#دانش_آموزی 4 پست

📣توزیع ۲ هزار بسته لوازم التحریر تحصیلی بین دانش آموزان روستاهای محروم جنوب

🔹توزیع دو هزار بسته لوازم التحریر کمک آموزشی رایگان در میان دانش آموزان روستاهای مناطق محروم و کم برخوردار در سواحل جنوبی با حضور فرمانده نیروی دریایی سپاه صورت گرفت.

🔹به گزارش برنا، دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری در حاشیه توزیع ۲ هزار بسته لوازم التحریر تحصیلی بین دانش آموزان روستاهای محروم جنوب گفت: امروز همکاران جهادی ما در قرارگاه سازندگی و محرومیت زدایی نیروی دریایی سپاه با پیگیری و تلاش شایسته ای که انجام دادند موفق شدند بر حسب خدمت مومنانه و مواسات همدلانه مورد تأکید مقام معظم رهبری، دو هزار بسته لوازم التحریر آموزشی به صورت رایگان بین دانش آموزان مناطق محروم و کم برخوردار توزیع کنند.

سردار تنگسیری تصریح کرد: این بسته های تحصیلی میان دانش آموزان مدارس مناطق کم برخوردار در استان هایی که نیروی دریایی سپاه مستقر است توزیع می شود.

فرمانده نیروی دریایی سپاه افزود: این فعالیت های خیرخواهانه و مومنانه با هدف محرومیت زدایی و اقدامات حمایتی برای نیازمندان و خانواده های بی بضاعت در مناطق محروم و کم برخوردار که ولی نعمت ما هستند ادامه خواهد داشت و در فواصل مختلف به صورت منظم استمرار دارد.
گفتنی است؛ این بسته ها شامل کیف و لوازم التحریر مورد نیاز دانش آموزان به ارزش هر بسته ۳ میلیون ریال می باشد.

منبع خبر:
www.borna.news
#اخبار_تحصیلی #توزیع_دوهزار_بسته #دانش_آموزی #مناطق_محروم


📣بخشنامه فعالیت مدارس در شرایط کرونا برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱
سرپرست وزارت آموزش و پرورش از ابلاغ بخشنامه «الگوی فعالیت آموزشی و تربیتی مدارس در شرایط کووید ۱۹» برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱ به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها خبر داد.

🔹به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، روندهای جهانی در مورد بازگشایی مدارس و شیوه فعالیت آن‌ها بیانگر تمایل شدید جوامع به شروع و گسترش آموزش‌های حضوری برای دانش‌آموزان است و امروزه بسیاری از کشورها در این جهت حرکت کرده و روند بازگشایی مدارس را آغاز کرده‌اند.

🔹مطالعات نشان می‌دهد حضور دانش‌آموزان در مدرسه، نقش معلم در تربیت و یادگیری و تأثیر تعلیم و تربیت حضوری در دانش‌آموزان، بی‌بدیل و غیرقابل جایگزین است و افت تحصیلی آشکار و پنهان ناشی از توقف آموزش‌های حضوری، قابل توجه بوده و ممکن است در آینده نتایج و آثار جبران‌ناپذیری بر دانش‌آموزان، نظام آموزشی و جامعه در ابعاد مختلف بگذارد.

🔹علاوه بر آن استمرار تعطیلی مدارس بر وجوه دیگر شخصیت کودکان و نوجوانان که مرتبط با مقوله تربیت و یادگیری است، تأثیر منفی دارد و تبعاتی چون تأخیر در روند جامعه‌پذیری نوجوانان و اجتماعی شدن آن‌ها، تغییر در سبک زندگی و الگوهای رفتاری، کم‌تحرکی و فعالیت بدنی اندک، استفاده زیاد از تلفن همراه و حضور در فضای مجازی و... ابعاد دیگری از پیامدهای سوء توقف آموزش‌های حضوری بر دانش‌آموزان است. از این رو، از سوی سرپرست وزارت آموزش و پرورش، بخشنامه «الگوی فعالیت آموزشی و تربیتی مدارس در شرایط کووید ۱۹» برای سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۱، به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها ابلاغ شد.

