#فناوری
اختراع منبع انرژی «بیپایان» با سوخت خاک
این فناوری با تولید برق از باکتریهای طبیعی در خاک کار میکند و جایگزینی پایدار و تجدیدپذیر برای باتریهای سمی و قابلاشتعال ارائه میکند
آنتونی کاتبرتسون
دانشمندان نوع جدیدی از پیل سوختی ساختهاند که میتواند از طریق الکتریسیته برداشتشده از خاک، انرژی بیپایانی را فراهم کند.
تیمی از دانشگاه نورتوسترن در ایالات متحده میگویند که از این دستگاه به اندازه کتاب، میتواند برای تامین انرژی حسگرهای مورداستفاده در کشاورزی و همچنین دستگاههای کنترل از راه دور در اینترنت اشیا (IoT) استفاده کرد.
این فناوری با تولید برق از باکتریهای طبیعی موجود در خاک کار میکند و جایگزینی پایدار و تجدیدپذیر برای باتریهای سمی و قابلاشتعال عرضه میکند.
جورج ولز، دانشیار مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه نورتوسترن، گفت: «این میکروبها همهجا هستند. آنها همینطور همهجا در خاک زندگی میکنند».
«ما میتوانیم از سیستمهای مهندسیشده بسیار ساده برای گرفتن برق آنها استفاده کنیم. قرار نیست برق کل شهرها را با این انرژی تامین کنیم. اما میتوانیم برای سوخترسانی به برنامههای کاربردی و کممصرف مقدار کمی انرژی بگیریم.»
پیل سوختی میکروبی مبتنی بر خاک (امافسی) بر اساس یک فناوری ۱۱۳ ساله است که نخستین بار مایکل کرسهپاتر، گیاهشناس بریتانیایی، آن را ساخت و نخستین فردی بود که با موفقیت از میکروارگانیسمها برق تولید کرد.
این پژوهش ۱۲ ژانویه در نشریه مجموعه مقالات ایسیام (ACM) آیامدابلیویوتی (IMWUT) منتشر شد.
🤖 گوگل قابلیتهای هوش مصنوعی موتور جستجو خود را در اختیار کاربران 120 کشور دیگر قرار داد 🆕
🔹 گوگل که ابتدا در کنفرانس I/O سال جاری تجربه Search Generative Experience (SGE) را بهصورت محدود در دسترس برخی کاربران قرار داده بود حالا قابلیتهای هوش مصنوعی موتور جستجو خود را در دسترس بیش از 120 کشور دیگر قرار داده است.
🔹 طبق پست وبلاگ گوگل، هماکنون در کشورهای جدید میتوانید SGE را از طریق نسخه دسکتاپ مرورگر کروم و با رفتن به بخش Search Labs فعال کنید. در طی چند هفته آینده نیز دسترسی به آن از طریق اپلیکیشن گوگل در اندروید و iOS نیز فراهم خواهد شد.
#فناوری