دانشگاه صنعتی امیرکبیر

'افتتاح مرکز پژوهشی سامانه‌های هوشمند دیجیتال دانشگاه صنعتی امیرکبیر'

مراسم افتتاح مرکز پژوهشی سامانه‌های هوشمند دیجیتال دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حضور دکتر علیرضا رهایی سرپرست دانشگاه، دکتر محمد مهدی نژاد معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح، دکتر محمد جواد عامری معاون پژوهش و فناوری و دکتر رضا صفا بخش رئیس دانشکده مهندسی کامپیوتر برگزار شد...

🔹 سه چالش اصلی برای همکاری دانشگاه با صنعت در حوزه هوش مصنوعی

🔹 جذب نیروهای جدید حوزه مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

🔹جذب نیروهای جدید حوزه مهندسی کامپیوتر در دانشگاه صنعتی امیرکبیر

در سایت دانشگاه بخوانید:
https://aut.ac.ir/content/16181/

image
image
image

'دانشجویان مشروطی از ترم جدید ساماندهی می شوند'

سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از ساماندهی دانشجویان دارای افت تحصیلی و مشروطی از ترم جاری خبر داد و گفت: ورود استاد مشاور برای صحبت با دانشجویان، اطلاع به خانواده و خود دانشجو و در نهایت معرفی به مرکز مشاوره سه اقدامی است که با دانشجویان دارای افت تحصیلی انجام خواهیم داد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در شورای سلامت و سبک زندگی اسلامی ایرانی که با حضور دکتر ابراهیم نعیمی مدیرکل دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم ، حجت الاسلام رجبی رئیس دفتر نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، دکتر میلاد رضایی معاون توسعه و مدیریت منابع و دکتر ساره ایزدیان رئیس مرکز مشاوره برگزار شد گفت: حدود ۱۲ سال پیش طرح "انتقال زندگی دانش آموزی به دانشجویی" را با ۱۸ برنامه و آیتم تنظیم و به عنوان یک برنامه آموزش اجباری اجرا کردیم که در انتهای آن آزمون برگزار می‌کردیم که معیاری برای ثبت نام ترم بعد دانشجویان محسوب می‌شد. اما بعد از سال ۹۳ طی تغییر و تحولات مدیریتی این طرح کنار گذاشته شد. اما امسال طی جلسه‌ای ارزیابی کردیم که طرح فوق طرح خوبی بوده و حتی دو هفته پیش جلسه‌ای با اساتید ورودی جدید خود داشتیم که برداشت خود از کلاس‌های خود بیان می‌کردند به طوریکه ۸۰ درصد آنها تاکید کردند برنامه فوق را دوباره راه اندازی کنیم.
رهایی از ساماندهی مشروطی‌ها از سال جاری خبر داد و گفت: بخشی از این طرح را حوزه آموزشی و بخشی نیز حوزه دانشجویی انجام می‌دهند. در واقع دانشجویی که در ترم جاری به دانشگاه ورود می‌کند ممکن است افت معدل با مشروطی یا بدون مشروطی پیدا می کند به همین جهت نیز ما سه کار را انجام می دهیم که یک گروه استاد مشاور است که به او آموزش می دهیم با این دانشجویان چگونه باید برخورد کنند. دوم این افت یا مشروطی را به خانواده دانشجویان اطلاع می دهیم در نهایت اطلاع رسانی به خود دانشجو هست و اعلام می کنیم شما دچار مشکل هستید و باید علت آن در حوزه دانشجویی و مشاوره مورد بررسی قرار بگیرد.
وی همچنین یادآور شد: چارت فوق و سامانه آن تایید شده است و از این ترم اجرایی خواهد شد، به عبارت دیگر ما افت تحصیلی و مسائلی که منجر به افت تحصیلی دانشجویان می شود را بررسی و با علل آن برخورد فعال خواهیم کرد در این زمینه برنامه‌ریزی جدی نیز صورت گرفته است.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار کرد: تلاش می‌کنیم بتوانیم فضای جدید فیزیکی برای مرکز مشاوره دانشجویان فراهم کنیم و تسهیلات بیشتری را در اختیار آنها قرار بدهیم به طوریکه فضایی خارج از محیط دانشگاه در این زمینه در نظر گرفتیم چرا که شلوغ ترین نقاط دانشگاه ما در همان مرکز مشاوره است به این جهت تلاش کردیم فضای فیزیکی چسبیده به دانشگاه ولی جدا از دانشگاه برای این امر در نظر بگیریم.

