#فضای_مجازی 28 پست

📣متن کامل نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات برای طرح صیانت منتشر شد

🔰سرانجام و پس از مخفی‌کاری‌های فراوان، متن کامل طرح صیانت پیشنهادی وزارت ارتباطات منتشر شد. در این نسخه بندهای مربوط به اعمال محدودیت در ترافیک اینترنت و مسدودسازی خدمات پایه کاربردی حذف شده است.

🔹سایت کارزار به تازگی متن کامل نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات درباره طرح صیانت را منتشر کرده است. نسخه‌ای که در یک نامه با مهر محرمانه به مجلس ارسال شد و تا همین هفته پیش کسی از جزئیات آن با خبر نبود. این طرح نسبت به نسخه 26 تیرماه تغییراتی داشته است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حذف بند مسدودسازی و ایجاد محدودیت در ترافیک اینترنت اشاره کرد.

همچنین طبق نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات، تولید و توزیع VPN توسط اشخاص حقوقی شامل ضوابط ابلاغی کمیسیون مجاز خواهد بود. علاوه براین ضمانت‌های اجرایی در خصوص تخلف از ایجاد محدودیت در ترافیک و مسدودسازی و مجازات دستگاه‌ها و نهادها نیز حذف شده است. مسئولیت کلان اعمال مصوبات کارگروه مدیریت گذرگان ایمن مرزی نیز از دوش ستاد کل نیروهای مسلح برداشته و بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شده است.
پیش‌تر در دیجیاتو مهم‌ترین تغییرات نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات را بررسی و تفاوت‌ها را بیان کردیم. وزیر ارتباطات نیز روز گذشته در پاسخ به سوال دیجیاتو اظهار داشت در این نسخه نگرانی‌های متخصصین، کارشناسان و فعالان این حوزه برطرف شده است و این طرح نسبت به نسخه 26 تیرماه مناسب‌تر است.

🔹لازم به ذکر است به گفته رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، از فردا نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات در کمیسیون بررسی خواهد شد. این در حالی است که مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد طرح صیانت مغایر با قانون اساسی بوده و اصلاح آن نیاز به زمان دارد.

تقی‌پور در واکنش به این سخنان نیز اظهار داشته بود مرکز پژوهش‌های مجلس به نسخه 26 تیرماه طرح حمایت از کاربران، ایراداتی را وارد دانسته و این در حالی است که مطابق نظر کمیسیون مشترک، مقرر شده بود که این مرکز ظرف مدت 10 روز نسخه مدنظر وزارت ارتباطات را بررسی و نظر نهایی خود را اعلام کند.

به گفته وی این مرکز در مورد نسخه‌ای اظهار نظر کرده است که دیگر در دستور کار بررسی کمیسیون مشترک قرار ندارد. به همین دلیل این نامه موضوعیتی نخواهد داشت.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #طرح_صیانت #فضای_مجازی

image

📣حضور وزیر ارتباطات در فضای مجازی کلید خورد: ساخت اکانت رسمی در پلتفرم‌های مجاز

🔰وزیر ارتباطات که طی چند ماه گذشته با انتقاد عدم حضور در فضای مجازی رو به رو بود سرانجام در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی فعالیت خود را آغاز کرد.

🔹«جمال هادیان»، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با انتشار توییتی از ایجاد صفحات رسمی «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در فضای مجازی خبر داد.

براین اساس، زارع‌پور در پیام‌رسان‌های داخلی آی‌گپ، ایتا، بله، روبیکا، سروش و گپ و در شبکه‌های اجتماعی روبینو، لینکدین و اینستاگرام صفحه رسمی به آدرس "EisaZarepour" راه‌اندازی کرده است تا با مردم و کاربران فضای مجازی در ارتباط باشد.

پیش از این، یکی از انتقادات پیرامون وزیر ارتباطات، عدم حضور وی در شبکه‌های اجتماعی بود. موضوعی که حتی نمایندگان مخالف وی نیز در جلسه رای اعتماد به زارع‌پور آن را مطرح ساخته بودند.

همچنین وزیر ارتباطات در شهریور ماه با حضور در برنامه تلویزیونی، اعلام کرد در فضای مجازی «خیلی آنلاین» است اما نمی‌خواهد وزیر رسانه باشد و قصد دارد وزیر ارتباطات باقی بماند.

🔹زارع‌پور در جمع مدیران استارتاپی و بخش خصوصی نیز تاکید کرده بود اهل شبکه‌های اجتماعی است و «از او آنلاین‌تر کسی وجود ندارد»: «منتها قرار نیست من کامنت بخوانم و کامنت جواب بدهم.»

