631 ساعت آموزش تخصصی در

آموزشـــــگاه روبرد

با اشتراک حرفه ای روبرد به همه آموزش ها دسترسی داشته باش!

مشاهده آموزش ها

اگر به کارهای فنی و عملی علاقمندید و می‌خواهید بعد از فارغ التحصیلی، به سرعت جذب بازار کار شوید تحصیل در رشته های کار و دانش فرصت بسیار خوبی برای شماست.

رشته کار و دانش

تحصیل در رشته های دانشگاهی کار و دانش

بعضی از والدین و دانش آموزان، فکر می‌کنند تنها کسانی که در مقطع متوسطۀ دوم نتوانستند نمرات خوبی کسب کنند، به سراغ رشته های دانشگاهی کار و دانش می‌روند؛ اما باید بدانید که تحصیل در رشته های دانشگاهی کار و دانش مزیت هایی دارد که می‌تواند نظر شما را عوض کند:

1- ورود به بازار کار پس از اخذ مدرک دیپلم

هدف تمامی دانش آموزان از تحصیل، رسیدن به جایگاه اجتماعی و درآمد ایده‌آل است. از این رو، باید پیش از انتخاب رشته دانشگاهی، در مورد بازار کار رشته خوب تحقیق کنید.
یکی از بزرگترین مزایای تحصیل در رشته های دانشگاهی کار و دانش، ورود سریع به بازار کار است. کسانی که در رشته های کار و دانش تحصیل می‌کنند، دغدغه‌ای از بابت ورود به بازار کار نخواهند داشت و پس از گرفتن مدرک دیپلم، می‌توانند بسته به توانمندی خود وارد بازار کار شوند.

2- دروس عملی بیشتر

رشته های دانشگاهی کار و دانش، دروس عملی بیشتری نسبت به سایر رشته ها دارند. اگر دوست دارید به جای نشستن سر کلاس درس و گوش دادن، بیشتر به کار عملی مشغول باشید و فن یاد بگیرید، می‌توانید به سراغ رشته های کار و دانش بروید.

 

رشته کار و دانش

 

3- مکان آموزشی جذاب

رشته های دانشگاهی کار و دانش، به دلیل تنوع در زیر شاخه ها و کار با ابزار گوناگون، محیط آموزشی جذاب‌تری نسبت به سایر رشته ها دارد. این موضوع، باعث می‌شود که کلاس درس رشته های کار و دانش، برای شما خسته‌کننده نباشد.

4- امکان ادامه تحصیل بدون شرکت در کنکور سراسری

از بزرگترین مزیت های رشته های دانشگاهی کار و دانش این است که برای ادامه تحصیل در این رشته ها، نیازی به شرکت در کنکور سراسری وجود ندارد و تنها شرط معدل مهم است.

5- راه‌اندازی کسب و کار خود و کارآفرینی

رشته های دانشگاهی کار و دانش، فرصت بسیار خوبی را برای کارآفرینی و راه‌اندازی کسب و کار شخصی فراهم می‌کند. بسیاری از کسانی که در رشته های دانشگاهی کار و دانش تحصیل کرده‌اند، پس از یادگیری مهارت، کسب و کار خود را راه‌اندازی کرده‌اند.

رشته کار و دانش

 

پر درآمدترین رشته های دانشگاهی کار و دانش

باید بدانید که تمام رشته های کار و دانش از بازار کار خوبی برخوردار هستند. با این وجود، همانطور که شاخه های رشته های کار و دانش با یکدیگر متفاوت است، بازار کار و درآمد حاصل از هر رشته نیز با دیگری فرق می‌کند.

پردرآمدترین رشته های شاخه کشاورزی و خدمات

از پردرآمدترین رشته های شاخۀ کشاورزی و خدمات در دانشگاه کار و دانش، می‌توان به پرورش زنبور عسل، پرورش گیاهان دارویی و آپارتمان، مدیریت قنادی و آشپزی و پرورش ماهی و میگو بویژه در مناطق ساحلی اشاره کرد.

پردرآمدترین رشته های شاخه هنر

بعضی از پردرآمدترین رشته های دانشگاهی کار و دانش در شاخۀ هنری، طراحی و دوخت لباس شب و لباس عروس، تراش سنگ قیمتی، طراحی، هنر فرش، طراحی طلا و جواهر و قلمه زنی می‌باشند.

پردرآمدترین رشته های شاخه صنعت

از پر درآمدترین رشته های شاخۀ صنعت در دانشگاه کار و دانش، می‌توان به تزئینات داخلی ساختمان، تابلوساز برق صنعتی، نصب و سرویس آسانسور، کابینت‌سازی چوبی و تأسیسات حرارتی اشاره کرد.

تفاوت رشته های دانشگاهی کار و دانش با رشته های فنی حرفه ای

به‌طور کلی، رشته های دانشگاهی کار و دانش با رشته های فنی حرفه ای در 5 زمینه متفاوت هستند:

1- ورودی به بازار کار از طریق تحصیل در رشته های کار و دانش سریع‌تر اتفاق می‌افتد.
2- دروس ارائه شده در رشته کار و دانش، ساده‌تر از دروس رشته های فنی حرفه ای است.
3- تعداد دروس عملی رشته های کار و دانش بیشتر از رشته های فنی حرفه ای است.
4- تنوع و تعداد رشته های کار و دانش، بیشتر از رشته های فنی حرفه ای می‌باشد.
5- شرایط ثبت نام در رشته های کار و دانش از ثبت نام در رشته های فنی حرفه ای راحت‌تر است.

 

رشته کار و دانش

 

سوالات متداول

1- بازار کار رشته های کار و دانش چگونه است؟

دانش آموزانی که رشته های دانشگاهی کار و دانش را برای ادامۀ تحصیل خود انتخاب می‌کنند، دغدغه‌ای بابت ورود به بازار کار نخواهند داشت زیرا فارغ التحصیلان رشته های کار و دانش، به‌سرعت جذب بازار کار می‌شوند و حتی می‌توانند کسب و کار خود را راه‌اندازی کنند.

2- برای ورود به رشته کار و دانش نیاز به شرکت در آزمون سراسری وجود دارد؟

خیر. برای ادامۀ تحصیل در رشته های دانشگاهی کار و دانش نیازی به شرکت در کنکور وجود ندارد. اما دانش آموزانی که در رشته های کار و دانش تحصیل کرده‌اند، مانعی برای حضور در کنکور سراسری رشته های نظری نخواهند داشت.

3- رشته های کار و دانش، چند شاخه دارد؟

همانطور که در مقاله اشاره کردیم، رشته های کار و دانش به 3 شاخۀ کشاورزی و خدمات، هنر و صنعت تقسیم می‌شوند که رشته های مرتبط با هر شاخه را در مقاله عنوان کردیم.

4- آیا رشته های جدیدی به کار و دانش اضافه شده‌است؟

بر طبق آخرین اطلاعیه، رشته های محیط بانی، بهداشت عشایر و روستا، خدمات فروشگاهی، حمل و نقل ریلی، بازیافت مواد و انرژی به رشته های کار و دانش اضافه شده‌اند.

 


نویسنده:

نظرات

مقالات مرتبط: