631 ساعت آموزش تخصصی در

آموزشـــــــــگاه روبرد

با اشتراک حرفه ای روبرد به همه آموزش ها دسترسی داشته باش!

مشاهده آموزش ها

برنامه‌های پژوهشی «زلفی گل» برای وزارت علوم

وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر احیا و تقویت شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: استفاده از دانشمندان ایرانی مقیم خارج در فهرست برنامه‌هایم است.

محمدعلی زلفی گل در گفتگو با خبرنگار مهر با تشریح برنامه‌های خود برای وزارت علوم در حوزه پژوهش و فناوری گفت: توسعه زیرساخت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی متناسب با اولویت‌های کشور و تجهیز آزمایشگاه‌ها مطابق با استانداردهای بین‌المللی یکی از اولویت‌ها در صورت کسب رای اعتماد از مجلس است.

وی تأسیس دفتر آینده پژوهی در حوزه تحقیقات بنیادی و کاربردی را یکی دیگر از برنامه‌های خود عنوان کرد و گفت: در حوزه پژوهش نیازمند سامان‌دهی طرح‌های پژوهشی و پایان‌نامه‌های تحصیلی دوره‌های تحصیلات تکمیلی متناسب با اولویت‌ها و نیازهای کشور در حوزه صنعت و جامعه داریم و ایجاد نظام جامع آماری و نظام جامع پویش، پایش، پالایش، پیرایش و ارزیابی حوزه پژوهش و فناوری (موضوع بند ۳-۴ نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی) از الزامات وزارت علوم است.

وزیر پیشنهادی علوم حمایت و تقویت طرح‌های کلان ملی و کاربردی کردن دانش فنی را نیز یکی دیگر از اولویت‌ها دانست و گفت: حمایت از دوره‌های موثر در پژوهش مانند دوره‌های پسا دکتری و دستیاران پژوهشی در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی، انجام تحقیقات هدفمند و تعیین اولویت‌های تحقیقاتی کشور در جهت تقاضا محور کردن پژوهش، تقویت پژوهانه پژوهشی و آموزشی اعضای هیات علمی در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی و توجه به اهمیت علوم پایه و تحول در علوم انسانی بخشی از برنامه‌هایم در حوزه پژوهش است.

وی بر احیای اختیارات و ظرفیت‌های شورای عالی علوم تحقیقات و فناوری به عنوان نهاد فرابخشی متولی سیاستگذاری اجرایی تأکید کرد و گفت: پروژه ماموریت گرایی دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی را در دستور کار دارم و برای تقویت و گسترش مجلات علمی و حمایت از افزایش قانونمندی این مجلات در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی تلاش خواهم کرد.

زلفی گل اظهار داشت: توسعه زیرساخت‌های پژوهشی در دانشگاه‌ها و موسسات پژوهشی در زمینه علوم و فناوری‌های نوین با هدف تولید علم در این زمینه (بیوتکنولوژی، نانوتکنولوژی و …)، تقویت مراکز تحقیقاتی و پژوهشی موجود و تاسیس مراکز جدید بر اساس نیاز آفرینی و تقویت ارتباط دانشگاه با صنعت به منظور رفع نیازهای صنایع و گسترش پژوهش‌های تقاضا محور را در اولویت‌های کاری خود قرار داده‌ام.

وی گسترش ارتباطات و همکاری بین‌المللی جهت تبادلات علمی بیشتر را نیز از برنامه‌های پژوهشی خود دانست و گفت: تقویت شبکه آزمایشگاه‌های کشور به منظور استفاده بهینه از تجهیزات آزمایشگاهی یکی دیگر از برنامه‌ها است.

وزیر پیشنهادی علوم با اشاره به ضرورت رسیدن به مرجعیت علمی گفت: تحقق مرجعیت علمی از طرق مختلف از جمله ساماندهی و تقویت انجمن‌های علمی، مجلات، و همچنین قطب‌های علمی در راستای پژوهش‌های تقاضامحور (صنعت و جامعه)، مسئله‌محور و بین‌رشته‌ای (مطابق کاربرگ پیوست، موضوع بندهای ۱-۸ و ۵-۳ نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی) امکان پذیر خواهد بود.

وی اظهار داشت: بر دانشگاه دانا و جامعه محور تاکید دارم و تبدیل علم به ثروت و تدوین سند ملی تجاری سازی علم و کاربردی کردن دانش و حل مشکلات جامعه و افزایش رفاه اجتماعی از طریق آموزش عالی در راستای تحقق نقشه جامع علمی کشور (موضوع بند ۱-۷ نظام پژوهش و فناوری سند دانشگاه اسلامی) را در فهرست برنامه‌هایم برای وزارت علوم قرار داده‌ام.

زلفی گل ساماندهی نظام مالکیت فکری در حوزه‌های علم و فناوری را ضروری دانست و گفت: مطالعه تطبیقی پژوهش و فناوری در کشورهای پیشرفته و الگو برداری از آنها، تقویت نمایندگی‌های علمی خارج از کشور و استفاده از توانمندی پژوهشگران و دانشمندان ایرانی مقیم خارج از کشور و تلاش در جهت افزایش سهم تحقیقات از تولید ناخالص ملی و پیگیری تحقق آن را دنبال خواهم کرد.
منبع خبر:
www.mehrnews.com
#اخبار_تحصیلی #پژوهشی #وزارت_علوم