این اظهارات وزیر ارتباطات در حالی مطرح شد که از سوی دیگر معتقد بود حضور در فضای مجازی باعث بر هم زدن تمرکز وی می‌شود:

«اگر ۲۴ ساعت در شبکه‌های اجتماعی باشم نمی‌توانم تمرکز داشته باشم و دغدغه معقولی نیست. راه‌های ارتباطی متعددی برای مردم اعلام شده که از طریق آنها با مردم در ارتباط خواهم بود و این مسیر را نیز توسعه خواهم داد.»

وزارت ارتباطات پیش از این شماره موبایلی را برای ارتباط پیامکی با مردم معرفی کرده بود و طی دو ماه گذشته از علاقمندان برای گفتگوی آنلاین با وزیر ارتباطات ثبت نام به عمل می‌آورد.

حال بایستی دید با توجه به سخنان زارع‌پور، او چه رویکردی را در مدیریت شبکه‌های اجتماعی پیش خواهد گرفت.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #فضای_مجازی #وزیر_ارتباطات

image

📣نائب رئیس اول کمیسیون طرح صیانت: هم‌اکنون اختیار فضای مجازی دست دشمن است و باید دست ما باشد

🔰نایب رئیس اول کمیسیون بررسی طرح صیانت طی سخنانی در نماز جمعه روز گذشته، با بیان اینکه اگر شبکه‌های مجازی خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند،‌ بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد می‌کنند، بر اهمیت کنترل فضای مجازی تاکید کرد.

🔹«سید علی یزدی‌ خواه»‌ با تاکید بر اهمیت نظارت بر فضای مجازی، گفت: «باید اداره فضای مجازی در اختیار ما باشد زیرا امروزه اختیار این فضا در دستان دشمنان است و اجازه نمی‌دهند حق بیان شود. به عنوان نمونه امروز روز جهانی حقوق بشر است و اگر در فیسبوک حرفی از شهید سلیمانی بزنید، فیسبوک شما را حذف می‌کند.بنابراین باید به سمت فضای داخلی و شبکه ملی اطلاعات رفت تا بتوان حرف حق را به جهان مخابره کرد.»

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامیبا اشاره به اینکه بیش از ۲۵ سال است که اینترنت وارد کشور شده است اما هیچ قانونی برای نحوه استفاده صحیح از آن به ویژه فضای مجازی در کشور تهیه نشده، گفت: «اگر شبکه‌های خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند،‌ بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد می‌کنند.»

🔹طرح صیانت حاصل هزاران ساعت کار است
عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی با اشاره به تذکرات رهبر مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی گفت: «ایشان در نخسین سال فعالیت مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم در خصوص مسائل اقتصاد، معیشت، عدالت اجتماعی، جمعیت و فضای مجازی تذکر دادند و تاکید داشتند باید در کوتاه مدت و میان مدت به آنها پرداخته شود.»

🔹او همچنین با تاکید بر لزوم قانونمند شدن فضای مجازی گفت: «در جریان بررسی این طرح از نظرات کارشناسان و متخصصان ، صاحبان حرفه، نمایندگان دستگاه‌های مرتبط هزاران ساعت کار کردند و محتوایی به کمیسیون فرهنگی و کمیسیون مشترک ارائه کردند که این محتوا اکنون در مرکز پژوهش‌های مجلس در حال بررسی است.»

عضو کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران فضای مجازی در ادامه شبکه جهانی اطلاعات را تیغ دو دم عنوان کرد و گفت: «در موضوع علم و دانش و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در فضای جهانی، فضای مجازی یک فرصت است. اما تهدید هم هست و اگر خوب به آن پرداخت نشود می‌تواند به ما آسیب بزند.»
منبع:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #مجلس #فضای_مجازی #صیانت #طرح_صیانت

image

📣نماینده مجلس خطاب به وزیر ارتباطات و سرعت اینترنت: پای خود را از روی سیم بردارید!

🔰نماینده مردم جیرفت در مجلس یازدهم با بیان انتقاد خود از کاهش سرعت اینترنت در کشور، خطاب به وزیر ارتباطات گفت: «پای خود را از روی سیم بردارید!»

🔹«ذبیح‏‌الله اعظمی» در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی خطاب به عیسی زارع‏‌پور گفت: «سرعت اینترنت نه‌تنها افزایش نیافت، بلکه به‌شدت کاهش یافت به‌طوری که دانش‏‌آموزان و دانشجویان دچار مشکل شدند و فضای کسب‏‌وکار آسیب دیده است.»

او همچنین در واکنش به وزیر ارتباطات گفت: «آقای وزیر! پایتان را از روی سیم بردارید. طبق اعتراف همکاران‏‌تان، زیرساخت‌های اینترنت در استان کرمان مشکل اساسی دارد. فورا اقدامی کنید.»

⭐انتقاد از سرعت اینترنت به مجلس کشید
این اولین بار است که یکی از نمایندگان مجلس نسبت به سرعت پایین اینترنت در دولت سیزدهم واکنش نشان داده است.

