در این مقاله می‌آموزید چطور به شغل های مرتبط با رشته تحصیلی خود دست پیدا کنید و از اشتغال در شغل های غیر مربوط به رشته‌تان نجات پیدا کنید.

چجوری با کارآموزی استخدام بشم؟

اوضاع اقتصادی نا بسامان کشور، تاثیر منفی زیادی روی کسب و کار ها داشته و همچنین دانشجویان را برای ورود به بازار کار و کسب درآمد با مشکلات متعدد و زیادی رو به رو کرده.
اگر شما دانشجو هستید قطعا یکی از بزرگترین دغدغه های شما پیدا کردن شغل و داشتن درآمد مناسب است. البته با توجه به شرایط کنونی، این مسیر رسیدن به این هدف کوتاه نیست و لازم است شما تلاش کنید و بر مهارت آموزی خود تمرکز کنید و در نظر داشته باشید که این یک فرایند زمانبر خواهد بود و یک شبه و یک ماهه شما به شغل و درآمد مناسب نخواهید رسید.
برای رسیدن به پوزیشن های شغلی مناسب و حرفه‌ای، لازم است ابتدا در پوزیشن های پایین تر مانند کارآموزی مشغول کار شوید. بهتر است شما با یک کار دانشجویی متناسب با مهارت هایی که دارید وارد بازار کار شوید. این کار دانشجویی می‌تواند کار آموزی در یک شرکت یا کسب و کار مرتبط با رشه یا مهارت های شما باشد.

شبکه اجتماعی تحصیلی روبرد

کارآموزی چیست؟

کارآموزی را یک نوع تجربه برای یادگیری تخصصی می نامند. در جواب کارآموزی چیست باید گفت در دوره کارآموزی کارهای عملی معنادار و مرتبط با رشته تحصیلی دانشجو یا علایق یاد گیرنده ارائه می شود. کارآموزی علاوه بر این که فرصت یادگیری مهارت های جدید را به کارآموز می دهد، این امکان را برای کارفرما نیز فراهم می کند که نیروها و استعدادهای جدید را در سیستم کاری خود وارد کند و از طریق استخدام کارآموز خطی منسجم از کارمندان حرفه ای بسازد. یک کارآموزی با کیفیت پروژه یا برنامه شغلی واضحی را ارائه می دهد که نهایتا 25% آن شامل کارهای روتین و اداری می شود.

 


شرایط کارآموزی در خارج از کشور


 

کار آموزی (Apprenticeship) دو نوع است، یکی از آن ها درس چند واحدی کارآموزی است و در دوران کارشناسی گذرانده می شود. به این صورت که شما در یک بازه ی زمانی یک ترمه به شرکت یا سازمانی معرفی می شوید، سپس آن ها به میزان مهارت هایی که شما کسب کرده‌اید به شما نمره می‌دهند و مطابق آن برای دانشگاه مدرک گذراندن دوره کارآموزی ارائه می دهند، در نهایت نمره نهایی کارآموزی توسط استاد برای شما ثبت می شود.
نوع دیگر کارآموزی، گذراندن دوره ی کارآموزی مستقل از دانشگاه است. در واقع شما با هدف جذب در شرکت مورد نظر و همچنین کسب مهارت و متخصص شدن، از طریق کارآموزی خودتان را به بازار کار وصل می کنید. در این مدل کارآموزی، به دنبال یک مجموعه مناسب می گردید که در پی استخدام کارآموز هستند.
البته در بخش "موقعیت های کارآموزی" روبرد به راحتی می توانید برای خودتان کار دانشجویی پیدا کنید. همچنین پیدا کردن فرصت کارآموزی پارک علم و فناوری شهرتان هم می تواند فرصت مناسبی باشد.

حقوق کارآموزی _ حقوق کاردانشجویی

آیا کارآموزان حقوق می گیرند؟ حقوق کارآموزی چقدر است؟ این ها سوالاتیست که ذهن بیشتر افراد، چه جویندگان کار و چه کارفرمایان را مشغول کرده. شواهد نشان می دهد در سراسر دنیا بیش از نیمی از سازمان ها به کارآموزان خود حقوق می دهند و حتی در اموری مانند تهیه مسکن و مایحتاج زندگی کمک می کنند. به هر حال شرکت ها از این طریق نیروی کار حرفه ای آینده خود را تامین می کنند؛ پس منطقیست اگر بخواهند هزینه کنند.

