آیین نکوداشت 'دکتر مسعود نیلی' استاد پیشکسوت دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف با حضور خانواده، جمعی از دانشجویان، اقتصاددانان و همکاران ایشان به بهانه بازنشستگی و با هدف تقدیر از دستاوردهای این اقتصاددان بزرگ برگزار شد.
ادامه مطلب را در سایت دانشگاه بخوانید:
https://news.sharif.edu/fa/w/%....D8%A8%D8%B2%D8%B1%DA
'گامی نو در جهت توسعه زيرساختهای پژوهشی و نوآوری شريف'
در سومين جلسه شورای راهبری فناوریها و توليدات دانش بنيان كه با حضور رئيس جمهور برگزار شد، موضوع احداث برج نوآوری شريف با استفاده از ظرفيت بخش خصوصی به تصويب رسيد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، سومین جلسه شورای راهبری فناوریها و تولیدات دانشبنیان با حضور رئیس جمهور و برخی از مسئولین برگزار شد. در این جلسه موضوع احداث برج نوآوری شریف با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی تصویب شد.
اين مجموعه در راستای بهرهمندی از ظرفيت بند ت ماده ١١ قانون جهش توليد دانش بنيان كه جهتدهی معافيتهای مالياتی به سمت نوآوری را هدفگذاری كرده است احداث خواهد شد.
پيش بينی میشود با احداث و تكميل اين فضا، فضای استقرار برای ٢٠٠ تيم نوآور فراهم شود.
در اين جلسه دكتر سيدعباس موسوی سرپرست دانشگاه نیز حضور يافت و به تشريح برنامههای محتوايی اين مجموعه و ضرورت توسعه زيرساختهای دانشگاه پرداخت.
گفتنی است شورای راهبری فناوریها و توليدات دانش بنيان كه به موجب ماده ٨ قانون جهش توليد دانش بنيان تشكيل شده است بالاترين ركن اجرايی اين قانون است كه با رياست رئيس جمهور برگزار میگردد.
معاون علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنيان رياست جمهوری، وزير علوم تحقيقات و فناوری، وزير صنعت و معدن و تجارت، وزير امور اقتصادی و دارايی، چند تن از نمايندگان مجلس و… از اعضای اين شورا هستند.
منبع: https://www.sharif.edu/
'معرفی پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه صنعتی شریف'
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف در مراسم تقدیر از پژوهشگران و فناوران برگزیده این دانشگاه از افزایش تعداد کل ارجاعات مقالات پژوهشگران این دانشگاه خبر داد و گفت: امسال ۹۹ هزار ارجاع داشتیم که در کانون توجه پژوهشگران دنیا قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف، در مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه صنعتی شریف که روز دوشنبه 4 دیماه 1402، با حضور دکتر موسوی سرپرست و برخی از مسئولین دانشگاه شریف، به مناسبت هفته پژوهش در محل سالن جابربن حیان برگزار شد، از پژوهشگران، فناوران، طرحها و مراکز پژوهشی برگزیده دانشگاه تجلیل شد.
در ابتدای مراسم دکتر سیدعباس موسوی سرپرست دانشگاه صنعتی شریف ضمن تبریک هفته پژوهش گفت: در نهادی به نام وزارت علوم، تحقیقات و فناوری هستیم و باید در این نهاد به خوبی علم آموزش داده شود و پژوهش انجام شود. دانشگاه صنعتی شریف تلاش دارد در حوزههای آموزش، پژوهش و فناوری فعالیت داشته و سرآمد باشد.
وی افزود: علاوه بر این سه اولویت بحث کارآفرینی نیز به دانشگاهها اضافه شده بر این مبنا دانشگاههای نسل چهارم باید کارآفرین باشند و در حال حاضر در دانشگاه شریف مرکز نوآوری شریف ایجاد شده که محلی برای ظهور و بروز این فعالیتهاست.
سپس دکتر حسن حدادپور معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی شریف گفت: در سال گذشته دانشگاه توانست به رشد همیشگیاش ادامه دهد. باید بتوانیم با تصمیمات درست و همت بیشتر جزو پژوهشگران برتر سال آینده باشیم.
دکتر حدادپور افزود: در حوزه ارتباط با صنعت برای هشتمین سال متوالی به عنوان دانشگاه برتر شناخته شدهایم که نشاندهنده این است که دانشمندان در دانشگاه نسبت به حوزه صنعت و فناوری اهتمام ویژهای دارند.