بر اساس این گزارش، مدیریت و راهبری بازگشت به آموزش‌های حضوری مدارس به‌صورت آرام و تدریجی و بهبود کیفیت خدمات آموزشی و تربیتی و کاربرد اقتضایی روش‌های ترکیبی (حضوری و غیرحضوری) در فرآیند یاددهی و یادگیری از اهداف اصلی این بخشنامه ذکر شده است.
منبع خبر:
www.hamshahrionline.ir
#اخبار_تحصیلی #دانش_آموزی #بازگشایی_مدارس #بازگشایی_تدریجی_مدارس


📣اطلاعیه شماره 18 هدایت تحصیلی دانش‌آموزان

🔹متن این اطلاعیه به شرح زیر است:
قابل توجه روسای محترم اداره امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی استان

با سلام و احترام
نظر به این که امکان صدور اولویت هدایت تحصیلی دانش آموزان فاقد نمون برگ هدایت تحصیلی و یا شرایط خاص که برابر بخشنامه متمم اعلام شده بود با نظر کمیته هدایت تحصیلی و تکمیل فرم 6 امضاء صورت پذیرد، اکنون این مهم با دسترسی کارشناس مشاوره منطقه در پورتال همگام و ماژول هدایت تحصیلی با عنوان "صدور/ ویرایش دستی هدایت تحصیلی" فعال شده است.

لذا ضرورت دارد کارشناس مشاوره منطقه: 1 -نسبت به تکمیل و اخذ امضاء فرم 6 امضاء تمامی اعضاء اقدام و سپس نسبت به تغییر اولویت و یا ایجاد اولویت در سامانه اقدام کند . 2 -تاکید می شود مناطق باید تعداد دانش آموزان دارای فرم 6 امضاء و موارد تغییر یافته در سامانه را تا 11 مهرماه به صورت مکتوب به استان اعلام و استان نیز بصورت مستند تا 22 مهرماه به اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی ارسال کنند. 3 -با توجه به انجام هرگونه تخلف و یا صدور مجوز غیرقانونی اولویت رشته تحصیلی بر عهده کارشناس مشاوره منطقه است؛ بنابراین ضمن اعلام موکد مبنی بر محرمانه نگه داشتن رمز عبور و کاربری خود و عدم واگذاری به غیر، خواهشمند است نهایت دقت در ثبت اولویت رشته های تحصیلی به عمل آید . 4 -نظارت بر حسن اجرای موارد فوق برعهده رییس محترم امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب های اجتماعی است.
منبع خبر:
www.mehrnews.com
#اخبار_تحصیلی #دانش_آموزی #هدایت_تحصیلی_دانش‌آموزان

image

📣شرایط تعیین رشته مجدد برای دانش‌آموزان متقاضی در سال تحصیلی

🔹امکان دریافت فرم‌های هدایت تحصیلی از سامانه دانش‌آموزی «پادا» از شنبه هفته گذشته (۲۶ تیرماه) فراهم شده است و به‌این‌ترتیب دانش‌آموزان می‌توانند نسبت به انتخاب رشته تحصیلی و ثبت‌ نام در مدارس دوره دوم متوسطه اقدام کنند.

صدور نمون برگ‌های ۶ و ۷ هدایت تحصیلی به‌صورت منطقه‌ای و پس از ثبت نهایی نتایج امتحانات برای بررسی عملکرد تحصیلی دانش‌آموزان در حال انجام است و هر منطقه‌ای که نمرات دانش‌آموزان را ارسال کند، برای دانش‌آموزان آن منطقه نمون‌برگ صادر خواهد شد.

آن‌طور که وزارت آموزش‌وپرورش در روز ۲۶ تیرماه اعلام کرده است برگه هدایت تحصیلی دانش‌آموزان ۱۴۰ منطقه از ۷۰۰ منطقه کشور صادر شده و این فرایند در حال تکمیل است.

🔹سه عامل مهم در هدایت تحصیلی شامل بررسی‌های مشاوره‌ای (نمون‌برگ شماره ۶) فقط در حد توصیه به دانش‌آموز، عملکرد تحصیلی (نمون‌برگ شماره ۷) حد نصاب نمره لازم برای دروس تخصصی رشته‌های شاخه نظری (علوم تجربی،‌ ریاضی فیزیک، ادبیات و علوم انسانی،‌ معارف اسلامی) شاخه فنی و حرفه‌ای (صنعت، خدمات، کشاورزی، هنر) شاخه کاردانش (صنعت، خدمات،‌ کشاورزی، هنر)‌ و ظرفیت رشته‌ها، امکانات و تجهیزات منطقه است.

🔹برگه هدایت تحصیلی بیشتر جنبه توصیه‌ای دارد که دانش‌آموز بداند صلاحیت و توانمندی ورود به کدام شغل را دارد اما هدایت تحصیلی تابع امکانات و ظرفیت‌های آموزش‌وپرورش و دیگری سوابق تحصیلی دانش‌آموز است. دو فرم شماره ۶ و ۷ به‌ منظور هدایت تحصیلی در اختیار دانش‌آموزان کلاس نهم قرار می‌گیرد. فرم شماره ۶ جنبه توصیه‌ای دارد و فرم شماره ۷ بر اساس عملکرد تحصیلی دانش‌آموز و ظرفیت منطقه تعیین می‌شود.