در کشور ما کارآموزی بدون حقوق رایج تر است. کارفرمایان معتقدند تنها در صورتی می توانند بابت دوره کارآموزی یا کاردانشجویی حقوق بپردازند که توانایی های شخصی یا آموزش های به دست آمده در دانشگاه به اندازه کافی برای کار مفید باشد. پیش از این وزارت کار اعلام کرده کارآموزان نیز باید حقوق و بیمه داشته باشند. به طور کل پرداخت نکردن حقوق به کارآموز از نگاه سایرین کمی سود جویانه است. کارآموزانی که حقوق می گیرند، میل بیشتری به کار کردن، مشارکت و همسویی با تیم دارند. اگر شرکت شما در وضعیتی نیست که بتواند به کارآموزان حقوق بپردازد، در عوض قراردادی با آن تنظیم کنید که در دوره کارآموزی مهارت های فوق العاده ای یاد خواهد گرفت.

کار دانشجویی چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

پیشنهاد می شود در ابتدای کار به دنبال کار دانشجویی با حقوق بالا نباشید. در ابتدا باید از خودمان بپرسیم که چگونه کارآموزی کنیم تا در فیلد کاری مورد نظرمان رشد کنیم و به پوزیشن های شغلی حرفه دست پیدا کنیم؟
کار دانشجویی و کارآموزی نباید فقط کار کردن برای رشد یک مجموعه و شرکت باشد. نکته مهم این است که در کنار کار کردن دانشجو و کارآموز در یک مجموعه، خود دانشجو و کارآموز هم باید رشد کند و دوران کارآموزی فرصتی باشد برای متخصص شدن فرد و این دوران به اصطلاح یک Level Up برای دانشجو باشد.
مجموعه‌ ای که شما را به عنوان کارآموز استخدام می کند، باید برای رشد و مهارت آموزی شما زمان و هزینه صرف کند. این کار باعث می‌شود کارآموز و مجموعه در کنار هم رشد کنند. اگر چنین فرصتی پیدا کردید، ارزشمند است که حتی رایگان برای آنجا کار کنید.

 


دنبال کار دانشجویی هستی؟ از بخش کارآموزیروبرد پیدا کن


 

اگر می خواهید در یک مجموعه، دوران کارآموزی خود را بگذرانید به نکات زیر توجه کنید. زیرا شما یک دانشجوی در حال تحصیل و رشد هستید و نمی توانید تمام وقت خود را برای کار بگذارید:

  • کار دانشجویی حتما باید جنبه‌ی آموزشی داشته باشد و شما را به نیروی senior شدن نزدیک کند.
  • کار شما تمام وقت (foul time) نباید باشد تا به درس شما لطمه وارد نکند.
  • میزان درآمد بی اهمیت نیست اما در دوران دانشجویی به دلیل تازه کار (Junior) بودن دانشجو، کسب مهارت و ساخت رزومه مهم تر است تا شما را در آینده به درآمدهای بهتری برساند.
  • کاری را انتخاب کنید که هم مرتبط با رشته شما و هم به آن علاقه مند باشید.
  • حتما در نظر داشته باشید که مجموعه ای که برایشان کار می کنید تنها مهارت های فنی برایشان مهم نباشد و مهارت های نرم را نیز جزو الویت های خود قرار دهند.

 

کارآموزی و کار های دانشجویی

 

کارآموزی و کار دانشجویی چه مزایا و معایبی دارد؟

برخی دانشجویان مردد هستند و برایشان این مسئله حل نشده که کار کردن در دوران دانشجویی خوب است یا خیر؟
پاسخ این است که کار های دانشجویی یک سری مزایا و یک سری معایب دارند.

مزایای کارآموزی:

  1. علاوه بر مهارت های تئوری‌ای که در دانشگاه یاد می‌گیرید، به صورت عملی نیز با نیاز های بازار کار رشته خود درگیر می‌شوید. در غیر این صورت بعد از فارغ التحصیل شدن به سختی می‌توانید وارد بازار کار شوید.
  2. تجربه مستقل شدن.
  3. کسب درآمد، هرچند به میزان کم می تواند برای شما مزیب محسوب شود.
  4. کار و تحصیل همزمان موجب می‌شود شما برنامه ریزی کنید تا هم وظایف کاری خود را انجام دهید و هم درسی، در نتیجه برنامه روزانه منظمی خواهید داشت.
  5. رزومه کاری شما ارائه دهنده مهارت ها و توانایی های شماست. اگر می خواهید بعد از فارغ التحصیل شدن در یک موقعیت شغلی خوب مشغول شوید، قطعا به یک رزومه قابل قبول نیاز دارید.
  6. دوران دانشجویی یک فرصت مناسب برای آزمون و خطاست تا شما چند کار مختلف در رشته خودتان را تجربه کنید تا بتوانید به سمت کاری که در آن علاقه و استعداد دارید بروید.

