دانشگاه قم

'فیزیک موتور اصلی تمدن بشری است'

دکتر فیروز آرش گفت: فیزیک موتور اصلی تمدن بشری است، کسی که فیزیک را می‌خواند میتواند کار آفرین باشد.

​​به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، 20دسامبر روز جهانی فیزیک است و به همین مناسبت چهارشنبه 29 آذر ماه سال1402 همایش فیزیک توسط انجمن نجوم خواهران و انجمن علمی فیزیک در دانشگاه قم برگزار شد.

در این مراسم، دکتر فیروز آرش از اساتید فیزیک و عضو هیئت علمی دانشگاه تفرش عنوان کرد: فیزیک بنیادی ترین علم است و با آن می توان قوانین طبیعت را یافت، ما در پیرامون خود فیزیک را می بینیم، هنگامی که به دکتر مراجعه می‌کنیم کار هایی که انجام می‌دهند فیزیک ساده ایی در آن درگیر است نظیر فشار سنج ، نوار قلب و غیره.

وی افزود: با انقلاب کوانتومی تغییر شگفت انگیزی در زندگی رخ داد امروز هم ممکن است انقلاب دوم رخ دهد، جوان ها توانایی تجسم و آینده نگری دارند که با آن می توان دنیای بهتری ساخت، توانایی تجسم بهتر از دانستن است (انیشتین).

دکتر آرش تصریح کرد: علم فیزیک جایی است که این کار را شدنی میکند و میتوان به کنجکاوی ها پاسخ داد و منطقی فکر کرد و علم نویی را خلق کرد.

وی ادامه داد: آموزش دانشگاهی آماده نقد یافته های خود است و بی تعصب و بدون وابستگی سیاسی است، تمام قوانین فیزیک را میتوان در این چهار قانون مشاهده کرد، قانون دوم نیوتون معادلات ماکسول و معادلات دیراک و E=mc^2، همچنین در دیگر رشته ها هم می‌توان رد پای فیزیک را دید.

وی گفت: فیزیک موتور اصلی تمدن بشری است، کسی که فیزیک را می‌خواند میتواند کار آفرین باشد، جایزه نوبل در 6 رشته داده میشود و در همه ی رشته ها به جز فیزیک جایزه نوبل دارند که فیزیکدان هم هستند.

همچنین در این مراسم دکتر معصومه مشکل گشا عضو هیئت علمی گروه فیزیک دانشگاه قم بیان کرد: نمایشگر های هولوگرافی یا سه بعدی شامل چند دسته می‌شوند واقعیت مجازی و واقعیت افزوده ،هولوگرافی لیزری و پلاسمایی ، فن یا پنکه هولو گرافی، هولو گرافی مبتنی بر انعکاس نور؛ کاربرد این نمایشگر های هولو گرافی زیاد است در جراحی، آموزش، تشریح ، کالبدشکافی ، هولو پورتیشن، تله پورت، ساخت نمونه های تعاملی، تبلیغات، تفریح و سرگرمی به کار می روند.

وی در رابطه با محدودیت این نمایشگرها گفت: از بین رفتن دید سه بعدی در ابعاد بزرگ با تغییر فاصله بیننده و تغییر نور محیط، افت شدت نور برای ازبین بردن این‌کار می‌توان از نمایشگر دیجیتال استفاده کرد که بسیار گران هستند،امروز از بیلبورد های سه بعدی نیز استفاده می شود.

دکتر مشکل گشا تصریح کرد: ویدئو مپینگ در برج ها کاربرد دارد و دانشجویان موفق به ساخت آن شده اند و خودمان نیز موفق به ساخت نمونه دومتری شده ایم که این نمونه چهار وجهی است، اما مشکل آن این است که از نزدیک تصویر دو بعدی است و قاب ها نمایان است، ما به صورت تستی در حد چند میلیون تومان نمونه ایی ساختیم ولی اگر بخواهیم پروژه مناسبی تهیه کنیم به بودجه مورد توجهی لازم داریم.

