده، در حالی که هزاران داستان دیگر که شکست خوردند رو نادیده بگیریم.
◻️ این بدین معنا نیست که سخت کوشی و استعداد به موفقیت نمیرسه، نه! این یعنی ما به عنوان یک جامعه، همیشه تمایل داریم که شکست های رایج رو نادیده بگیریم و داستان های موفقیت را به عنوان دلیلی بر اون چه که اتفاق میوفته بخاطر بسپریم.


❌‏قدرت «نه» گفتن❌

همسر سابق ایلان ماسک در مصاحبه‌ای مهمترین ویژگی ماسک را قدرت «نه» گفتن معرفی کرده است که نشان می‌دهد که در موضوعات مورد علاقه خودش چقدر قاطع است.

چقدر این نسخه تکرار شونده است، آدم‌های جدی در زندگی و بیزنس آنهایی هستند که با قدرت نه می‌گویند، نه آنهایی کلا همه جا هستند و همه کار می‌خواهند انجام دهند.


⏳مدیریت‌زمان
❇️ کارهای کمتر از دو دقیقه

از میان انبوه تکنیک‌هایی که برای مدیریت زمان و انضباط شخصی مطرح می‌شود، مورد ساده‌ای وجود دارد که بسیاری از ما آن را جدی نمی‌گیریم:
«خوب است که عادت کنید کارهای خود را بنویسید،
اما کارهایی را که انجام‌شان کمتر از ۲ دقیقه وقت می‌گیرد و می‌توان در همان لحظه انجام داد،
ننویسید، انجام دهید.»
گاهی اوقات،‌ عقب انداختن کارهای کوچک، ناگزیر است. چون شرایط و فضا فراهم نیست. اما بیشتر وقت‌ها فقط تنبلی می‌کنیم.
مثلاً‌ اگر قرار است قبض برق را پرداخت کنید و الان هم روی مبل خانه یا پشت میزتان نشسته‌اید و اطلاعات کارت بانکی‌تان هم در موبایل‌تان هست، اشتباه است که «پرداخت قبض برق» را در فهرست کارهای آتی خود بنویسید.
نوشتن فهرست کارها نباید به روشی برای طفره‌ رفتن از انجام کارها تبدیل شود.