image

دانشگاه صنعتی امیرکبیراکتشافات، اختراعات و دستاوردها
توسط محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر؛بررسی مکانیسم عبور آب، یون و سوخت درون شبکه پلی الکترولیتی/ بهینه سازی غشاهای پلی الکترولیت

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تکیه بر دانش خود موفق به بررسی مکانیسم عبور آب، یون و سوخت در شبکه پلی الکترولیتی به منظور بهینه سازی غشاهای پلیمری تبادلگر یونی با استفاده از ابزار شبیه سازی دینامیک مولکولی شدند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، محمد جعفررضایانی دانش‌آموخته مقطع دکتری و مجری طرح «شبیه‌سازی دینامیک مولکولی نفوذ آب در شبکه های پلی الکترولیتی: اثر گروه‌های آب‌دوست و آب‌گریز» گفت: کمبود یک مطالعه جامع از بررسی فرایند اصلی نفوذ کوچک مولکول ها مانند آب، یون و سوخت (عموماً متانول) درون سامانه های پلی الکترولیتی (غشاهای تبادلگر یونی) مورد استفاده در پیل های سوختی و غشاهای تصفیه کننده آب و همچنین پارامترهای ساختاری شبکه پلی الکترولیت بر این فرایند ما را بر آن داشت تا به مطالعه دقیق تر در این حوزه بپردازیم.
وی ادامه داد: دلیل اصلی این کمبود ناتوانی دستگاه‌های آزمایشگاهی در مشاهده جزئیات فرایند نفوذ و تأثیر پارامترهای ساختاری شبکه پلی الکترولیت بر فرایند نفوذ در مقیاس مولکولی است که با استفاده از ابزار شبیه‌سازی دینامیک مولکولی پارامترهای مؤثر بر این فرایند، از جمله تأثیر پارامترهای ساختاری شبکه پلی الکترولیت بر فرایند نفوذ با دقت مولکولی مورد بررسی قرار گرفت.
وی با بیان اینکه ابزار شبیه‌سازی دینامیک مولکولی به بررسی فرایندهای مختلف فیزیکی و شیمیایی در مقیاس مولکولی می‌پردازد، گفت: با شناخت پارامترهای تأثیرگذار بر فرایند نفوذ در مقیاس مولکولی یا میکروسکپیک می‌توان رفتار سیستم را در مقیاس بزرگ یا ماکروسکپیک پیش بینی کرد.
وی ادامه داد: در این تحقیق، علاوه بر نحوه تشکیل کانال‌های آبی و بررسی پارامترهای ساختاری تأثیر گذار بر فرایند نفوذ کوچک مولکول‌های مذکور، توانستیم یک رابطه کمّی بین پارامترهای اصلی ساختاری شبکه پلی الکترولیت تعیین کننده رفتار نفوذ و ضریب نفوذ کوچک مولکول‌ها با استفاده از ابزار شبیه سازی دینامیک مولکولی ارائه دهیم که به نوبه خود گام بسیار مهم و ایده بسیار جدید در بررسی رفتار نفوذی درون پلی الکترولیت‌های تبادل یونی هست.
به گفته محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر، برای بررسی یک فرایند با استفاده از شبیه‌سازی دینامیک مولکولی و به عنوان اولین چالش نیاز است تا ثابت کنیم نتایج حاصل از شبیه سازی دینامیک مولکولی نتایج قابل اعتمادی است. به این منظور، نیاز به معرفی دقیق سامانه‌های پلیمری مورد مطالعه به نرم‌افزار شبیه سازی و همچنین مقایسه برخی از داده های شبیه سازی با داده های آزمایشگاهی، مانند دانسیته، است.
وی ادامه داد: به دلیل جدید بودن موضوع مورد مطالعه و نبود مطالعات شبیه سازی پلی الکترولیت‌های مذکور محاسبات بسیار زیادی برای پارامتریزه کردن ساختارها انجام شد که در حقیقت پیچیدگی اصلی این پژوهش بود و زمان بسیار زیادی را به خود اختصاص داد.
وی گفت: استفاده از غشاهای تبادل یونی در صنایعی مانند تولید پیل‌های سوختی، غشاهای تصفیه آب و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد.
از یک طرف، به دلیل هزینه بسیار پایین‌تر ابزار شبیه‌سازی دینامیک مولکولی در مقایسه با روش‌های آزمایشگاهی و از طرفی دیگر قابلیت مشاهده فرایند در مقیاس مولکولی توسط این ابزار، که توسط هیچ دستگاه آزمایشگاهی قابل مشاهده نیست، روش شبیه‌سازی دینامیک مولکولی به یک ابزار استثنائی برای انجام پروژه‌های مربوط به فرایند نفوذ و مطالعات مشابه تبدیل شده است.
وی با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: کاربردهای این مطالعه بهینه‌سازی غشاهای پلیمری از جمله پلی الکترولیت‌ها به منظور بهبود انتخاب پذیری آن برای عبور کوچک مولکول‌ها است. منظور از انتخاب پذیری قابلیت عبورپذیری جزء دلخواه بدون عبوردهی اجزای بی‌اهمیت است. به عنوان مثال، در بحث پیل‌های سوختی هدف اصلی ما عبور دهی بالای یون و جلوگیری از عبور سوخت است که معمولاً سوخت مورد استفاده در پیل‌های سوختی متانول است.
گفتنی است، اساتید راهنمای این پروژه دکتر فرهاد شریف، دکتر حسام مکّی و استاد مشاور دکتر رولاند نتز هستند.

image
image

چرا «دانشگاه صنعتی امیرکبیر» را انتخاب کردم؟
نودانشجویانِ «رتبه‌ برتر» پاسخ می‌دهند ...

تهیه شده توسط: اداره روابط عمومی دانشگاه
آبان ۱۴۰۲


سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر: راه اندازی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه و سازمان انرژی هسته‌ای

رییس سازمان انرژی اتمی از دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر بازدید کرد.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر از راه اندازی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی مشترک بین دانشگاه و سازمان انرژی هسته‌ای خبر داد و گفت: قرار بر این شد که مشارکت و همکاری بین دانشگاه و سازمان انرژی هسته‌ای به شیوه‌های مختلف نظیر تاسیس آزمایشگاه‌های مشترک و ایجاد مراکز برای انجام پژوهش‌های مشترک ادامه پیدا کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دکتر علیرضا رهایی در حاشیه بازدید رییس سازمان انرژی اتمی از دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر تاکید کرد: همکاران من در این دانشکده از پیش‌کسوتان صنعت هسته‌ای هستند که هر کدام از آنها برای کشور و نظام منشا خیر و برکت بوده و فعالیت‌های بسیار مفید، موثر و ارزشمندی انجام دادند.

دکتر رهایی اظهار کرد: در حال حاضر بیش از ۱۱۰ دانشجوی دکتری و ۲۷۵ دانشجوی کارشناسی ارشد در رشته‌های مختلف از جمله پرتو پزشکی، رادکتور و غیره در دانشکده مهندسی انرژی و فیزیک در حال تحصیل هستند و عزم دانشگاه این است که تمامی امکانات و پتانسیل خود را در ارتقا صنایع مختلف بخصوص صنعت هسته‌ای بکار بگیرد. تا بتوانیم با وجود تحریم‌هایی که به کشورمان اعمال شده وبرای تهیه هر ابزاری زحمات زیادی کشیده می شود، آسیب‌ها را کاهش دهیم و تک تک وسایل مورد نیاز در این صنعت را ساخته و گره‌هایی از مشکلات صنعت خودمان حل شود. به طوریکه از "علم" برای انجام خدمت استفاده شود نه اینکه علم را برای تولید مقاله بکار بگیریم.
سرپرست دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: یادی می کنم از شهید دکتر شهریاری که از دانشجویان دانشکده مهندسی هسته‌ای این دانشگاه بودند و مدتی نیز در این دانشکده تدریس داشتند. اما در مسیر دانش هسته‌ای کشور شهید شدند. همچنین بسیاری از افراد این دانشکده نظیر مصطفی سهراپ پور و غیره که دستشان از دنیا کوتاه شده است، اما یادشان فراموش شدنی نیست و جز افتخارات کشور بوده و هر کدام یک قدم را در حوزه هسته ای پیش بردند.

image