دکتر قاسمی یکی دیگر از اساتید فیزیک کشور نیز در ادامه این جلسه گفت: بعد از کشف علم طیف سنجی و اطلاعاتی که می‌توانیم از نور ستارگان به دست بیاوریم می‌توانیم علم فراتر از زمین (کهکشان و ستارگان )را مطالعه کنیم البته که تنها کهکشان ما تمام عالم نیست بلکه کوچکترین جزء عالم یک کهکشان است.

منبع:
https://qom.ac.ir/

image

انتشار اولین مجله گروه شیمی دانشگاه قم در حوزه مواد و انرژی

سر دبیر مجله پیشرفت‌ها در تحقیقات مواد و انرژی گفت: اولین مجله گروه شیمی دانشگاه قم در حوزه‌ی مواد و انرژی منتشر شد.
به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم​ دکتر علی احسانی عنوان کرد: با توجه به موقعیت ممتاز استان قم در سرمایه گذاری و توسعه در حوزه صنایع شیمیایی و انرژی و وجود دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دو دانشکده علوم پایه و فنی - مهندسی در حوزه مواد و انرژی، ایجاد مجله ای در این حوزه ضروری به نظر می رسید.
وی افزود: در این راستا با هدف انعکاس پژوهش های انجام شده در مرز دانش و دستاوردهای مشترک دانشگاه و صنعت، مجله پیشرفت ها در تحقیقات مواد و انرژی در دانشگاه قم بعد از مجوز وزارت فرهنگ به زبان انگلیسی ایجاد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: خوشبختانه بعد از اخذ مجوز و مشخص شدن هیئت تحریریه، فرایند پذیرش مقاله و داوری علمی از اول امسال شروع و اولین شماره مجله در مهر امسال کامل شد که مقالات چاپ شده در سایت مجله قابل مشاهده است، شماره دوم این مجله، یعنی شماره پاییز نیز درحال دریافت مقاله و فرایند ارزیابی است.
وی بیان کرد: در انتخاب هیئت تحریریه سعی بر استفاده از پژوهشگران گرایش های مختلف مرتبط با حوزه مواد و انرژی از کشورهای مختلف بوده است که بتوان در فرایند نمایه سازی های بین المللی از امتیازات لازم برخوردار بود.
سردبیر مجله پیشرفت‌ها در تحقیقات مواد و انرژی اظهار کرد: هدف مجله دربعد بین المللی چاپ مقالات در سطح ملی و بین المللی با پراکندگی جغرافیایی گسترده است، در جهت ارتقای کیفیت مقالات پذیرفته شده هم سعی بر این است در فرایند ارزیابی ازداوران متخصص کشورهای مختلف استفاده گردد.

وی خاطر نشان کرد: حوزه این مجله، بیشتر تحقیقات انجام شده در مرز دانش در مباحث مواد و انرژی است، درواقع یک حوزه کاملا بین رشته ای مربوط با رشته های علوم پایه و فنی مهندسی بیشتر شیمی ، فیزیک، مهندسی مواد و مهندسی شیمی است.
دکتر احسانی گفت: تحقیقات انجام شده در حوزه سنتزمواد ، تعیین ساختار، خواص مواد، کاربردها در حوزه های مختلف (سیستم های الکتروشیمیایی ، الکتروکاتالیست، کاتالیست، تصفیه آب و پساب، خوردگی فلزات، بازیافت، سیستم های ذخیره ساز انرژی ( ابرخازن، باتری و پیل سوختی)، بهینه سازی ، شیمی فیزیک محاسباتی، دارو رسانی و فناوری های نوظهور در حوزه مواد و انرژی، به صورت مقاله پژوهشی کامل، کوتاه و مقاله مروری دریافت و پس از داوری علمی در این مجله منتشر می شوند.
لازم به ذکر است سردبیر این مجله دکتر علی احسانی ( استاد تمام شیمی ) ، مدیر مسئول مجله دکتر بابک میرتمیردوست ( دانشیار شیمی ) و مدیر داخلی مهندس حسین آقایی است.

image

ورود دانشگاه قم به رتبه بندی بین المللی موضوعی تایمز

دانشگاه قم در دو حوزه مهندسی و علوم فیزیکی وارد رتبه‌بندی بین المللی موضوعی تایمز شد.
​دکتر علی احسانی در گفت و گو با خبرنگار واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، عنوان کرد: خوشبختانه بعد از ورود به رتبه بندی جهانی تایمز دانشگاه قم برای اولین بار در رتبه بندی موضوعی تایمز وارد شده است و در رتبه بندی جهانی دانشگاه قم برای اولین بار با مشخصات زیر در محدوده 1500-1201 قرار گرفته است.
دکتر احسانی تصریح کرد: از میان ۱۱ حوزه موضوعی که رتبه‌بندی تایمز اعلام کرده است دانشگاه‌های ایران توانسته‌اند در ۱۰ حوزه موضوعی، در بین دانشگاه‌های برتر جهان قرار گیرند، تعداد ۷۳ دانشگاه جمهوری اسلامی ایران در این رتبه بندی از 185 رشته محل حضور دارند.

مدیر پژوهشی دانشگاه قم بیان کرد: شرایط حضور در رتبه‌بندی موضوعی تایمز تعداد قابل قبولی از انتشارات علمی و اعضای هیات علمی است و برای برای هر موضوع متفاوت است، رتبه بندی موضوعی تایمز نیز براساس 5 معیار اصلی آموزش (محیط یادگیری)، محیط پژوهشی، کیفیت پژوهش، چشم‌انداز بین المللی و صنعت مشابه با رتبه‌بندی جهانی تایمز انجام می‌­شود، اما هر کدام از این شاخص‌ها متناسب با هر حوزه موضوعی وزن دهی می‌شوند.

وی اظهار کرد: دانشگاه قم با مشخصات زیر در دو حوزه موضوعی مهندسی و علوم فیزیکی در این رتبه بندی وارد شده و در حوزه مهندسی در رتبه 800-601 و در علوم فیزیکی در رتبه +1001 قرار گرفته است. این موفقیت بزرگ را به جامعه دانشگاهی دانشگاه قم تبریک عرض نموده و امیدواریم در سال‌های آاینده بتوانیم در حوزه های دیگر هم در این رتبه بندی بین المللی قرار بگیریم.

image
image

بیست‌ونهمین کنفرانس شیمی آلی ایران در دانشگاه قم برگزار می‌شود​.

