#طرح_صیانت 19 پست

📣متن کامل نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات برای طرح صیانت منتشر شد

🔰سرانجام و پس از مخفی‌کاری‌های فراوان، متن کامل طرح صیانت پیشنهادی وزارت ارتباطات منتشر شد. در این نسخه بندهای مربوط به اعمال محدودیت در ترافیک اینترنت و مسدودسازی خدمات پایه کاربردی حذف شده است.

🔹سایت کارزار به تازگی متن کامل نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات درباره طرح صیانت را منتشر کرده است. نسخه‌ای که در یک نامه با مهر محرمانه به مجلس ارسال شد و تا همین هفته پیش کسی از جزئیات آن با خبر نبود. این طرح نسبت به نسخه 26 تیرماه تغییراتی داشته است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به حذف بند مسدودسازی و ایجاد محدودیت در ترافیک اینترنت اشاره کرد.

همچنین طبق نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات، تولید و توزیع VPN توسط اشخاص حقوقی شامل ضوابط ابلاغی کمیسیون مجاز خواهد بود. علاوه براین ضمانت‌های اجرایی در خصوص تخلف از ایجاد محدودیت در ترافیک و مسدودسازی و مجازات دستگاه‌ها و نهادها نیز حذف شده است. مسئولیت کلان اعمال مصوبات کارگروه مدیریت گذرگان ایمن مرزی نیز از دوش ستاد کل نیروهای مسلح برداشته و بر عهده وزارت ارتباطات گذاشته شده است.
پیش‌تر در دیجیاتو مهم‌ترین تغییرات نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات را بررسی و تفاوت‌ها را بیان کردیم. وزیر ارتباطات نیز روز گذشته در پاسخ به سوال دیجیاتو اظهار داشت در این نسخه نگرانی‌های متخصصین، کارشناسان و فعالان این حوزه برطرف شده است و این طرح نسبت به نسخه 26 تیرماه مناسب‌تر است.

🔹لازم به ذکر است به گفته رئیس کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت، از فردا نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات در کمیسیون بررسی خواهد شد. این در حالی است که مرکز پژوهش‌های مجلس اعلام کرد طرح صیانت مغایر با قانون اساسی بوده و اصلاح آن نیاز به زمان دارد.

تقی‌پور در واکنش به این سخنان نیز اظهار داشته بود مرکز پژوهش‌های مجلس به نسخه 26 تیرماه طرح حمایت از کاربران، ایراداتی را وارد دانسته و این در حالی است که مطابق نظر کمیسیون مشترک، مقرر شده بود که این مرکز ظرف مدت 10 روز نسخه مدنظر وزارت ارتباطات را بررسی و نظر نهایی خود را اعلام کند.

به گفته وی این مرکز در مورد نسخه‌ای اظهار نظر کرده است که دیگر در دستور کار بررسی کمیسیون مشترک قرار ندارد. به همین دلیل این نامه موضوعیتی نخواهد داشت.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #طرح_صیانت #فضای_مجازی

image

📣نائب رئیس اول کمیسیون طرح صیانت: هم‌اکنون اختیار فضای مجازی دست دشمن است و باید دست ما باشد

🔰نایب رئیس اول کمیسیون بررسی طرح صیانت طی سخنانی در نماز جمعه روز گذشته، با بیان اینکه اگر شبکه‌های مجازی خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند،‌ بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد می‌کنند، بر اهمیت کنترل فضای مجازی تاکید کرد.

🔹«سید علی یزدی‌ خواه»‌ با تاکید بر اهمیت نظارت بر فضای مجازی، گفت: «باید اداره فضای مجازی در اختیار ما باشد زیرا امروزه اختیار این فضا در دستان دشمنان است و اجازه نمی‌دهند حق بیان شود. به عنوان نمونه امروز روز جهانی حقوق بشر است و اگر در فیسبوک حرفی از شهید سلیمانی بزنید، فیسبوک شما را حذف می‌کند.بنابراین باید به سمت فضای داخلی و شبکه ملی اطلاعات رفت تا بتوان حرف حق را به جهان مخابره کرد.»

