#چالش‌های_مديريت_در_سده_21 1 پست

🔳⭕️بازنگری از دیدگاه پیتر دراکر

🔴در قرن بيست و يكم به گفته پيتر دراكر لازم است مفروضاتی كه به عنوان واقعيت مورد توجه قرار می‌گيرند را مورد بازنگری قرار داد. برخی از اين مفروضات امروزه به شدت در حوزه‌های مديريتی به چالش كشيده شده‌اند، به گونه‌ای كه به نظر می‌رسد آن‌ها می‌توانند به عنوان چالش‌های زمينه‌ساز توسعه مديريت در اوايل قرن بيست و يكم مد نظر قرار گيرند. اين چالش‌ها عبارت‌ند از:

1⃣ مدیريت، يعنی مديريت بازرگانی
2⃣ تنها يک نوع ساختار سازمانی درست وجود دارد و يا بايد وجود داشته باشد.
3⃣ تنها يک راه درست برای اداره كردن انسان‌ها وجود دارد و يا بايد وجود داشته باشد.
4⃣ فن‌آوری‌ها ، بازارها و كاربران نهايی فرآورده‌ها، ثابت و مشخص هستند.
5⃣ قلمرو مديريت از ديد حقوقی و قانونی تعريف شده و روشن است.
6⃣ حوزه فعاليت مديريت، درون سازمانی است.
7⃣ محيط كار و زندگی شركت‌ها و مديريت همان حوزه اقتصاد ملی و مرزهای يک كشور است.

امروزه مديريت در عرصه‌های مختلف دانش، توانش و كنش‌های انسانی نفوذ نموده و از تنوع گسترده‌ای برخوردار شده است؛ تا جايی كه مثلا در حوزه آموزش و پرورش صحبت از «مديريت كلاس درس» نيز به ميان می‌آيد.

تئوری‌های متعدد مطرح شده در حوزه رفتار سازمانی به وضوح نشان داده‌اند كه برای اداره كردن افراد راه‌های گوناگونی وجود دارد. عرصه فعاليت‌های سازمانی به شدت متغير است و امروزه تنها چيزی كه در سازمان ثابت تلقی می‌شود موضوع ناگزيری سازمان‌ها از تغيير می‌باشد.

همچنين قلمرو مديريت، امروزه از ابهام فراوان و شايد رو به تزايدی برخوردار است. سازمان‌ها به عنوان سيستم اجتماعی در رديف بازترين نوع سيستم‌ها قرار می‌گيرند و سازمان‌ها از تمامی اتفاقات و رويدادهايی كه در حوزه‌های محلی، ملی و بين‌المللی روی می‌دهد تاثير می‌پذيرند.

علاوه بر موارد فوق پارادايم‌های متعددی امروزه در حوزه علوم مديريت مطرح شده كه برخی از آن‌ها را به شرح زير می‌توان فهرست نمود:
از مديريت به رهبری
از موانع به فرصت‌ها
از دستوردهی به مشاركت
از كنترل به آماده‌سازی
از انگيزش به خود مسووليتی
از سلسله مراتب به شبكه
از حفظ و نگهداری اطلاعات و قدرت به تسهيم دانش و قدرت
از كنترل كيفيت به بهسازی مستمر

#کتابخانه
#چالش‌های_مديريت_در_سده_21
#پیتر_دراکر