به گزارش واحد خبر روابط عمومی دانشگاه قم، دکتر علی احسانی مدیر پژوهشی دانشگاه قم در نشست خبری بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی عنوان کرد: گروه شیمی دانشگاه قم تصمیم گرفته است تا با همکاری انجمن شیمی ایران بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی ایران را به میزبانی دانشگاه قم برگزار کند.
وی افزود: دستاورد این کنفرانس‌ها بسیار است؛ مهم‌ترین دستاورد آن ارتباط حضوری بین پژوهشگران و اشتراک‌گذاری آخرین دستاوردهای دنیا در زمینه شیمی است، بنابراین برای کسانی که دنبال علم شیمی و صنعت هستند بسیار مفید است.
مدیر پژوهش دانشگاه قم ادامه داد: به‌دلیل این‌که شیمی ارتباطی تنگاتنگ با صنایع دارد اهالی صنعت نیز در این کنفرانس‌ها حضور پیدا می‌کنند که خوشبختانه در این دوره با میزبانی دانشگاه قم وزارت دفاع نیز استقبال خوبی شده و شرکت‌کنندگانی از این وزارت در کنفرانس حضور خواهند داشت.
در ادامه این نشست دکتر مصطفی کیامهر دبیر علمی بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی ایران عنوان کرد: بیست و هشتمین کنفرانس شیمی آلی ایران سال قبل در پژوهشگاه شیمی ایران به‌صورت مجازی برگزار شد و در واقع پس‌از پاندمی کرونا اولین کنفرانسی است که به‌صورت حضوری برگزار می‌شود.
وی ادامه داد: بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی ایران به همت دانشگاه قم و با همکاری انجمن شیمی ایران در تاریخ دهم، یازدهم و دوازدهم آبان‌ماه برگزار می‌شود.
دکتر کیامهر بیان کرد: در اردیبهشت‌ماه سال جاری حکم دبیر علمی و دبیر اجرایی این کنفرانس ابلاغ شد و حدود ٢٠٠ مقاله در روزهای آغازین دریافت مقالات یعنی پانزدهم مردادماه دریافت شد، مهلت دریافت مقالات در سه دوره تا دهم مهر ماه تمدید شد و در نهایت پس‌ از پایان مهلت دریافت مقاله در مجموع ششصد مقاله از دانشگاه‌های سراسر کشور دریافت شد که ٩۶ درصد آن پذیرفته شد.
دبیر علمی کنفرانس شیمی آلی ایران اضافه کرد: در این کنفرانس از صد و بیست هیئت‌علمی دانشگاه‌های مختلف مانند دانشگاه تهران، شهید بهشتی، شریف، مدرس، خواجه نصیر و سایر دانشگاه‌ها مقاله دریافت شده‌است، این کنفرانس نزدیک به سی و پنج سخنران علمی دارد که دو مورد از آن دانشجویان دکتری و پسادکتری هستند همچنین سه سخنران خارجی از کشورهای گرجستان، ترکیه و آلمان نیز در این کنفرانس صحبت خواهند کرد.
در پایان نیز دکتر محمود زارعی دبیر اجرایی بیست و نهمین کنفرانس شیمی آلی ایران عنوان کرد: حدود هفت‌صد نفر از سراسر کشور در این کنفرانس شرکت کرده‌اند و از مدعوین خاص می‌توان به وزیر علوم تحقیقات و فناوری معاون پژوهشی و بخش‌های دیگر وزارت علوم و نزدیک به پنجاه نفر از وزارت دفاع نیز اشاره کرد.
وی افزود: از جمله فعالیت‌های برنامه‌ریزی‌شده در این کنفرانس برپایی غرفه نمایشگاهی از هفت شرکت است که از جمله آن‌ها می‌توان به سازمان انرژی اتمی از شرکت آب سنگین اراک و وزارت دفاع اشاره کرد.
دبیر اجرایی کنفرانس شیمی آلی ایران در پایان گفت: یکی از مهم‌ترین اهداف این سمینار ترغیب جوانان به علم و پژوهش است.​

image

اطلاعیه

🔹چگونگی ثبت نام از پذیرفته شدگان نهایی دکتری تخصصی سال ۱۴۰۲ دانشگاه قم

🔻ضمن عرض تبریک و خیر مقدم به مناسبت پذيرفته شدن شما دانشجویان عزیز در دانشگاه قم و آرزوی يك دوره تحصيلی موفق، و تشكر نسبت به انتخاب این دانشگاه جهت گام نهادن دوباره به عرصه وسيع علم اندوزي، به اطلاع ميرساند بنا بر اعلام مدیریت خدمات آموزشی دانشگاه قم پذیرفته شدگان ضمن آماده سازی مدارک مورد نیاز بر اساس اطلاعیه های سازمان سنجش آموزش کشور، جهت اطلاع ازچگونگی مراحل پذیرش و ثبت نام نهایی روز شنبه مورخ ۱۴۰۲/۰۶/۱۱ به اطلاعیه شماره ۲ که در سایت دانشگاه قم اعلام خواهد شد مراجعه نمایند.

🔸روابط عمومی دانشگاه قم