🔹هرچند این موضوع در حالی است که زارع‌پور چندی پیش در واکنش به انتقادها نسبت به سرعت پایین اینترنت، سرعت را بسیار مطلوب عنوان کرده و در یک نشست خبری در لحظه، با گوشی یکی از حاضرین در جلسه تست سرعت اینترنت انجام داد. در این تست، سرعت اینترنت سیار بیش از ۱۶ مگابیت بر ثانیه و پینگ ۲۸ میلی‌ثانیه بود. با این حال به شکل کلی، از شروع دولت سیزدهم کاربران بسیاری از سرعت اینترنت در شبکه‌های اجتماعی گلایه کرده‌اند.

🔹وزیر ارتباطات در همان جلسه گفته بود: «در حالی که به دلیل مشکلات مربوط به عدم توسعه شبکه توسط اپراتورها، سرعت کاربران در سراسر کشور به طور میانگین ۵ تا ۶ مگابیت بر ثانیه را نشان می‌دهد و در پروانه اپراتورها ۲ مگابیت بر ثانیه آمده است اما الان سرعت دانلود حدود ۸ برابر این مقدار را نشان می‌دهد.»

مدتی پیش رئیس هیات مدیره گروه شاتل، با حضور در لایو اینستاگرام دیجیاتو، اعلام کرد که ظرفیت پهنای باند در دولت سیزدهم افزایش نداشته است. این خبر در حالی اعلام شده بود استفاده از ظرفیت شبکه اینترنت به شکل ماهانه بیش ۵ تا ۱۰ درصد افزایش می‌یابد. از سوی دیگر وزیر ارتباطات در ماه گذشته به معاون خود دستور داد که ظرف یک ماه مسئله سرعت اینترنت حل شود ولی هنوز در این رابطه نیز گزارشی منتشر نشده و انتقادات در شبکه‌های اجتماعی نیز کمابیش دیده می‌شوند.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #فضای_مجازی #وزیر_ارتباطات #مجلس

image

📣کلیات سند صیانت از کودکان در فضای مجازی تایید شد: تلاش برای حفاظت از کودکان و نوجوانان

🔰کلیات «سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» مورد تایید تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه برای اجرایی سازی قرار گرفت. فیروزآبادی با تاکید بر این که سند صیانت نیاز به نگاه حمایتی دارد گفت باید به مساله بازی‌های فضای مجازی در حوزه کودکان توجه شده و همچنین نقش خانواده‌ها در این سند پررنگ‌تر شود.

🔹اولین جلسه کارگروه اجرایی سازی «سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی» در مرکز ملی فضای مجازی برگزار شد و کلیات این سند مورد تأیید تمامی دستگاه‌ها و سازمان‌های مربوطه قرار گرفت. در این جلسه «ابوالحسن فیروزآبادی» دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت:

«سند صیانت از کودکان و نوجوانان در فضای مجازی یکی از مهمترین سندهایی است که در راستای تأکیدات رهبری در مورد رها بودن فضای مجازی تدوین شده چرا که بر آسیب پذیرترین بخش جامعه که کودکان هستند تاکید داشته و برای کاهش آسیب پذیری در این حوزه مؤثر است.»

🔹وی با اشاره به مباحث محتوایی این سند، بر توجه به مساله بازی‌های فضای مجازی در حوزه کودکان و همچنین پررنگ‌سازی نقش خانواده‌ها در این سند، تاکید کرد.

به گفته دبیر شورای عالی فضای مجازی این سند حاصل مذاکرات متعدد با سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی ربط بوده و باید تمامی مسئولان همت کنند تا این مهم به انجام برسد: «این گونه بخش بزرگی از فضای مجازی که به صورت بسیار حساس نسل آینده ما را می‌سازد بیش از پیش امن و قابل استفاده می‌شود. همچنین می‌توانیم در برابر آسیب‌های فضای مجازی از کودکان و نوجوانان حفاظت کنیم.»

🔹فیروزآبادی با تاکید بر این که سند صیانت نیاز به نگاه حمایتی دارد، افزود: «می‌توان برای اجرای این سند از ظرفیت بسیاری از سازمان‌های فعال در این حوزه نیز استفاده کرد و مرکز ملی فضای مجازی از این همکاری استقبال می‌کند.»

🔹این جلسه با حضور مسئولان دستگاه‌های مرتبط همچون وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت دادگستری، حوزه علمیه قم، دادستانی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نیروی انتظامی، آموزش و پرورش، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان امور اجتماعی کشور، صدا و سیما، سازمان بهزیستی و اعضای حقیقی شورای عالی فضای مجازی برگزار شد و در خصوص چگونگی تشکیل کمیته مدیریت، راهبری و تدوین مقررات عمومی، پیگیری اقدامات ضروری و وظایف دستگاه‌ها و تاکید بر مباحث کارگروه مقابله با آسیب‌های فرهنگی و اجتماعی فضای مجازی تبادل نظر صورت گرفت.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #فضای_مجازی

image