#فن_بیان 13 پست

🔴▪️تفاوت تصدیق با تحسین در گفتار:

👌تصدیق: این نوع از علایم کلامی به شمار می آورد که شامل کلمات و عباراتی هست که دلیل بر تایید یا موافقت با اعمال یا سخن طرف مقابل است .
〰از تصدیق برای تقویت قسمت های مهم گفتار طرف تعامل و جهت دادن به آن استفاده می نماییم .
نمونه های آن عبارتند از
"بله" ،
"درسته"،
"همینطور است که شما می گویید"
و صدای غیر لغوی مانند "اوهوم".

👏اما تحسین :
تحسین هم مانند تصدیق نوعی تقویت مثبت است اما فراتر از یک تایید ساده یا توافق با گفتار و اعمال طرف مقابل است از انواع تحسین کلامی می توان به عباراتی مانند "آفرین!"،
"چه جالب!"،
"ادامه بده"،
"عالیه" اشاره نمود که متناسب با وضعیت به کار می رود.

#نکات
#تصدیق_تحسین
#فن_بیان


🔴 ▪  مهارت فن بیان جز 16 مهارت مهم زندگی

⭕ ایکل فریش، روان شناس مشهور در کتاب Quality of life therapy شانزده قلمرو را مشخص می‌کند که افراد در صورتی که در این 16 قلمرو شرایط خوبی را تجربه کنند و یا به عبارتی از پس این شرایط بر بیایند، از زندگی خود رضایت خواهند داشت. این 16 حیطه را در شکل می بینید

#فن_بیان
#مهارت_قرن


🔶 نشانه های کمبود اعتماد به نفس 🔶

⛔آدمایی که اعتماد بنفس ندارن ، معمولا :
⚠️در تصمیمات زندگی ، دو دل هستند
⚠️در بحث ها عقب نشینی میکنن
⚠️انتقاد پذیر نیستن
⚠️معذرت خواهی نمیکنن
⚠️به دنبال تایید دیگران هستن
⚠️موفقیت هاشون رو به شانس ربط میدن

⚜دوستای عزیزم اعتماد بنفس بزرگ ترین و مهم ترین سرمایه زندگی شخصی و شغلی ما هستش...

🙋🏻‍♀️ راستی راستی! چون بیشتر افراد ، مفهوم و معنی عزت نفس رو با اسم اعتماد به نفس میشناسن و به کار میبرن ، توی این ویدئو ، از لفظ اعتماد به نفس به جای عزت نفس استفاده کردیم🤝🏻

#فن_بیان

🌱


#فن_بیان


👈  اگه موقع صحبت درجمع عصبی میشی و از صحنه #سخنرانی ترس داری، قطعا در اون لحظه مُردد و نامطمئن به نظر خواهی رسید!

☹️ صدات ممکنه بلرزه یا خیلی آهسته و مبهم یا ممکنه خیلی تند و سریع صحبت کنی!

✅ برای این که هنگام صحبت درجمع با اعتماد به نفس ظاهر بشی به نکات زیر توجه کن 👇
با رعایت نکات زیر ، مخاطبان تو هم از صحبت های تو یادداشت برداری میکنن و تورو جانانه تشويق خواهند کرد👏


1⃣ شیوه ی سخن ( طرزبیان ) واضحی داشته باش!
طرزبیان دقیق وواضح موجب قاطعیت واعتماد به نفس در تو خواهد شد . بنابراین تمام تلاش خود را برای بهتر کردن طرز بیان خود به کار بگیر . کلمات را محکم و واضح بیان کن . تلفظ نکردن برخی حروف به خصوص درآخرکلمات نشان دهنده ی عصبی بودن واضطراب تو هست . افراد با اعتماد به نفس کلمات را واضح بیان می کنند.

2⃣ صدای خود را تنظیم کنید .
افراد با اعتماد به نفس به راحتی شنیده میشن . اگر خیلی آرام صحبت کنی ، مخاطبان فکر می کنند تو مضطربی حتی اگر واقعا اینطور نباشه و یا فکر می کنند مطلب تو چندان مهم نیست . اندازه صداتو بالا ببر تا به راحتی شنیده بشی . از صدای خودت نترس و بلند صحبت کن . اگر این کار برات سخته، درخواست میکروفون کن و یا با دیدن یک سخنران  ازش الگو بگیر که  چطور بلند صحبت کنی!؟ صدای تو نباید طوری باشه که مخاطبان مجبور بشن گوش های خودشونو تیز کنند تا بتونن صدای تو رو بشنوند . بلند صحبت کن تا مطمئن به نظر برسی!

 3⃣ ایجاد وقفه
درصحبت کردن عجله نکن . گاهی اوقات وقفه ای ایجاد کن . البته ممکنه به نظر تو چندان خوشایند نباشه ولی با ایجاد وقفه ، مخاطبان فرصت لازم برای دریافت آنچه را که تو بیان کردی ، پیدا خواهند کرد. هرچه مخاطبان بیشتر باشند مدت زمان وقفه ی تو هم باید طولانی تر باشه . افراد با اعتماد به نفس در طی صحبت هایشان وقفه دارند و برای آنها این کار امری عادی است .

4⃣ جمله ی خود را با توقفی کوتاه که نشان دهنده ی نقطه است به پایان برید
به جای اینکه با عجله وبدون وقفه صحبت کنی، هرجمله را ازجمله ی بعدی به طورواضح جدا کن. گاهی اوقات وقتی افراد عصبی و نگران هستند به جای اینکه با توقفی کوتاه درپایان جمله ، نشان دهند که جمله آنها  به پایان رسیده است . کلماتی چون اِ ......هوم ......را بین عبارات خود وارد می نمایند و با اینکار همه ی جملات  آنها پیوسته به نظر می رسد. اینکار باعث کاهش تاثیر صحبت های تو برروی مخاطبان می گردد. به خودت اطمینان بده که آنچه که گفتی آنقدر خوب بوده که بتونی پس از آن توقف و مکث داشته باشی . قبل از شروع جمله ی بعدی ، کمی صبر کن . فضای بین جملاتتو با هیچ چیز به جز سکوت پر نکن . این سکوت زمانیه برای فکر کردن شما .
با رسیدن به پایان جمله ، توقف کن!!