در فرم شماره ۶، ۱۰۰ نمره در نظر گرفته شده که توصیه‌های مشاوران ۱۰ نمره، نظر معلم در زمینه استعداد دانش‌آموزان ۱۰ نمره، نظر خود دانش‌آموز ۱۰ نمره، نظر اولیاء ۵ نمره و آزمون رغبت و توانایی ۳۰ نمره دارد. عملکرد تحصیلی هم ۳۵ نمره دارد.

نمونه برگ شماره ۶ تنها در راستای راهنمایی و مشاوره بدون تأثیرگذاری بر عملکرد انتخاب رشته، بر اساس ملاک‌هایی تکمیل می‌شود؛ نتایج آزمون‌های رغبت و توانایی (هرکدام ۱۵ نمره کسب می‌کنند). (۳۰ امتیاز) نظرخواهی تمامی معلمان (۱۰ امتیاز) نظرخواهی والدین (۵ امتیاز) نظرخواهی دانش‌آموز (۱۰ امتیاز) عملکرد تحصیلی (۳۵ امتیاز)؛ نظرخواهی مشاور (۱۰ امتیاز) و در نمون‌برگ شماره ۷ علاوه بر کسب نمره کف به‌عنوان شرط لازم، هدایت تحصیلی صرفاً بر اساس عملکرد تحصیلی و با لحاظ کردن ظرفیت منطقه و درنهایت رتبه‌بندی عملکرد تحصیلی انجام می‌شود.

دانش‌آموزان فقط بر اساس ظرفیت منطقه و رتبه‌ای که در عملکرد تحصیلی دارند، طبقه‌بندی‌ می‌شوند و ثبت‌نام آنان صورت می‌گیرد.

🔹میانگین نمرات برای ورود به رشته‌های ریاضی و تجربی
میانگین نمرات دروس ریاضی و تجربی برای دانش‌آموزان متقاضی رشته ریاضی باید به ترتیب حداقل ۱۵ و ۱۴ و برای متقاضیان رشته تجربی به ترتیب حداقل ۱۴ و ۱۵ باشد. دانش‌آموزان متقاضی رشته‌های ریاضی، علوم تجربی و فنی و حرفه‌ای دو اولویت "الف" و "ب" تقسیم‌بندی شدند که گروه "الف" در اولویت ثبت‌نام هستند.

دانش‌آموزانی که در اولویت "ب" قرار دارند به‌شرط خالی بودن ظرفیت مدرسه در رشته مورد نظرمی‌توانند ثبت‌نام کنند. شرط خرید اینترنتی کتاب‌های درسی برای دانش‌آموزان پایه دهم ثبت اطلاعات و انتخاب رشته تحصیلی آن‌ها در سامانه «پادا» و تأیید آن از طرف مدیر مدرسه است.

🔹شرایط شرکت در امتحان تعیین رشته مجدد
به گزارش ایسنا، در شیوه‌نامه هدایت تحصیلی امکان جبران و فرصت مجددی برای ترمیم نمرات در نظر گرفته شده است. اداره کل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش‌وپرورش در آخرین اطلاعیه‌اش درباره هدایت تحصیلی درباره شرایط شرکت در امتحان تعیین رشته مجدد توضیحاتی ارائه داده است که بر اساس آن دانش‌آموزانی که حد نصاب نمره را در یکی از شاخه‌ها، زمینه‌ها و رشته‌های تحصیلی در خردادماه کسب نکرده باشند، می‌توانند با تکمیل نمون برگ درخواست تعیین رشته مجدد نسبت به شرکت در امتحان تعیین رشته در مرداد یا شهریورماه (همزمان با امتحان دانش‌آموزان تجدیدی) اقدام کنند.

🔹تأکید می‌شود حد نصاب لازم برای ورود به رشته، بر اساس نمرات پایانی سه‌ساله دوره اول متوسطه در درس یا دروس مربوطه محاسبه می‌شود. در صورت کسب حد نصاب نمره، ورود دانش‌آموز به مدارس غیردولتی بلامانع و در مدارس دولتی در صورت وجود ظرفیت امکان‌پذیر است.

نمره امتحان تعیین رشته مانند امتحانات درس‌های شهریور محاسبه می‌شود و در کارنامه تحصیلی و نمون برگ‌های هدایت تحصیلی (با عنوان تعیین رشته) ثبت شده و تأثیری در معدل سالانه یا کل دانش‌آموز ندارد و صرفاً در هدایت تحصیلی دانش‌آموز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بدیهی است مدیران مدارس متوسطه اول باید فرم‌های تعیین رشته مجدد را در اختیار دانش‌آموزان متقاضی قرار دهند و فرایند درخواست را اجرا کنند.
منبع خبر:
www.mehromah.ir
#اخبار_تحصیلی #دانش_آموزی #تعیین_رشته

image