#اخبار 50 پست

اخبار سیاسی cya30
خبرنگاری خبر }
12 ماه قبل  قبل

نظام سیاسی کنونی ایران، بر قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران استوار است که در سال ۱۳۵۸ تصویب شد. ایران کنونی، در واقع یک جمهوری اسلامی با بخش قانون‌گذار است. دستگاه‌های اجرایی، مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه، در پایان، زیر نظر روحانیت کار می‌کنند.

سیاست در ایران، ولایت مطلقه فقیه اسلامی و جمهوری اسلامی است که طبق آن قانون اساسی، رئیس‌جمهور، مجلس (پارلمان) و سیستم قضایی اختیارات مختص دولت ملی را دارند. سیاست‌های ایران در چارچوبی صورت می‌گیرد که به‌طور رسمی عناصر حکومت سالاری و دموکراسی ریاستی را در هم آمیخته‌است. قانون اساسی دسامبر ۱۳۵۸ و اصلاحیه آن در سال ۱۳۶۸، نظم سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران را تعریف می‌کند و اعلام می‌کند که اسلام شیعه دین رسمی ایران است که در حدود ۹۰–۹۵٪ از ایرانیان خود را با شاخه شیعه اسلام مرتبط می‌دانند.

ایران دارای یک رئیس‌جمهور منتخب دموکراتیک، یک پارلمان (یا مجلس)، یک مجلس خبرگان که رهبر را انتخاب می‌کند و شوراهای محلی است. مطابق قانون اساسی، کلیه نامزدهایی که برای این سمت‌ها نامزد می‌شوند باید قبل از انتخاب توسط شورای نگهبان بررسی شوند.

بعلاوه، نمایندگانی نیز وجود دارند که از سوی سازمانهای منصوب (معمولاً تحت نظر رهبر) برای «محافظت از شخصیت اسلامی دولت» انتخاب شده‌اند.

قبل از سال ۱۹۷۹، ایران سیستم سیاسی خود را به عنوان یک پادشاهی مشروطه دموکراتیک پارلمانی با سیستم پارلمانی داشت. شاه به عنوان رئیس دولت آن کشور خدمت می‌کرد در حالی که نخست‌وزیر از قانون اساسی سال ۱۹۰۶ پست ریاست دولت را بر عهده داشت. در حالی که سیستم سیاسی ماهیتی سکولار دارد، اما در سالهای بعد دولت شاهنشاهی به عنوان اقتدارگرا توصیف شده‌است.

جدیدترین اخبار سیاسی، خبر سیاسی، آخرین اخبار سایت های خبری سیاسی، پربیننده ترین و آخرین اخبار سیاسی روز ایران و جهان در وب سایت سی‌یا30 (
https://cya30.com )

#سیاسی #اخبار سیاسی #خبر سیاسی


#اخبار

✅ نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد وزارت بهداشت ۱۴۰۲ منتشر شد.

✅ برای دیدن نتایج روی این لینک بزنید👇

https://arshad1.sanjeshp.ir/1402/startpage.aspx


♦️کلاسهای درس دانشجویان دانشگاه شهید بهشتی هفته آینده مجازی شد.
#مهم
#اخبار


📣حذف پلکانی کنکور | افزایش ۶۰درصدی سهم سوابق تحصیلی در کنکور از ۲ سال آینده

🔹معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه نقش ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور از سال ۱۴۰۲ سبب تأثیرگذاری مثبت بر نظام تعلیم و تربیت خواهد شد گفت: سوابق تحصیلی دانش آموزان در سنجش و پذیرش مورد توجه قرار می‌گیرد.

🔹علیرضا کمرئی با اشاره به مصوبات کنکوری اخیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار کرد: نقش ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در پذیرش کنکور از نقاط قوت سیاست‌ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش دانشجو در مصوبه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی است.

وی افزود: نقش ۶۰ درصدی سوابق تحصیلی در کنکور از سال ۱۴۰۲ سبب تأثیرگذاری مثبت بر نظام تعلیم و تربیت خواهد شد و سوابق تحصیلی دانش آموزان در سنجش و پذیرش مورد توجه قرار می‌گیرد. آموزش و پرورش سال‌هاست که به دنبال افزایش سهم سوابق تحصیلی و دوره ۱۲ ساله آموزش و تعلیم و تربیت، در پذیرش کنکور بوده است تا اعتبار نظام تعلیم و تربیت آسیب نبیند.

