666 ساعت آموزش تخصصی در

آموزشـــــــــگاه روبرد

با اشتراک حرفه ای روبرد به همه آموزش ها دسترسی داشته باش!

مشاهده آموزش ها

⭐ملیکا ابراهیمی سرخ آبادی، دبیر انجمن علمی دانشجویی محیط زیست دانشگاه الزهرا (س) با اختراع ماده‌ای زیست تخریب پذیر از جلبک Cladophora Glomerta ، توانست جایگزینی برای پلاستیک در صنعت ظروف یکبار مصرف تولید کند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه الزهرا (س)، این زیست شناس الزهرایی با سه سال تحقیق و پژوهش توانست با الگوبرداری از دیواره سلولی گیاهی، محصولی را به ثبت رساند که بتواند جایگزین مناسبی برای پلاستیک در صنعت ظروف یکبار مصرف باشد.
زیست تخریب پذیری، مقاومت حرارتی بالا و استحکام مطلوب از ویژگی های بارز این محصول است. این اختراع که با استفاده از جلبک سبز رشته ای کلادوفورا گلومرتا و ترکیبات گیاهی دیگر ساخته شده است، می‌تواند ظرف مدت ۷۵ روز در خاک تخریب شود.
از جمله خواص فیزیکی و مکانیکی آن میتوان به نتایج آزمون‌های زیر اشاره کرد : (آزمایشات در پژوهشگاه علمی کابردی رازی انجام شده است)
آزمون سختی (Hardness Shore D) : ASTM D۲۲۴۰-۱۵
این خمیر دارای میزان سختی میانگین ۵۳ می‌باشد که مقاومتی بالاتر از چرخ های لاستیکی (۴۰) و کمتر از ۷۵ (کلاه ایمنی) دارد.
*آزمون آنالیز حرارتی : ASTM D۳۴۱۸-۱۲
این ماده در دمای ۲۸۰ درجه سلسیوس تخریب میشود (ذوب نمیشود و آتش نمیگیرد)
*آزمون مقاومت به ضربه: (Falling) دستورالعمل متخصص
در این آزمایش به خمیر ‌زیست‌تخریب‌پذیر قالب گیری شده به میانگین ۱ میلی‌متر وزنه ۳۰۰ گر‌می ‌(با ۳ رنج کمتر طبق صلاح دید مختصص) و قطر تقریبی فرو رونده ۱۶ میلی‌متر از ارتفاع۳۰ سانتی‌متری مورد آزمایش قرار گرفت و هیچ‌گونه تغییر حالت‌، تخریب و شکستگی مشاهده نشد.
*آزمون دانسیته : ASTM D۷۹۲-۱۳ Method A
این خمیر با وجود مقاومت بالا و نتایج مطلوب این ازمایشات‌، دارای چگالی میانگین ۰.۹۵۸ گرم بر سانتی‌متر مربع بوده (تقریبا کمتر از چگالی آب)
اظهارنامه این اختراع در تاریخ ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۰به اداره اختراع ارائه و با تایید مرجع داوری (پارک علم و فناوری پردیس) در تاریخ۱۰ شهریور ۱۴۰۰ موفق به دریافت شماره ثبتی ۱۰۵۱۱۶ از سازمان ثبت اسناد و املاک کل کشور شد.
#دانشگاه_الزهرا

image