+664 آموزش
1 - مفاهیم اساسی در خبرنویسی 1 - روشنی خبر clear 2 - درستی خبر accuracy 3 - جامعیت خبر complete 1 - روشنی خبر clear خبر باید ساده، روشن و بدون ابهام تنظیم شود. مهمترین دلیل ابهام در خبر، درک نادرست خبرنگار از موضوع خبر است که این اشکال را با مطالعه و پرسش از منبع می توان رفع کرد. نکته دیگر آنکه در خبرهای دارای اصطلاحات علمی، حقوقی، پزشکی و فنی و…، مطلب باید به گونه ای انتشار یابد که اولا فهم مطلب برای همگان آسان باشد، همچنین این ساده نویسی به ارزش علمی خبر آسیبی وارد نیاورد. 2 - درستی خبر accuracy صحت خبر ارزش و اعتبار خبر است و در ورت نبود اطلاعات لازم و عدم صحت خبر، اعتماد میان مخاطب و رسانه از بین می رود. وجود تکذیبیه نشان از عدم دقت در این مفهوم اساسی دارد که در مواردی می تواند موجب مشکلات قانونی نیز شود. ازسوی دیگر درج مطالب فاقد صحت، اطمینان و مطالعه قبلی موجب بی اعتمادی و کاهش مخاطبان رسانه و رفتن آنان به سمت رسانه های دیگر است. 3 - جامعیت خبر complete اطلاعات در خبر باید به ورت جامع و کامل داده شود. دادن اطلاعات آرشیوی و اشاره به سابقه خبر و پاسخگویی به 6 عنصر خبری (کی، کجا، که، چرا، چه و چگونه) در خبر ضروری است.
آشنایی با ارزش های خبری هر رویدادی را نمی توان خبر نامید، زیرا بسیاری از رویدادها ارزش انتقال به مخاطب را ندارند. معیارها و شرایطی که در ماهیت یک رویداد موجودند و بر مبنای آنها می توان رویداد را ارزشیابی کرد ارزش های خبری نام دارند. اهمیت این ارزش ها به دلیل آن است که خبرنگار را هم در سوژه یابی و تنظیم خبر یاری می دهد، هم به عنوان معیار مقایسه، ارزش گذاری و گزینش رویدادها برای انتشار توسط رسانه مورد استفاده قرار می گیرد. 1 - دربرگیری 2 - شهرت 3 - برخورد وتضاد 4 - تازگی 5 - عجیب واستثنا 6 - فراوانی تعدادومقدار 7 - مجاورت جغرافیایی 8 - مجاورت معنوی
ارکان مقاله نویسی 1 - وحدت موضوع: اولویت موضوع اصلی است و نباید با موضوعات پراکنده و حواشی از دید مخاطب خارج شود. 2 - وحدت زمان: مخاطب باید قادر باشد با زمان مقاله مرتبط گردد و آنرا لمس کند. 3 - وحدت مکان: مخاطب باید قادر باشد همانند زمان با مکان رویداد احساس قرابت کند. 4 - انسجام: یکپارچگی جز به جز مقاله با رعایت نگارش و قواعد دستوری حفظ شود. 5 - استنتاج: راه حل و پیشنهاد را به ساده ترین،روشن ترین و خلاصه ترین شکل ممکن ارائه بدهیم.
ایده هایی برای گزارش نویسی: 1 - استفاده از دیگر مقالات در همان موضوع 2 - بررسی ابهامات و سوالات در مقالات و گزارشهای مختلف 3 - مرور یادداشتهای تحقیقاتی خود 4 - علاقه و پیگیری مطالبی که به آن علاقمندیم. 5 - برای بررسی موضوعات، موضوعات مرتبط را مطالعه کنیم و دانش خود را بالا ببریم. 6 - در موضوع مقاله مطالب بدیع و جدید را پیگیری کنیم. 7 - مقاله خود را به مطالعات موجود موجود متصل کنیم. 8 - تمرکز بر آن چه که میتوانیم رارائه کنیم. 9 - به دنبال فراخوان برای مقالات و گزارشهای خاص باشیم. 10 - مشورت با دبیر، همکار، مدیر و ... همفکری، صحبت و راهنمایی بگیرید.
* قدرت ارتباط گیری مهمترین رکن روزنامه نگار - خبرنگار است. ویژگیهای یک روزنامهنگار خوب برای گزارش اخبار: 1 - سبک نوشتاری عالی 2 - املاء ، دستور زبان و نقطهگذاری خوب 3 - علاقه و دانش به موضوعی که در موردش مینویسد 4 - حفظ آرامش در زمان بحران 5 - کنجکاو و مصمم 6 - مهارتهای ارتباطی و شنیداری خوب
آیا از حذف ارتباط خود اطمینان دارید؟
خیلی از شرکت ها دنبال نیرو میگردن؛ اول یه سر به بخش موقعیت های کاری و کارآموزی بزن شاید موقعیت دلخواهت اونجا باشه!
ثبت نیاز تحصیلی جدید