معایب کارآموزی:

  1. اگر کار کردن در کنار درس، به منظم شدن شما کمک نکند باعث عقب ماندن از برنامه های درسی و در نهایت افت تحصیلی می شود.
  2. کمبود وقت از مهم ترین مشکلات کار کردن در کنار درس است. در زمان امتحانات این مسئله بیشتر خودش را نشان می‌دهد و شما را تحت فشار می گذارد.
  3. یکی دیگر از معضلاتی که شما ممکن است داشته باشید درآمد غیر کافی است. چون شما تمام وقت نمی توانید کار کنید و نیروی حرفه‌ای نیستید، معمولا کارفرما حقوق کامل به شما نخواهد داد.
  4. اگر شما در شغل های دولتی یا نهادهای رسمی مشغول باشید تداخل ساعات کاری را نیز تجربه خواهید کرد. آن ها معمولا برای امتحانات و کلاس ها به شما مرخصی نخواهند داد.

 

چجوری با روبرد کار دانشجویی پید کنم؟


چگونه کار دانشجویی پیدا کنیم؟

سوال خیلی از دانشجویان این است که چگونه در دوران دانشجویی کار کنیم؟ یافتن یک موقعیت کارآموزی مناسب با رشته و علاقه خود، فرایندی زمانبر است. اما می ارزد برای رسیدن به موقعیت کارآموزی و کار دانشجویی مد نظر خود حتی چند ماه وقت صرف کنید. اما راه های دیگری هم وجود دارد که شما را سریع تر به هدفتان برساند.
به عنوان مثال یکی از راه های سریع و راحت جستجو در بخش موقعیت های کارآموزی شبکه اجتماعی تحصیلی روبرد است. می توانید بین موقعیت های کارآموزی که شرکت ها و کسب و کارها قرار داده‌ اند، دوره کارآموزی مناسب خود را پیدا کنید و رزومه‌ ای که در روبرد ساخته اید را برایشان ارسال کنید تا در لیست مصاحبه قرار بگیرید. این فرایند کاملا رایگان است.
البته راه حل دیگری هم وجود دارد:

دانشجویان و مهارت جویان می توانند در بخش کارجویان روبرد، یک آگهی کارجو ثبت و در آن برای کارآموزی در شرکت ها با توجه به مهارت و تخصصشان اعلام آمادگی کنند. کارفرمایان در این بخش آگهی شما را مشاهده کرده و اگر دارای شرایط لازم باشید به شما درخواست می‌دهند تا استخدامتان کنند. مزیت مهم دیگری که در بخش کارجویان روبرد وجود دارد این است که تیم مارکتینگ روبرد برای شما اطلاع رسانی انجام می دهد و شما را به کسب و کارها و شرکت های مرتبط معرفی می کند تا سریع تر به نتیجه برسید و وارد بازار کار شوید.

 

کار دانشجویی چی خوبه؟


چه کار دانشجویی خوبه؟

ایده های مختلفی برای کار کردن در دوران تحصیل وجود دارد. البته اینکه شما کدام را انتخاب کنید به پارامترهای مختلفی بستگی دارد، مانند شهر سکونت و تحصیلتان، رشته تحصیلی، میزان وقت آزادی که دارید و... . بسیاری از افراد به دانشجویان پیشنهاد می کنند در کارهای پاره وقتی مشغول شوند که صرفا یک منبع درآمدی داشته باشند، شغل هایی که به رشته تحصیلی آن ها اصلا مربوط نیست؛ مانند بازاریابی، پرستاری و ... . این قبیل کارها صرفا برای کسب درآمد پیشنهاد می شود. اگر به دنبال ورود به بازار کار مرتبط با رشته خود هستید، باید برای بازه‌ زمانی نسبتا کوتاهی از درآمد بالا چشم پوشی کنید و فقط به دنبال کسب تجربه و مهارت باشید تا به یک متخصص در فیلد کاری مورد علاقه خود تبدیل شوید. البته که دغدغه اصلی پسران را نمیتوان نادیده گرفت؛ فراموش نکنید با گرفتن امریه سربازی هم در یک محیط تخصصی شروع به کار می کنید و هم در کنار گذراندن دوره سربازی تجربه و سابقه کاری لازم را به دست می آورید.


نویسنده:

نظر

مقالات مرتبط: