#بیشتر_بدانیم 5 پست

جنگ جهانی نوآوری
به مناسبت فرجه برای کارخانه نوآوری آزادی

در بهار ۱۹۴۰، زمانی که چکمه‌های فاشیسم هیتلری فرانسه رو در هم کوبید، آمریکاییها نگران شدند که دیر یا زود باروتهای جنگ جهانی بر سر آمریکا هم فرود میاد. معاونت سابق مؤسسه‌ی فناوری ماساچوست (اِم‌آی‌تی) به نام «وِنِوار بوش»‌ با فرانکلین روزولت ملاقات می‌کنه تا ضعف فناوری نظامی آمریکا رو گوشزد کنه. ونوار بوش از روزولت یک سازمان مستقل می‌خواد تا بهترین دانشمندان سراسر کشور رو گرد هم بیاره و با سرمایه‌گذاری وسیع در پژوهش و توسعه‌ی فناوری، عقب‌ماندگی نظامی آمریکا رو جبران کنه.



این سازمان که به نام «اداره‌ی پژوهش و توسعه‌ی علمی» (مخففش OSRD) شناخته میشه، با همکاری دانشگاه‌های مطرح کشور و شرکتهای بزرگ خصوصی، در عرض چندسال فناوریهایی توسعه داد که نه تنها ورق جنگ رو به سود نیروهای متفقین برگردوند، بلکه این فناوریها به بخشهای تجاری/غیرنظامی اقتصاد هم «سرریز» (Spillover) کرد. مهم‌ترینِ این فناوریها شامل پنیسیلین، رادار، دانش درمان مالاریا، آفت‌کُش DDT، موتور جت، ریزموج (مایکروویو)، کامیون آبی-خاکی، کامپیوتر الکترونیکی و انرژی هسته‌ای هستن که کیفیت زندگی بشر رو تا به امروز دگرگون کردند.


سؤالی که پیش میاد اینه که چطور یک «چالش نظامی» مثل جنگ دوم جهانی به توسعه‌ی فناوریهایی می‌انجامه که محرّک بخشهای تجاری اقتصاد میشه؟


برای پاسخ به این سؤال، به زودی مقاله‌ای در یک جورنال معتبر اقتصادی منتشر میشه که به ادبیات اقتصادی جنگ دوم جهانی و آثار فناورانه‌اش می‌پردازه و با تکنیکهای پیچیده آماری، رابطه‌ای بین سرمایه‌گذاری اداره‌ی پژوهش و توسعه‌ی علمی آمریکا (OSRD) و رشد ثبت اختراع (پتنت) در مناطق مختلف جغرافیایی آمریکا تخمین میزنه.


اهمیت این مقاله در اینجاست که تونسته ادبیات اقتصادی جنگ جهانی رو از یک فرآیند دقیق و سخت‌گیر داوری در یک جورنال 'تاپ فایو' اقتصادی (AER) با موفقیت عبور بده و به همین خاطر ارزش و اعتبار دوچندانی به این ادبیات بخشیده؛ در واقع موضوعی که تا دیروز پژوهشگران غیراقتصاددان جسته گریخته درباره‌ش می‌نوشتن، حالا با استفاده از شواهد دقیق آماری به جریان اصلی اقتصاد راه پیدا کرده.



به عقیده مقاله، اون دسته از نواحی جغرافیایی آمریکا و اون شاخه‌هایی از فناوری که حمایت بیشتری از سمت اداره‌ی پژوهش و توسعه (OSRD) دریافت کردند، شاهد رشد پتنت و ثبت اختراع بیشتری نسبت به اون دسته از نواحی جغرافیایی و شاخه‌های فناوری‌ای بودند که حمایت کمتری دریافت کردند.



اولین نکته‌ی مطالعه اینه که در سالهای دهه‌ی ۳۰ میلادی تا حوالی سال ۱۹۴۰، روند رشد ثبت اختراع در مناطق جغرافیایی مورد مطالعه رشد راکدی داشته و در برخی از سالها هم رشدش منفی بوده. در اوایل دهه‌ی ۴۰، با شکلگیری اداره‌ی پژوهش و توسعه‌ی علمی، شاهد جهش در ثبت اختراع هستیم که نشون‌دهنده‌ی حمایت وسیع اداره‌ی پژوهش و توسعه از تولید فناوریهای نظامیه. با پایان جنگ در سال ۱۹۴۵، نرخ ثبت اختراع افت میکنه و به روال قبل از جنگ برمی‌گرده تا اینکه در دهه‌های ۵۰، ۶۰ و ۷۰ میلادی دوباره شاهد یک رشد تصاعدی در نرخ ثبت اختراع هستیم.



مقاله با مقایسه‌ی شواهد آماری بین نواحی مختلف جغرافیایی، شاخه‌های مختلف فناوری و میزان حمایتهایی که اداره‌ی پژوهش و توسعه به این نواحی و فناوریها پرداخت کرده، پی میبره که نیروی محرک رشد تصاعدی پتنتها در سالهای پسا-جنگ جهانی، اون دسته از فناوریهایی (مثل الکترونیک) هستند که اداره‌ی پژوهش و توسعه در طول جنگ از اونها بیشترین حمایت رو کرده بود. در این بین، شهرستان «میدلسکس» که زادگاه بزرگترین پیمانکاران اداره‌ی پژوهش و توسعه‌ی آمریکا (دانشگاه ام‌آی‌تی و هاروارد) بوده، رشد چشمگیری در ثبت اختراع فناوری الکترونیک/الکتریکال تجربه می‌کنه که برخلاف روندی بوده که در دهه‌ی ۳۰ میلادی داشت.

همچنین، مقایسه‌ی ثبت اختراعات آمریکا با ثبت اختراعات فرانسه و بریتانیا نشون میده که اون شاخه‌های فناوری که اداره‌ی پژوهش و توسعه بیشترین حمایت رو در جنگ ازشون کرده بود، نرخ ثبت اختراع بیشتری نسبت به ثبت اختراعات بریتانیا و فرانسه داره.

#بیشتر_بدانیم


✅ ساخت فایل ارائه به کمک MagicSlides

🪄 این ابزار محتوای ویدئو یوتیوب، صفحه وب، فایل PDF و متن رو به فایل ارائه و اسلاید تبدیل می‌کنه.

همچنین این امکان وجود داره که از محتوای فایل‌های ارائه و اسلایدها سوال بپرسید.

#بیشتر_بدانیم

image

وب‌سایت watermarkremover.io
قدرت خیلی خوبی برای حذف واترمارک و لوگو روی عکس‌ها داره.

#بیشتر_بدانیم

image

✍برترین دانشگاه‌های جهان در رشته معماری

📝آخرین نسخه رتبه بندی کیو اس برای رشته معماری در سال ۲۰۲۳ میلادی به شرح ذیل است:

۱- کالج دانشگاهی لندن (UCL ) ( لندن، انگلیس)

۲- موسسه فناوری ماساچوست (MIT)( کمبریج، آمریکا)

۳- دانشگاه صنعتی دلفت ( دلفت، هلند)

۳- موسسه فناوری فدرال سوئیس (زوریخ، سوئیس) (سوم مشترک)

*هیچ دانشگاهی حائز رتبه چهارم نشد.

۵- دانشکده معماری منچستر(منچستر، انگلیس)

۶- دانشگاه هاروارد ( کمبریج، آمریکا)

۷- دانشگاه ملی سنگاپور (NUS)( سنگاپور، سنگاپور)

۸- دانشگاه شینهوا( پکن، چین)

۹- دانشگاه کالیفرنیا، برکلی ( برکلی، آمریکا)

۱۰- دانشگاه پلی تکنیک میلان (میلان، ایتالیا)

#بیشتر_بدانیم

مارو به دوستاتون معرفی کنید😉


♨️ آموزش ساخت اکانت در openAI
1 وی پی ان رو روشن کنید و وارد سایت اوپن ای‌آی شوید.
2 ابتدا ایمیل را وارد کنید و ثابت کنید ربات نیستید.
3 ایمیلی را که به آن دسترسی دارد انتخاب کنید و رمزی را که از این پس رمز ورود شما به اوپن ای‌آی خواهد بود وارد کنید.
4 یه ایمیل از سمت اوپن ای آی ارسال میشه که باید روش کلید کنید ؛ یوزر و پسورد رو وارد کنید.
5 در مرحله بعد یک سری از مشخصات شخصی خودتان را وارد کنید. این مشخصات در هویت حساب شما نقش اصلی دارد.
6 خببب ، حالا رسیدیم مهم ترین بخشش که ثبت شماره است و طبق معمول شماره ایران محرومه :/
باید یه شماره یک بار مصرفی که تو لیست تحریم های اوپن ای آی نیست رو وارد کنید ؛ میتونید از سرویس های داخلی و خارجی استفاده کنید و برای این که تبلیغ نشه از گذاشتن لینک سایت معذوریم.
7 در نهایت قراره به چند تا از سوالات اوپن ای آی پاسخ بدیم که دیگه زحمتش رو خودتون بکشید ؛ تو پست های بعدی هم نحوه استفاده از این سرویس هم قرار میدیم...
‼️تنها با ثبت نام در یکی از سرویس های اوپن ای آی میتونید از تمام زیر مجموعه هاش از جمله chat gpt استفاده کنید!!!
#بیشتر_بدانیم