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامیبا اشاره به اینکه بیش از ۲۵ سال است که اینترنت وارد کشور شده است اما هیچ قانونی برای نحوه استفاده صحیح از آن به ویژه فضای مجازی در کشور تهیه نشده، گفت: «اگر شبکه‌های خارجی تحت ضوابط و قانون نباشند،‌ بالاترین ضربه را به امنیت ملی کشور وارد می‌کنند.»

🔹طرح صیانت حاصل هزاران ساعت کار است
عضو کمیسیون مشترک بررسی طرح حمایت از کاربران فضای مجازی با اشاره به تذکرات رهبر مقام معظم رهبری درباره فضای مجازی گفت: «ایشان در نخسین سال فعالیت مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم در خصوص مسائل اقتصاد، معیشت، عدالت اجتماعی، جمعیت و فضای مجازی تذکر دادند و تاکید داشتند باید در کوتاه مدت و میان مدت به آنها پرداخته شود.»

🔹او همچنین با تاکید بر لزوم قانونمند شدن فضای مجازی گفت: «در جریان بررسی این طرح از نظرات کارشناسان و متخصصان ، صاحبان حرفه، نمایندگان دستگاه‌های مرتبط هزاران ساعت کار کردند و محتوایی به کمیسیون فرهنگی و کمیسیون مشترک ارائه کردند که این محتوا اکنون در مرکز پژوهش‌های مجلس در حال بررسی است.»

عضو کمیسیون مشترک طرح حمایت از کاربران فضای مجازی در ادامه شبکه جهانی اطلاعات را تیغ دو دم عنوان کرد و گفت: «در موضوع علم و دانش و تبیین مواضع جمهوری اسلامی ایران در فضای جهانی، فضای مجازی یک فرصت است. اما تهدید هم هست و اگر خوب به آن پرداخت نشود می‌تواند به ما آسیب بزند.»
منبع:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #مجلس #فضای_مجازی #صیانت #طرح_صیانت

image

📣فیلترینگ، قطعی اینترنت و طرح صیانت؛ دغدغه‌های اصلی کاربران ایرانی درباره اینترنت

🔰در حوزه آزادی‌های اینترنت و شبکه‌های اجتماعی از آبان ۹۶ تا آبان ۱۴۰۰، سه مساله اصلی فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی، قطعی اینترنت و طرح صیانت مورد توجه کاربران فضای مجازی قرار گرفته است. گزارش آماری که در اینباره تهیه شده نشان می‌دهد فیلترینگ و قطعی اینترنت در ایران وابستگی فراوانی به موضوعات و مسائل سیاسی در کشور دارد.

گزارش لایف وب از بررسی توییت‌ها و پست‌های تلگرامی چهار سال اخیر نشان می‌دهد که کاربران در این سالها بر سه موضوع فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی و قطعی اینترنت و طرح صیانت بیشتر از همه زمان‌ها واکنش نشان دادند و سعی داشتند با ایجاد موج در توییتر و تلگرام، نسبت به این موارد واکنش نشان دهند.

🔹فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی
نخستین مساله حول فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی است. اگر یادتان باشد فیلترینگ تلگرام به دنبال رخداد اعتراضات دی ماه ۹۶ در این سال به طور موقت انجام شد که در نهایت اردیبهشت ماه ۹۷ به دستور بازپرس دادسرای فرهنگ و رسانه از دسترس کاربران به صورت کامل خارج گشت و تاکنون نیز رفع فیلتر نشده است. به موجب این رخداد، بحث استفاده از فیلترشکن‌ها و پوسته‌های تلگرام همچون هاتگرام و تلگرام طلایی در شبکه‌های اجتماعی داغ شد.

بزرگترین موج فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی مربوط به فیلترینگ تلگرام در اردیبهشت ۹۷ است. میزان محتوای تولید شده برای این موضوع در طول چهار سال گذشته بیش از دو میلیون پست در کانال‌های تلگرامی بوده است. علت آن تبلیغ فیلترشکن‌ها و پوسته‌های تلگرامی مختلف در کانال‌ها بوده که تا الان نیز ادامه داشته است. همین موجب شد تا میزان محتوای مربوط به این مساله در توییتر و تلگرام از دیگر مسائل بیشتر شود.

🔹گزارش چهار سال گذشته نشان می‌دهد که تنها مدتی پس از فیلترینگ تلگرام موجی از واکنش‌ها به اظهارات دادستان کل کشور درباره در دستور کار قرار دادن فیلترینگ اینستاگرام پدید آمد اما در نهایت تصمیم اجرایی برای این موضوع گرفته نشد. اینستاگرام در کشور فیلتر نشده هرچند برخی از مقامات مسئول باور دارند که این شبکه اجتماعی باید از مدت‌ها پیش در ایران مسدود می‌شد.

در ادامه‌ مساله‌ فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی، موج کوتاهی نیز در خصوص عدم نظارت بر فضای مجازی همراه با بحث شبکه ملی اطلاعات به وجود آمد که کاربران موافق فیلترینگ شبکه‌های مجازی خارجی، نسبت به عدم پیگیری دولت برای این موضوع انتقاد کردند.

ظهور شبکه اجتماعی کلاب هاوس در فروردین ۱۴۰۰ به بسترهای فضای مجازی و رو آوردن کاربران ایرانی برای عضویت در این شبکه اجتماعی، بحث فیلترینگ این شبکه را داغ کرد و پس از مدت کوتاهی نیز این اپلیکیشن در لیست شبکه‌های اجتماعی فیلتر شده (لااقل در بستر اینترنت سیار) قرار گرفت. تا به امروز هیچ نهادی مسئولیت فیلترینگ کلاب هاوس در اینترنت سیار را برعهده نگرفت، هرچند این روزها دیگر یا اساسا اختلالی وجود ندارد یا بسیار کم‌رنگ است.

🔹قطعی اینترنت
ناآرامی‌ها در سال‌های اخیر که منجر به اتفاقات و مسائل امنیتی گردید، عامل اصلی قطعی اینترنت در این سال‌ها بوده است. اعتراضات دی ماه ۹۶ و اعتراضات آبان ۹۸ در پی گرانی بنزین و اعتراضات مردم برخی استان‌ها، موجب قطعی اینترنت یا به شکل سراسری یا به شکل محدود در یک شهرستان شده است. این موضوع نشان از آن دارد که قطعی اینترنت ایران، وابستگی فراوانی به موضوعات و مسائل سیاسی امنیتی در کشور دارد.

بزرگترین موج قطعی اینترنت مربوط به آبان سال ۹۸ است که اینترنت سراسر کشور به مدت چند روز قطع شده بود. قطعی اینترنت دومین مساله از نظر برتری میزان محتوا در بین مسائل مربوط به محدویت‌های اینترنت و فضای مجازی است. در توییتر اما رتبه اول کل مسائل مربوط به قطعی اینترنت است؛ به عبارتی بیشترین دغدغه کاربران توییتر در طول این چند سال بحث رفع قطعی اینترنت بوده است.

🔹طرح صیانت و زمزمه‌های «اینترنت ملی»
صحبت از طرح ساماندهی فضای مجازی یا همان طرح صیانت با اسامی مختلف از دی ماه ۹۹ در مجلس آغاز شد اما در آن زمان هنوز به موج فراگیری تبدیل نشده بود. تیرماه امسال بود که این بحث مجددا داغ شد و نهایتا در ششم مرداد ۱۴۰۰ که بررسی این طرح کمیسیون فرهنگی مجلس به تصویب رسید، موج گسترده‌ای از واکنش‌ها به این موضوع پدید آمد. گزارش لایف وب نشان می‌دهد بزرگترین موج دفعی در خصوص مسائل آزادی اینترنت و شبکه‌های اجتماعی در روز ششم مرداد و در واکنش به این طرح شکل گرفته است.

اغلب واکنش‌ها، انتقاد، ابراز نگرانی یا ترس کاربران در خصوص قطع دسترسی به اینترنت جهانی، قطع ارتباط با کشورهای جهان، قطع یا فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی خارجی از جمله اینستاگرام و قطع ابزارهای تغییر دهنده IP بوده است. طرح صیانت موجب واکنش یک باره و هیجانی کاربران در آن روز و در نتیجه، پدیدآورنده اوج انتقادات در کاربران شده است.

نکته جالب این است که حتی پدیده‌ای مانند قطعی اینستاگرام و واتس‌اپ که یک پدیده جهانی بود در ابتدای امر دغدغه بسیاری از کاربران شد و آن را بی‌ارتباط با طرح صیانت ندانستند. این مساله نشان می‌دهد کاربران نسبت به هر نوع مسدودسازی حساس هستند و بی‌اعتماد شدند.

هم‌اکنون در بین مسائل مربوط به محدودیت‌های اینترنت و شبکه‌های اجتماعی، مهمترین مساله و دغدغه کاربران، طرح صیانت است چون که هنوز تصمیم نهایی و قطعی مجلس شورای اسلامی برای این طرح مشخص نبوده و در هاله‌ای از ابهام قرار دارد.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #طرح_صیانت #فیلترینگ #فضای_مجازی #مجلس

image

📣هیات رئیسه کمیسیون طرح صیانت امروز تعیین می‌شوند

🔰نخستین جلسه کمیسیون مشترک طرح «حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی» ظهر امروز با حضور نائب رئیس مجلس برگزار می‌شود.

🔹«لطف الله سیاهکلی» عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از نمایندگان منتخب برای عضویت در کمیسیون مشترک بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی» در گفتگو با مهر اظهار داشت: «نخستین جلسه کمیسیون مشترک بررسی طرح «حمایت از حقوق کاربران فضای مجازی و خدمات پایه کاربردی» ساعت ۱۳:۳۰ امروز یکشنبه ۱۸ مهرماه در دفتر علی نیکزاد نائب رئیس مجلس با حضور اعضای منتخب برگزار می‌شود.»

وی گفت: «این جلسه با هدف انتخاب هیأت رئیسه و تعیین ساختار کمیسیون مشترک، شیوه اقدام و نحوه انجام کار برگزار خواهد شد.»

🔹سیاهکلی افزود: «پس از برگزاری این جلسه، در جلسات آینده، مطابق با روند تعیین شده کمیسیون وارد بررسی ابعاد طرح می‌شود.»

پیش‌تر رییس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار کرده بود مقرر شده تا رسانه‌ها حضور فعال‌تری در کمیسیون مشترک داشته باشند و تمامی نشست‌های آن علنی است. حال هنوز مشخص نیست که جلسه پیش رو به طور علنی خواهد بود یا خیر چرا که به نظر می‌رسد جلسه امروز ربطی به بررسی ابعاد گوناگون طرح صیانت نخواهد داشت و مقدمات این بررسی را فراهم خواهد کرد. باید گفت مجلس طی ماه‌های اخیر، با حساسیت بسیاری در این مسیر گام برداشته است.

🔹از زمان اعلام جزئیات طرح صیانت تا به امروز فراز و نشیب زیادی پیرامون آن طی شده است. مجلس شورای اسلامی به این مساله که این طرح باید بر اساس اصل ۸۵ بررسی شود رای داده و بر این اساس طرح مذکور باید در کمیسیون تخصصی بررسی شود. با این وجود بخاطر حساس بودن بیش از حد این طرح، اعلام شد که نمایندگان رسانه‌ها در این جلسات حضور خواهند داشت. رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در اینباره گفته بود: «ما به مردم قول داده‌ایم که آن‌ها را از جزئیات بررسی طرح مذکور مطلع کنیم.»
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #طرح_صیانت #مجلس #فضای_مجازی

image

📣نماینده مجلس: وزیر ارتباطات تاکنون در زمینه طرح صیانت هیچ پیشنهادی نداده است

🔰یک نماینده مجلس با بیان اینکه وزیر ارتباطات در زمینه طرح صیانت از فضای مجازی مطیع مجلس است و هر چه مجلس مصوب کند را می‌پذیرد، از عدم ارائه پیشنهاد درباره طرح صیانت توسط عیسی زارع‌پور خبر داد.

🔹«محمدجواد نیک‌بین»، نماینده کاشمر و عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در رابطه با طرح صیانت از کاربران فضای مجازی گفت: «طرح صیانت از کاربران فضای مجازی مراحل طولانی را باید پشت سر بگذارد و به زودی و راحتی به تصویب نمی رسد، حدود یکی دو سال زمان خواهد برد. اما نهایتا در نتیجه این طرح، اتفاقی برای اینترنت و پلتفرم های ایرانی و خارجی رخ نخواهد داد. هنوز کمیسیون مشترک تشکیل جلسه نداده است. در این طرح به دنبال جلب رضایت مردم هستیم.»

نگرانی به حق مردم نسبت به طرح صیانت
او در ادامه گفت: «اشکالات و نگرانی های مردم پیرامون این طرح کاملا درست است زیرا این ناشی از عدم اطلاع رسانی مجلس است، مجلس در این زمینه اطلاع رسانی دقیقی نداشته است و به همین دلیل چنین دلهره و نگرانی بین مردم شکل گرفت. قطعا بعد از شروع بررسی روند این طرح و تصویب آن، شبهات مردم برطرف خواهد شد.»

🔹همچنین در خصوص نظر وزیر ارتباطات نسبت به این طرح افزود: «وزیر ارتباطات در این زمینه مطیع مجلس است و هر چه مجلس مصوب کند را می پذیرد و تاکنون پیشنهادی در این زمینه نداشته است.»
این موضوع در حالی است که، «سیدعلی یزدی‌خواه»، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس چندی پیش با بیان اینکه طرح صیانت از مهرماه مورد بررسی قرار خواهد گرفت، از درخواست هیئات رئیسه مجلس از ۹ کمیسیون مربوطه برای معرفی نفرات منتخب خود خبر داد و گفت: «قرار است طبق درخواست هیئات‌رئیسه مجلس، ۹ کمیسیون مربوطه،‌ نفرات منتخب خود را برای حضور در کمیسیون مشترک بررسی طرح صیانت اعلام کنند.»

🔹توپ در زمین مجلس
از سویی دیگر، «مجتبی توانگر»، نماینده مجلس نیز نسبت به این طرح اعتراض کرده و با اعلام مخالفت نسبت به آن گفته بود: «برخی از مواد این طرح چنان خام و مخرب است که تصویب و اجرای آن می‌تواند اخلال جدی در سازوکار حاکم بر فضای مجازی ایجاد کند. در این طرح حتی اهداف طراحان دلسوز آن نیز محقق نمی‌شود. این طرح منجر به فرار نخبگان از کشور می‌شود و اجرای کوتاه مدت آن نیز آثار زیان‌باری به دنبال دارد. مجلسی که شعار شفافیت را داد چرا می‌خواهد بررسی این طرح را در تاریکی پیش ببرد؟»

حالا با وجود سکوت وزیر ارتباطات در مقابل این طرح و عدم اظهار نظر مستقیم نسبت به آن باید دید نمایندگان مجلس به چه نتیجه‌ای خواهند رسید و در نهایت طرح صیانت قرار است با چه جزئیاتی تصویب شود یا حتی پرونده آن بسته شود.
منبع خبر:
www.digiato.com
#اخبار_تکنولوژی #مجلس #وزیر_ارتباطات #طرح_صیانت #فضای_مجازی

image