حوضه آبریز ایران: این شش ابر حوضه عبارتند از: ۱- حوضه آبریز دریای خزر با ۷ حوضه کوچکتر، ۲- حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان با ۹ حوضه کوچکتر، ۳- حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ۴- حوضه آبریز فلات مرکزی با ۹ حوضه کوچکتر، ۵- حوضه آبریز مرزی شرق با ۳ حوضه کوچکتر، ۶- حوضه آبریز قرهقوم.
آب بازیافتی یا آب اصلاح شده: آب بازیافتی یا آب اصلاحشده همان آب مضر یا فاضلاب میباشد که تحت عمل قرار گرفته و مواد جامد و ناخالصیهای آن حذف شدهاست و در آبیاری محوطهها مورد استفاده قرار گرفته؛ هدف از این کار بازسازی منابع زیرزمینی آب، رفع نیازهای آبی در صنعت و اقتصاد و همچنین برای نوشیدن میباشد. هدف از این فرایندها، پایداری و حفاظت از آب بهجای آبهای تصفیه شده استفاده شده سطح رودخانهها و اقیانوسها میباشد.
کاربرد نرم افزار GISدر منابع آب: سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) سیستمی است برای ثبت ، ذخیره ، کنترل ، بررسی ، نظارت و ارائه اطلاعات مکانی یا جغرافیایی در نظر گرفته شده است. نرم افزار های GIS تکنولوژی هایی هستند که به مشتریان اجازه می دهند از طریق شهود (کارهای ساخته شده توسط مشتری) اقدام به تجزیه و تحلیل اطلاعات مکانی ، تغییر اطلاعات در نقشه ها و پیامدهای هر یک از این وظایف نمایند. GIS ابزاری موثر و کارآمد برای مدیریت ، ذخیره و نمایش داده های چند بعدی است که معمولاً توانایی مدیریت منابع آب را دارند. کاربرد GIS در منابع آب به طور خودکار در حال افزایش است. به منظور تأکید بر اهمیت سیستم های اطلاعات جغرافیایی در مدیریت منابع آب ، برنامه های کاربردی مربوط به این حوزه برای تحقیق و توسعه در آینده مورد خطاب قرار گرفته و محاسبه می شوند. مبانی GIS در حال جمع آوری است و پس زمینه تاریخی توسعه GIS در دارایی های آب به راحتی قابل رد است. برنامه های فعلی GIS شامل آبهای زیرزمینی با نمایش هیدرولوژی سطحی ، نشان دادن آبرسانی و چارچوب فاضلاب ، نشان دادن آلودگی منبع طوفان و منبع غیر نقطه ای برای مناطق مركز شهر و كشاورزی و سایر كاربردهای مرتبط است. موارد استفاده از GIS در منابع آب: جمع آوری و مدیریت داده های مکانی – مکانی: سیستم های داده جغرافیایی اطلاعات و سوابق مربوط به منابع آب را نگهداری می کنند. اطلاعات جمع آوری شده در مورد دارایی های آب در سرورهای مختلف جهان قرار داده می شود. به عنوان یک قاعده ، بخشی از داده ها به دلیل کار با اطلاعات جمع آوری شده توسط GIS انجام می شود. بنابراین معیارهای عظیم اطلاعاتی که با دارایی های آب شناسایی شده اند ، می توانند برای دستیابی به کمک GIS کنار گذاشته شوند.
تعریف آب سنگین: آب سنگین به زبان ساده، آبی است که مولکول های هیدروژن های آن با اتم دوتریوم ( ایزوتوپ سنگین هیدروژن) تبادل شده است. همين جا به جايي باعث تغيير در خواص فيزيكي آب معمولی و آب سنگین مي شود. بنابراين آب سنگين درمقایسه با آب معمولی نقطه جوش و نقطه انجماد بالاتری دارد. هسته اتم هیدروژن دارای یک پروتون و هسته دوتريم دارای یک پروتون و یک نوترون است. این نوترون بيشتر، باعث افزایش جرم آن ميشود. يك مول آب معمولی 18گرم و آب سنگین 20گرم است. پس قطعا یک لیتر آب سنگین دارای جرمی بیشتر از یک لیتر آب سبک است به دلیل تفاوت مشخصات هسته ای دوتریوم با هیدروژن ازلحاظ «تکانه زاویه ای و گشتاور مغناطیسی نوترون»از آب سنگین و دوتریوم در زمینه های مختلف تحقیقاتی نیز استفاده می شود.
روش های شیمیایی احیای چاه آب: در چاههایی که مقدار زیادی از دبی ویژهی خود را از دست دادهاند، معمولا روشهای فیزیکی به تنهایی نمیتوانند رسوبات موجود در چاه را جدا سازند. در این حالت اغلب از ترکیب روشهای شیمیایی و فیزیکی برای جداسازی رسوبات استفاده میشود. بازیابی چاههای آب با استفاده از مواد شیمیایی، یكی از روشهای قدیمی است و انواع اسیدها و كلر در این روش مورد استفاده قرار میگیرد. نكتهی مهم در كاربرد مواد شیمیایی، غلظت و حجم این مواد است. غلظت مادهی شیمیایی بایستی به حدی باشد كه توانایی حل رسوبات موجود در روی لوله جدار، شبكهها و همچنین رسوبات بین خلل و فرج گراول پک را داشته باشد. گرچه این نكته بدیهی به نظر میرسد، اما حجم آب موجود در چاه باید دقیقا محاسبه شود؛ چرا که غلظت كم یا زیاد مواد شیمیایی نتیجهی مطلوب را نمیدهد. مهمترین روشهای شیمیایی عبارتاند از: اسید شویی، کلراسیون و آکوا فرید
ثبت نیاز تحصیلی جدید