#رمزنگاری 1 پست

۷ خصیصه کلیدی رمزارز:

۱- دیجیتالی بودن: رمز ارز ها فقط به صورت دیجیتالی و بر روی کامپیوترها وجود دارن. هیچ سکه یا اسکناسی در کار نیست. هیچ پولی به عنوان پشتوانه در بانک‌های مختلف مثل بانک مرکزی برای رمز ارز ها وجود نداره!
۲- غیر متمرکز: رمز ارزها سرور مرکزی ندارن.اونا معمولاً در بین شبکه‌ای از هزاران کامپیوتر توزیع شدن. شبکه‌هایی که سرور مرکزی نداشته باشن، شبکه‌های غیر متمرکز نامیده می‌شن.
۳- همتا به همتا: رمز ارز ها به صورت آنلاین از یک شخص به شخص دیگر منتقل می‌شن. کاربران رمز ارز از طریق بانک، پی‌پال (PayPal) یا فیسبوک با هم در ارتباط نیستن. اونا بدون واسطه با یکدیگر داد و ستد دارن. در دنیای پول فیات، بانک‌ها، پی‌پال و فیسبوک به عنوان اشخاص ثالث معتمد شناخته می‌شن. اما در دنیای رمز ارز ها هیچ شخص ثالث معتمدی وجود نداره!
۴- نام مستعار: این مورد یعنی برای استفاده از رمز ارز ها یا به تملک درآوردن اونا لازم نیست حتما اطلاعات شخصی خود را ارائه کنید. شما می‌تونی با یک نام مستعار و به صورت ناشناس به معامله رمز ارزها بپردازی.
۵- بدون نیاز به اعتماد: عدم وجود اشخاص ثالث معتمد به معنای این است که برای استفاده از سیستم لازم نیست لزوماً به شخص یا سازمان دیگری برای نظارت و کنترل دارایی خود اعتماد کنین. کاربران در همه حال کنترل کامل پول و اطلاعات خود را در اختیار دارن.
۶- رمزنگاری ‌شده: هر کاربر کد ویژه‌ای داره که از دسترسی سایر کاربران به اطلاعات او جلوگیری می‌کنه. به این عمل رمزنگاری گفته می‌شه و هک کردنش تقریباً غیرممکنه. این‌جاست که بخش Crypto از اصطلاح Cryptocurrency وارد بازی می‌شود. Crypto به معنای رمزنگاری شده و مخفی شده است. وقتی اطلاعات از طریق رمزنگاری مخفی می‌شه، اصطلاحاً می‌گن که اطلاعات رمزنگاری شده.
۷- جهانی: هر کشور ارز مخصوص به خودش رو داره که بهش ارز فیات می‌گن. انتقال ارزهای فیات در سطح جهانی کار سختیه. رمز ارز هارو به راحتی میشه به سراسر جهان ارسال کرد. ارزهای رمزنگاری ‌شده به ارزهای بدون مرز هم موسوم هستن!

#رمزارز #فیات #رمزنگاری