🔹 معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه سیاست‌ها و ضوابط مصوب در پنج محور تدوین و سعی شده که در هر یک از این سیاست‌ها مسائل و مشکلات موجود را رفع و وضعیت فعلی را اصلاح کند گفت: برگزاری دو بار کنکور در سال نیز فرصت دوباره‌ای به داوطلبان می‌دهد تا نتیجه مطلوب از دوره تحصیلات خود را کسب کنند و نتیجه تلاش سال‌های خود را به یک باره در سه ساعت کنکور تستی از دست ندهند.

کمرئی سیاست‌های تصویب شده شورای عالی انقلاب فرهنگی را سیاست‌های منسجمی دانست که به سمت تفکیک سنجش به پذیرش می‌رود، همچنین نقش تبلیغات سوء و فریبنده را کاهش می‌دهد، نقش آموزش و پرورش را در محدود سازی تبلیغات زیبنده برجسته می‌کند، سهم سوابق تحصیلی را افزایش می‌دهد و شرایطی را فراهم می‌کند تا چشم انداز مناسب برای محصلین ایجاد شود تا دانشگاه و غول کنکور تنها چشم انداز جوانان نباشد.

🔹وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر ۸۵ درصد رشته های دانشگاهی بدون نیاز به کنکور و بر اساس سوابق تحصیلی، دانشجو می پذیرند عنوان کرد: براساس قانون مصوب ۹۲ و اصلاحیه سال ۹۵ مقرر بود افزایش سوابق تحصیلی انجام شود ولی به دلیل اینکه برای آموزش و پرورش امکان تسری امتحانات پایه دهم و یازدهم امکان نداشت و سیستم آموزش عالی فقط تاثیر مثبت سوابق را لحاظ کرد و امکان تاثیر قطعی سوابق به دلیل محدودیت‌ها و شرایط فراهم نشد این سیاست‌ها می‌تواند در اصلاح این مهم نقش موثری داشته باشد.

وی با حضور در رادیو گفت و گو افزود: محدودیت‌هایی برای برداشتن و حذف یکباره کنکور در کشور وجود دارد و همچنین رقابت سنگینی برای کسب ۱۰ درصد صندلی‌های دانشگاه‌های معین و رشته‌های معین وجود دارد که شرایط را برای حذف یکباره کنکور فراهم نمی‌کند. این سیاست‌ها سعی دارد شرایط را برای حذف پلکانی کنکور فراهم کند.
منبع خبر:.shahrekhabar.com
#
#اخبار تحصیلی #حذف پلکانی کنکور سراسری

image

📣هدایت تحصیلی نهمی‌ها از امروز آغاز می‌شود

🔹به گزارش منیبان؛ آن‌طور که معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده است، دانش‌آموزان می‌توانند با ورود به سامانه pada.medu.ir و رویت فرم شماره (۶) رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند و نیاز به حضور در مدرسه ندارند. ظرفیت مدارس و مناطق آموزش و پرورش برای هر رشته تحصیلی مشخص و در سامانه بارگذاری شده است. برای انتخاب رشته هر دانش آموز ۱۰۰ نمره در نظر گرفته شده که با توجه به نظر معلم، مشاور مدرسه و نظر دانش آموزان و اولیای آن‌ها اعمال شده است.

🔹«هدایت تحصیلی»، فرآیند ارائه‌ خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش‌آموزان‌ است. این فرایند به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا ضمن آشنایی با استعدادها، علایق، ‌توانایی‌ها و ویژگی‌های شخصیتی خویش، شاخه‌ها، رشته‌های تحصیلی و مشاغل مورد نیاز جامعه را بشناسند و براساس آن، به صورت آگاهانه و آزادانه شاخه و رشته‌ تحصیلی مناسب خود را انتخاب کنند.
منبع خبر:.moniban.news
#اخبار تحصیلی #نهمی ها #آغاز_هدایت تحصیلی نهمی‌ها