#html 3 پست

عنوان این جلسه : استایل دهی به متن در CSS | ویژگی‌های استایل Text - قسمت دوم

ویژگی font-family در CSS
با استفاده از ویژگی font-family می‌توانید فونت متن را تعیین کنید. تنها کافیست نام فونت موردنظر خود را در مقدار این ویژگی بنویسید. به مثال زیر دقت کنید:

<p style="font-family: tahoma;">این یک متن با فونت Tahoma است</p>

نکته: فونت مورد نظر باید در کامپیوتر شما نصب باشد. در غیر اینصورت متن با فونت مورد نظر نمایش داده نمی‌شود.

نکته: روش دیگری وجود دارد که فونت از سیستم کاربر خوانده نمی‌شود. بلکه از فایل‌های درون پروژه خوانده می‌شود. معمولا از این روش در پروژه های واقعی استفاده می‌شود.
این روش در جلسات بعدی آموزش داده می‌شود.


ویژگی text-shadow در CSS
با استفاده از ویژگی text-shadow می‌توانید سایه‌ای را برای متن در نظر بگیرید. این ویژگی ۴ پارامتر می‌گیرد که در زیر syntax این ویژگی را آورده‌ایم.

text-shadow: رنگ-سایه شعاع-تیرگی سایه-عمودی سایه-افقی;
به مثال زیر دقت کنید:

<p style="text-shadow: -5px 10px 5px blue;">این یک متن سایه دار است</p>

در پارامتر اول اگر عدد منفی وارد کنید (مانند مثال فعلی) سایه به سمت چپ و اگر عدد مثبت وارد کنید سایه به سمت راست حرکت می‌کند. در پارامتر دوم اگر عدد منفی وارد کنید سایه به سمت بالا و اگر عدد مثبت وارد کنید، سایه به سمت پایین حرکت می‌کند.

پارامتر سوم مربوط به حجم fade شدن سایه می‌شود. با تغییر عدد این پارامتر براحتی می‌توانید متوجه تغییرات ایجاد شده شوید. پارامتر چهارم مربوط به رنگ سایه می‌شود که در مثال ما از نام رنگ blue استفاده کردیم.

#html
#css
#html_css


عنوان این جلسه : آموزش پایه CSS

همانطور که در جلسات قبل دوره طراحی صفحات وب با HTML و CSS توضیح داده شد، زبان CSS برای استایل دهی به صفحات وب استفاده می‌شود. به زبان ساده‌تر می‌توان گفت که ما با استفاده از زبان CSS می‌توانیم شکل ظاهری یک عنصر در صفحه وب را تعیین کنیم.

در جلسه مربوط به آموزش پایه HTML با عنصر <p> آشنا شدید. این عنصر وظیفه ایجاد پاراگراف در صفحه را دارد. فرض کنید که ما در صفحه وب خود با استفاده از تگ p یک پاراگراف ایجاد کردیم. حال برای اینکه رنگ پس‌زمینه، رنگ متن، فونت متن و… که مربوط به پارامتر‌های ظاهری یک پاراگراف می‌شود را تعیین کنیم. باید از زبان CSS استفاده کنیم.


آموزش پایه CSS: نحو (Syntax) زبان

یکی از مواردی که در آموزش پایه CSS باید گفته شود، Syntax دستورات این زبان است. نحو نوشتن کدهای CSS بسیار ساده است و یک فرمول ثابت دارد. به تصویر زیر دقت کنید.

همانطور که در تصویر پایین می‌بینید، دستورات CSS از دو بخش اصلی تشکیل می‌شوند: انتخابگر و ویژگی‌ها

به زبان ساده تر و قابل فهم تر می‌توان اینگونه گفت که ما قرار است ابتدا عنصری را انتخاب کنیم، و بعد تعیین کنیم که روی آن عنصر خاص مجموعه‌ای از ویژگی‌ها اعمال شوند. این مجموعه را با استفاده از علامت‌های آکولاد باز و بسته { } مشخص می‌کنیم.

در مثالی که در تصویر فوق مشاهده می‌کنید، در قسمت انتخابگر حرف p را نوشته‌ایم. به عبارتی طرف حساب ما تمام عناصر p موجود در صفحه وب ماست. و با استفاده از علامت آکولاد یک مجموعه ویژگی را برای آن تعریف کرده‌ایم. در این مجموعه از دو ویژگی color و font-family استفاده شده است که اولی رنگ متن و دومی فونت متن را تعیین می‌کند.

نکته: می‌توان گفت برای هر استایلی یک یا چند ویژگی در زبان CSS وجود دارد که در دروس بعدی با بسیاری از آنها آشنا می‌شوید.

نکته: از روش‌های مختلف می‌توان یک یا چند عنصر خاص را انتخاب کرد. در این مثال ما با استفاده از نام عنصر، عنصر p را انتخاب کردیم. در دروس بعدی حتما روش‌های دیگر انتخاب عناصر در CSS را معرفی می‌کنیم.

#آموزش #اموزش_اچ_تی_ام_ال #اموزش_سی_اس_اس #اموزش_اچ_تی_ام_ال_سی_اس_اس
#html #css #html_css

image

* عنوان این جلسه : آموزش پایه HTML

در این جلسه قصد داریم به آموزش پایه HTML بپردازیم. همانطور که می‌دانید در سیستم‌های کامپیوتری هر فایلی دارای یک پسوند است. برای مثال پسوند فایل‌های کتاب الکترونیک pdf است. هر فایل در سیستم‌های کامپیوتری با توجه به پسوندی که دارد شناسایی می‌شود. برای کار با پسوندهای مختلف نیاز به نرم افزار های متفاوتی داریم.

برای مثال برای اینکه بتوانیم فایل‌های pdf را مشاهده کنیم، می‌توانیم نرم افزار adobe reader را نصب کنیم. یا برای مشاهده فایل‌های ویدیویی (با پسوند‌های مختلف) نیاز به نرم‌افزاری مثل KM Player داریم.


پسوند فایل‌های HTML
وقتی که به زبان HTML کد می‌نویسیم. در نهایت این کدها را با پسوند htm ذخیره می‌کنیم. یعنی کل خروجی کار ما یک یا چند فایل با پسوند htm. می‌شود. خب نرم افزاری که بتواند فایل‌های htm را اجرا کند چه نرم‌افزاری است؟ مرورگرهای صفحات وب یا همان Web Browser ها.

در حال حاضر بهترین مرورگر دنیا نرم افزار Google Chrome است که کاربران زیادی را به خود جذب کرده است. از دیگر مرورگرهای معروف می‌توان به Firefox، Opera، Safari و Internet Explorer اشاره کرد.

پس این نکته مهم را یاد گرفتید که فایل htm که خروجی کار ماست را می‌توانیم با مرورگر‌های مختلف اجرا کنیم و نتیجه کار خود را ببینیم.

نکته: کدهای html را می‌توان با دو پسوند htm و html ذخیره کرد. در عمل این دو پسوند هیچ تفاوتی باهم ندارند اما نکته بسیار مهمی در اینجا وجود دارد. در سیستم‌های کامپیوتری اکثر پسوند‌ها ۳ حرفی هستند و ممکن است که بعضی از سیستم ها از پسوند‌های ۴ حرفی و غیره پشتیبانی نکنند. پس برای اینکه به مشکلی برنخورید بهتر است همیشه از پسوند htm استفاده کنید.

مفاهیم پایه HTML
کدهای HTML از ده‌ها، صدها و حتی گاهی اوقات هزاران تگ (tag) در کنار هم تشکیل می‌شود. زبان HTML صدها تگ دارد که هرکدام وظیفه و عملکرد مخصوص به خود را دارند. نگران نباشید، یادگیری این تگ‌ها بسیار آسان است و ما از درس‌های آینده سعی می‌کنیم در هر جلسه چند تگ مهم و کاربردی را به شما آموزش دهیم.

#آموزش #اموزش_اچ_تی_ام_ال #اموزش_سی_اس_اس #اموزش_اچ_تی_ام_ال_سی_اس_اس
#html #css #html_css

image