دانشگاه یزد

عملکرد ۲۰ ماهه مدیریت جدید دانشگاه یزد و کسب ۲۰ دستاورد شاخص طی این مدت، نشان‌دهنده تلاش شبانه روزی و همت بالای این مجموعه برای حل مشکلات دانشگاه و حتی جامعه بوده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد؛ یکی از دستاوردهای مهم این دوره، اجرای طرح بورسیه شغلی در دانشگاه بوده است. با تاکید رییس دانشگاه یزد مبنی بر اشتغال فارغ‌التحصیلان و کاهش آمار بیکاری این قشر، برای اولین بار طرح بورسیه شغلی در این دانشگاه با موفقیت اجرا شد. در این راستا همچنین تفاهم‌نامه پذیرش دانشجوی مشترک با دانشگاه فرهنگیان در ۴ رشته تحصیلی علوم پایه منعقد شد.

استان یزد یک استان نخبه‌پرور است و دانشگاه یزد، در تلاش است با ارائه راهکارهای مناسب زمینه‌ای فراهم کند تا بخشی از نخبگان را در استان نگه دارد. تصویب قانون جهش تولید دانش بنیان یک ظرفیت بسیار بزرگ و گام مهمی برای کمک به حفظ و نگهداشت نخبگان در استان و کشور است. دانشگاه یزد با استفاده از ظرفیت بند ت ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان و امضای تفاهم‌نامه با شرکت فولاد آلیاژی به مبلغ ۱۵۰ میلیارد تومان، در این مسیر قدم برداشته است.

در راستای تاکید مقام معظم رهبری بر اجرای قانون جوانی جمعیت، بایستی در راستای ایجاد و ساخت خوابگاه‌های متاهلی تلاش کرد. در این زمینه دانشگاه یزد نیز با حمایت‌های خیرین استان، اقدام به ساخت این خوابگاه‌ها کرده است که یک بلوک آن به بهره‌برداری رسیده و سه بلوک ۳۶ ‌واحدی اسکلت‌بندی شده است. قرارداد یک بلوک آن نیز منعقد شده و تابستان سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

با نظر رییس دانشگاه و با تلاش و پیگیری‌های مستمر همکاران حوزه آزمایشگاه‌ها، تحولات بسیار خوبی در حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه یزد رقم خورده است. از جمله تجهیز و راه‌اندازی سه آزمایشگاه مرجع و خرید دستگاه fesem.

در زمینه پذیرش دانشجوی بین‌الملل، دانشگاه یزد با اصلاح روش قبلی با افزایش سه برابری پذیرش این دانشجویان در سال تحصیلی جدید مواجه شده است.

گسترش زمینه‌های تحقیقاتی، فناوری و تکنولوژی در حوزه رباتیک، در سال‌های اخیر با همکاری استادان و همت دانشجویان، توانسته در میان رشته‌های علمی پرطرفدار در ایران و به تبع آن در استان یزد به عنوان استان نخبه پرور جای خود را باز کند. دانشگاه یزد نیز با ایجاد کارگاه ساخت ربات‌های زیرآبی با مشارکت ۳۷ تیم از دانشگاه‌های برتر کشور، زمینه توانمندسازی دانشجویان مهندسی و فنی خود را در زمینه طراحی و تولید ربات‌های زیر آبی فراهم کرده است.

با تاکید رییس دانشگاه یزد در رابطه با بحث نگهداشت دانشجویان نخبه بومی در استان، دانشگاه یزد با همکاری آموزش و پرورش استان و سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان، بزرگترین رویداد آشنایی با رشته‌های دانشگاهی را ویژه داوطلبین کنکور با هدف رفع دغدغه‌های اولیاء برای آینده رشته فرزندشان برگزار کرد.

با هدف تربیت نیروهای انسانی توانمند، هم از بعد تئوری و هم آکادمیک و هم از بعد صنعتی در ارتباط با مجموعه سازمان انرژی اتمی و حوزه کاربرد پرتوها در جهت افزایش مهارت فارغ‌التحصیلان و استفاده حداکثری از این ظرفیت‌ و اینکه این سرمایه انسانی بتواند در آینده در مسیر خدمت به کشور و توسعه صنعت استان یزد حرکت کند، تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه یزد و سازمان انرژی اتمی برای ساخت الکترواستاتیک به ارزش ۱۰ میلیارد تومان امضاء شد.

نظر به درهم‌تنیدگی ابعاد تربیتی، فرهنگی و اجتماعی شخصیت استاد و دانشجو با ابعاد آموزشی و پژوهشی دانشگاه و با توجه رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر تاثیر گذاری نقش تربیتی استاد و طبیعتا نقش و وظیفه تربیتی دانشگاه و جهت تبدیل این دغدغه به مطالبه و گفتمان عموم و همچنین افزایش حمایتهای فرهنگی و اجتماعی از دانشجویان و پویاسازی فضای فرهنگی و اجتماعی در سطح دانشکده‌ها، شورای فرهنگی و اجتماعی دانشکده‌ها با رویکرد تمرکززدایی، مدیریت و افزایش مشارکت استادان در فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه یزد تشکیل شد.

در راستای فعالیت‌های عمرانی دانشگاه نیز، انجام عملیات عمرانی پردیس فرهنگی، رفاهی دانشگاهیان دانشگاه یزد و همچنین تکمیل دسترسی مسیر اصلی داخل دانشگاه جهت ارتباط بخش شرقی و غربی و ایجاد دسترسی خوابگاه متاهلی به محیط آموزشی از جمله فعالیت‌های شاخص اخیر دانشگاه بوده است.

تأمین مسکن هیأت علمی و کارکنان دانشگاه همواره مورد تاکید مجموعه مدیریت دانشگاه یزد بوده است و با پیگیری‌های رییس دانشگاه، طرح احداث مسکن دانشگاهیان با مشارکت امور عمرانی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تدوین و به مرحله اجرایی رسید.

در راستای تاکید مقام معظم رهبری بر بحث برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی و ایجاد فضایی مناسب در محیط‌های علمی از جمله دانشگاه‌ها برای طرح اندیشه‌ها و دیدگاه‌های مختلف در زمینه‌های گوناگون، در فضایی کاملاً علمی و بر پایه استدلال و منطق، دانشگاه یزد بستر لازم را برای این مهم، فراهم نموده و قدرت استدلال، اندیشه، تفکر و تحلیل را در اختیار اعضای هیات‌ علمی قرار داده است که افزایش ۳۰۰ درصدی تعداد کرسی‌ها را در پی داشته است.

افزایش کمی و کیفی شرکت‌کنندگان در جشنواره‌ها، مسابقات و المپیادهای دانشجویی، سراسری و بین‌المللی و کسب رتبه‌های برتر از دیگر دستاوردهای شاخص دانشگاه یزد بوده است.

در جهت تقویت دستگاه قضایی استان و خدمت بهتر به مردم، با مشارکت دانشگاه یزد دوره مشترک تربیت قاضی با اداره دادگستری استان یزد برگزار شد.