وی اضافه کرد: حجم و مبلغ قراردادها در ارتباط با صنعت صعودی بوده است در صورتیکه سالهای گذشته به دنبال این بودهایم که جهش زیادی داشته باشیم.
دکتر حدادپور گفت: در حوزه پژوهش بین پژوهش و ارتباط با صنعت طرحی به نام "هاتف" معرفی شد، این طرح ابتکاری است که بین دانشگاه و معاونت علمی انجام شده است. در "هاتف" بیش از ۱۴۰ طرح را ضمانت کردهایم تا به تولید محصول و کارآفرینی منجر شود که ۱۴ طرح در حال حاضر تبدیل به قرارداد شده است و اگر این طرحها به نتایج خوبی برسند یک نوآوری در کل کشور اتفاق میافتد.
وی به روند رشد مقالات اشاره کرد و گفت: رشد مقالات از نظر تعداد قابل توجه نبوده ولی در هر صورت امسال تعداد ۲۱۰۰ مقاله به چاپ رسیده است. میتوان گفت که تعداد اعضای هیئت علمی دانشگاه ۴۶۰ تا ۴۷۰ نفر است و حدود ۴.۵ تا ۵ مقاله بر نفر داریم که ۶۳ درصد رتبه Q۱ است.
معاون دانشگاه شریف اضافه کرد: طرحی در هیئت رئیسه دانشگاه مطرح شد ضمن آن صحبتهایی هم با معاون اول رئیس جمهور صورت گرفت و قرار شد این طرح در یک بازه ۱۰ ساله، گرید و سطح رتبهبندی را ارتقا دهد. اخیرا هم جلسهای با سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم تا در این حوزه به جامپینگ برسیم که منابع و اعتبارات لازم باید فراهم شود.
وی در پایان گفت: تعداد کل ارجاعات مقالات پژوهشگران دانشگاه سیر صعودی داشته، امسال ۹۹ هزار ارجاع داشتیم که در کانون توجه پژوهشگران دنیا قرار گرفت و جایگاهمان نسبت به قبل بهتر شد.
در ادامه دکتر محمدرضا هرمزینژاد مدیر امور پژوهشی دانشگاه طی سخنانی فرآیند انتخاب و نحوه داوری در انتخاب برگزیدگان را به تفصیل بیان کرد.
گفتنی است در این مراسم از دکتر محمود فتوحی فیروزآباد، دکتر سیدشهابالدین آیت اللهی، دکتر عبدالرضا سیمچی، دکتر محمدبهشاد شفیعی، دکتر سعید شاهرخیان، دکتر سیدتقی اخواننیاکی، دکتر محمدعلی مداحعلی، دکتر معین معینیاقطاعی، دکتر بهزاد عطایی آشتیانی، دکتر سیدابوالحسن واعظی، دکتر امیر صفدریان و دکتر حسین مختاری بهعنوان پژوهشگران پراستناد (یک درصد برتر) سال 1402 تقدیر شد.
در ادامه از برگزیدگان برتر کشوری؛ دکتر سیدحمیدرضا مداح حسینی بهعنوان "پژوهشگر برتر در شاخه فنی - مهندسی" و دکتر ایمان غلامپور بهعنوان "فناور برتر" تقدیر بهعمل آمد.
سپس از دکتر نرجسالهدی محمدزاده، دکتر محمدرضا مراد و دکتر مجتبی باقرزاده بهعنوان پژوهشگران دارای مقاله پراستناد برگزیده دانشگاه (2022-2017) تجلیل شد و دکتر کیوان محمدی، دکتر سپیده حاجیپور، دکتر محسن انصاری و دکتر محمد دانش یزدی نیز به عنوان پژوهشگر جوان برگزیده دانشگاه معرفی و تقدیر شدند.
همچنین پژوهشگران و فناوران برگزیده، سرآمدان علمی، مراکز رشد و آزمایشگاههای برگزیده پژوهشی، فعالین برگزیده در حوزه بینالملل، پژوهشگران برگزیده حوزه ارتباط با صنعت، برگزیدگان در حوزه چاپ و نشر کتاب، شرکتهای برگزیده پارک علم و فناوری در حوزههای مختلف و شرکای استراتژیک برگزیده دانشگاه همچنین دانشکدههای شایسته تقدیر در حوزه روابط بینالملل نیز معرفی و مورد تقدیر قرار گرفتند.
منبع: https://www.sharif.edu/