استعدادت رو بشناس، شغل مناسبش رو پیدا کن!

اینجا تست بده، با مشاغل مختلف آشنا شو و مسیر شغلیت رو بساز!

تست شخصیت و راهنمای مشاغل
حسین فرهادی  
 مشاور حقوقی سرمایه گذاری و امور مجامع شرکتهای تجاری✨
3 سال قبل  قبل

نقش اساسنامه در حیات شرکتها؛
تعدیل اساسنامه ی شرکتهای سهامی چگونه ممکن است؟

بهبود فضای کسب و کاربه عنوان پیش نیاز آغاز فرایند توسعه و ادامه تقویت مسیر طی شده در روند نیل به توسعه نظام حقوقی کشور ضرورتی اجتناب ناپذیر است.
در کشور هایی که برخلاف ایران که از نظام ثبت شرکتهای تفتیشی بهره می برد ، نظام اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری آنان بصورت اعلامی است و موسسین شرکتهای تجاری در نگارش و ویرایش اساسنامه شرکتی که قصد ثبت آن را دارند، از آزادی عمل برخوردار اند فضای کسب و کارها مدام بسوی رشد و توسعه قدم بر میدارد. از یکسو در نظام اداره ی ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری کشورمان، به دلیل رویکرد های قدیمی تفتیشی، به اصلاح و تعدیل اساسنامه ی نمونه روی خوشی نشان داده نمی شود.
اما با جود همه مشکلات، بنظر میرسد بهره مندی از دانش وکیل و مشاور حقوقی متخصص در حقوق شرکتها می تواند به کارآفرینان کمک نماید تا اساسنامه شرکت سهامی خاص را با توجه به نیاز ها و توافقات فی ما بین هم بنیان گذاران(موسسین)، اصلاح و ویرایش نمایند.
یکی از معدود راه های جایگزین و مکمل اساسنامه جهت گنجاندن شروط مورد نیاز بنیانگذاران استارت آپها استفاده از قراردادهایی همچون توافقنامه هم بنیانگذاران (co-founder agreement)، یا قرارداد سرمایه گذاری در ازای سهام (shareholders' agreement (SHA)) است و در روابط شخصی سهام داران قابل استناد ولازم الاتباع می باشد.
اما یکی دیگر از کانسپت های مفید و کاربردی پیاده کردن توافقات سهام داران این است که از ظرفیت های قانونی همچون «نوع مخصوصی از سهام» مقرر در ماده 93 لایحه اصلاحی قانون تجارت می باشد.
توضیح آنکه سهام سهام داران در اساسنامه شرکت به انواع مختلف تقسیم می گردد. شیوه اخیر الذکر در اساسنامه شرکتهای بیمارستانی امری شایع و متداول است که در آن سهام شرکت به سهام دندانپزشکان، چشم پزشکان، جراحان و... تقسیم می شود.
بایستی در اساسنامه دیگر شرکت های سهامی خاص نیز بدین صورت عمل شود که به عنوان مثال سهام ها به چند گروه الف و ب تقسیم گردد و مقرر گردد که یک عضو از اعضای هیأت مدیره از گروه الف و دو عضو دیگر از گروه ب انتخاب شوند که در اینصورت اگرچه سهام گروه ب ممکن است کمتر باشد ولی اکثریت هیأت مدیره در اختیار آنها خواهد بود.
همچنین سهام داران می توانند در اساسنامه مقرر دارند هنگام انتقال سهام یکی از اعضای گروه ها، دیگر نیازی به موافقت هیأت مدیره نباشد و همین که اعضا ی همان گروه که یکی از اعضای آن قصد انتقال سهام اش را دارد با این موضوع موافقت نمایند کافی باشد.

--------------
پ ن: تصویر کتاب استاد عزیزم جناب آقای دکتر معتمدی صرفاً به جهت شباهت با موضوع محتوی انتخاب گردیده لذا حقوق معنوی مقاله نگاشته شده متعلق به آقای حسین فرهادی می باشد. بدیهی است کپی برداری صرفاً با ذکر منبع مجاز است در غیراینصورت مطابق قانون حمایت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان مصوب ۱۳۴۸/۱۰/۱۱ قابلیت پیگیری محفوظ است.
#سهامی_خاص #شرکت #ثبت_شرکت #حقوق_شرکتها

image