گام‌ مثبت در مسیر تنوع بخشی و گسترش خدمات تغذیه در دانشگاه یزد

با تاکید رییس دانشگاه یزد مبنی بر توزیع غذای رایگان با تنوع بالا در بین دانشجویان و با پیگیری‌های معاونت دانشجویی و مساعدت معاونت اداری و مالی دانشگاه یزد مقرر شد علاوه بر ناهار رایگان، شام رایگان نیز در میان دانشجویان دانشگاه یزد با تنوع مطلوب توزیع شود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه یزد؛ دانشگاه یزد پیشتاز توزیع غذای رایگان به دانشجویان بوده است و تعدادی از دانشگاه‌ها با الگوبرداری از سیستم تغذیه در دانشگاه یزد این روش را در دست اجرا دارند.
توصیه صندوق رفاه دانشجویان مبنی بر راه‌اندازی رستوران مکمل در کنار سلف دانشجویی در جهت تنوع‌بخشی به غذاهای دانشجویی بوده است. غذای دانشجویی ساختار مشخص و تنوع غذایی محدودی دارد، در حالی که در رستوران مکمل، تنوع غذایی بیشتر است و در حال حاضر در دانشگاه یزد در وعده ناهار قریب به ۶ نوع غذای رایگان سرو می‌شود.
در کنار بحث رستوران مکمل، غذای یارانه‌ای نیز برای دانشجویان در نظر گرفته شده است که برخی از غذاها تا سقف یارانه قیمت تمام شده آن محاسبه می‌شود و در نتیجه برای دانشجویان رایگان ارائه می‌شود.
خوشبختانه با توجه به اینکه تلاش شده، تنوع غذای رایگان مطلوب باشد، استقبال خوبی از این طرح شده است.
توزیع غذای رایگان؛ ویژه دانشجویان روزانه، شبانه و دانشجویانی است که در سنوات مجاز، می‌توانند تحصیل کنند و دانشجویان سنوات گذشته و مهمان، امکان استفاده از این خدمات را ندارند.
در حال حاضر وعده شام رایگان با دو نوع غذا، ویژه دانشجویان خوابگاهی دانشگاه یزد نیز توزیع می‌شود. این طرح برای اولین بار در دانشگاه‌های کشور اجرایی شده است.
برای توزیع شام رایگان، فضایی در محدوده خوابگاه‌های برادران و خواهران دانشگاه یزد در نظر گرفته شده است تا دانشجویان غیر بومی دانشگاه بتوانند در وعده شام نیز از غذای رایگان بهره‌مند شوند.
از جمله امتیازات رستوران مکمل، نسبت به سلف دانشجویی، عدم نیاز به رزرو، تنوع غذایی بالا و زمان توزیع طولانی غذا (ساعت ۱۰ تا ۱۶ بازه زمانی توزیع نهار و ساعت ۱۸:۳۰ تا ۲۱:۳۰ بازه زمانی توزیع شام) است.
شرط بهره‌مندی از غذای رایگان، عدم رزرو غذای سلف دانشجویی توسط دانشجو است.
در کنار وعده‌های غذایی، سعی شده است نوشیدنی، میوه و لبنیات قرار داده شود تا هرم غذایی مناسب دانشجو نیز تامین شود.
با تاکید مدیریت دانشگاه، تلاش شده است با خرید مواد غذایی مرغوب (خرید برنج ایرانی و گوشت گرم) کیفیت غذا افزایش یابد. تاکنون بازخورد دانشجویان نسبت به غذا نسبتا رضایت‌بخش بوده و کیفیت غذای رستوران تایید شده است.
با توجه به اعلام صندوق رفاه دانشجویان مبنی بر اینکه فقط روزهای آموزشی یعنی شنبه تا چهارشنبه خدمات تغذیه ارائه شود، سعی بر این است که برای روزهای پنجشنبه نیز خدمات رستوران بدون یارانه غذایی و با قیمت تمام شده به دانشجویان ارائه شود.
با توجه به تلاش شبانه‌روزی نیروهای حوزه معاونت دانشجویی، تمام تلاش این است که بهترین خدمات به دانشجویان ارائه شود و دانشجویان رضایت حداکثری داشته باشند.
طبق آمار روزانه قریب ۴۰۰۰ وعده نهار و شام رایگان بین دانشجویان دانشگاه یزد توزیع می‌شود.
تنوع غذایی بالا در رستوران یکی از ویژگی‌های مثبت آن است که بر این اساس دانشجو در منوی غذای رایگان در ۶ مدل غذا و در منوی ویژه (با احتساب یارانه غذایی) در بیش از ۱۰ مدل غذا حق انتخاب دارد.
یکی دیگر از برتری‌های رستوران مکمل نسبت به سلف دانشجویی این است که غذای دانشجویی منحصر به خود دانشجو است و به شخص همراه دانشجو خدمات ارائه نمی‌شود، اما در بخش رستوران علاوه بر دانشجو به هر تعداد نفر از همراهان دانشجو نیز غذا (البته با قیمت تمام شده) ارائه می‌شود و محدودیت تعداد مطرح نیست.
به عنوان نمونه برنامه غذایی هفتگی (غذاهای رایگان) رستوران مهتاب از ۶ تا ۱۰ آبان‌ماه بدین شرح اعلام شده است:
شنبه: ماش‌پلو، ماکارونی، خوراک قارچ و مرغ، خوراک ناگت، کوکو سیب‌زمینی
یکشنبه: استامبولی‌پلو ، کشک و بادمجان، سالاد ماکارونی، خوراک کتلت، ساندویچ همبرگر
دوشنبه: عدس‌پلو، خورک میرزاقاسمی، خوراک لوبیا، شینسل مرغ، ماکارونی، کوکو سیب‌زمینی
سه‌شنبه: استامبولی‌پلو، کوفته تبریزی، سالاد الویه، کشک و بادمجان، خوراک فلافل، ساندویچ همبرگر
چهارشنبه: باقلاپلو، میرزاقاسمی، خوراک قارچ و مرغ، خوراک الویه، خوراک فلافل
راه‌اندازی نانوایی در دانشگاه در آینده‌ای نزدیک و تاسیس رستوران غذاهای سلامت‌محور از جمله برنامه‌های بخش تغذیه دانشگاه یزد است که اجرایی خواهد شد.

image
image

افتخارآفرینی های دانشجویان دانشگاه یزد در سومین المپیاد دانشجویان شاهد و ایثارگر کشور

به گزارش دریافتی از اداره تربیت بدنی دانشگاه یزد، تیم والیبال این دانشگاه موفق شد در مرحله نهایی با شکست تیم دانشگاه محقق اردبیلی ، بعد تیمهای دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه علم و صنعت به مقام سومی مسابقات نائل شود.
اسامی ورزشکاران دانشگاه یزد:
محمدخیراندیش(کاپیتان)
مهدی حسین خانی
محمد حسین ضرابیه
محمد حسین فارغ
علی پور جمعه
پوریا رحمانی
امید وکیلی
حسینعلی زمانی
محمدجواد نعمت اللهی
حسین سلطانی
حسن رحمانی
سرمربی: امیرحسین رحیمی

خبر دیگر از این المپیاد حاکی است محمدهادی وفایی شناگر دانشگاه یزد موفق شد در رشته 66 متر قورباغه به مقام دومی مسابقات نائل شود

تیم شطرنج دختران دانشگاه یزد نیز در بخش تیمی با حضور نرگس حبیب زاده و مرضیه حبیب زاده و فرزانه چراغی به مقام اول تیمی در رشته بیلیتس (برق آسا) ودوم تیمی دررشته رپید دست یافت و همچنین در بخش انفرادی برق آسا مرضیه حبیب زاده اول و نرگس حبیب زاده سوم شدند. همچنین در مسابقات پنجمین المپیاد ورزش های همگانی دانشجویان کشور که از در هفته پایانی مردادماه امسال در دانشگاه شهرکرد برگزار شد، تیم شطرنج دانشگاه یزد با حضور مرضیه حبیب زاده و نرگس حبیب زاده ، طناز رفیعی و زهرا جهانی زاد با سایر تیم ها به رقابت پرداختند که موفق به کسب مقام چهارم در رشته بلیتس و مقام هشتم در رشته رپید شدند

image