#دانستی_های_شیمی 1 پست

Elnaz M
شیمی آلی دانشگاه تبریز }
3 سال قبل  قبل

#دانستی_های_شیمی

راز حس خوب شکلات🍫

✅ فنیل اتیل آمین : ماده شیمیایی است که بطور طبیعی در مغز تولید می شود اما در شکلات نیز با غلظت بسیار زیادی وجود دارد. این ماده در مغز بعنوان محرک عمل می کند و عملکرد پایانه عصبی دوپامین را افزایش می دهد که باعث احساس لذت می شود.

✅تریپتوفان: یک آمینداسید ضروری برای انسان است که بدن نمیتواند آن را تولید کند بنابراین باید از منابع غذایی تامین شود. این ماده در شکلات وجود دارد که در بدن نقش مهمی در سنتز سروتونین از پایانه عصبی دارد در نتیجه باعث حس لذت می شود.

✅ تئوبرومین: این ماده از همان ترکیبات کافئین بوده و به ساختار آن بسیار شباهت دارد و با روشی مانند آن ها عمل میکند یعنی گیرنده های آدنوزین را در مغز مسدود کرده و خواب آلودگی را کاهش می دهد. هرچه شکلات تیره تر و تلخ تر باشد غلظت این ماده بیشتر است.